A hétgólos széria eldöntötte a találkozó és a pontok sorsát

makra-zsolt-vedekezes-foto-kiss-dani-cspAz elmúlt évi bajnoksághoz képest szinte semmit sem változott a Szolnok játékoskerete, de a Békéscsabáé sem sokat. Ám az utóbbi gárdánál úgy tűnik, Szabó Zoltán leigazolása jó erősítés, hiszen ma ötször, az előző héten egy alkalommal is betalált az ellenfelek kapujába, jelentősen hozzájárulva az újabb győzelemhez.

Szolnoki VSC—Csabai Csirkefogók VK 10—16 (4—4, 4—4, 1—4, 1—4)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, Szolnok. V.: Bereczki Miklós, Balázs Gergely. Szolnok: Balangó — Stefanidesz 2, Bodoróczki, Monostor, Hangay 4, Soltész 1, Klinga 1. Cs.: Melkuhn, Sléder, Kotlár 2, Szeghalmi, Bukta. Edző: Kis Tamás. Békéscsaba: Gál — Szeles, Szabó Z. 5 (1), Józsa, Ajtai 2, Makra 1, Németh D. 4. Cs.: Szentesi (kapus), Tóháti 2, Bodor, Rácz 2, Mucsi, Péter, Tifrea. Edző: Kádár József.  

Gól emberelőnyből: 10/6, ill. 5/3. Büntetők: 0/0, ill. 1/1. A mérkőzés alakulása: 0—1, 3—2, 4—5, 5—7, 9—9, 9—16.

Két új szerzemény is bemutatkozott a Szolnok ellen, az ifjúsági korú, Szentesről érkezett Tóháti Ádám, aki rögtön két gólt is dobott a szolnokiak elleni mérkőzésen, valamint az ugyancsak fiatal kapus, a 22 esztendős Szentesi Máté. Előbbi jó teljesítményével jelentősen hozzájárult a Békéscsaba győzelméhez, míg az utóbbi egy félidőt kapott a bizonyításra, amivel élt is, határozott volt és a döntő pillanatokban jól védett.

Amúgy a találkozó az első játékrészben kiegyenlített játékot hozott, főleg azért, mert ekkor még nem állt össze a vendégek védekezése, míg a Tisza-partiak néhány megúszásból eredményesek voltak, ráadásul több szerencsés lövésük akadt, ami a másik fél szempontjából balszerencsés. A szünet után szorosabbá vált a Csirkefogók védekezése, a Szolnok kevesebbet lőtt kapura, ami csabai hatékony védekezés mellett annak is köszönhető, hogy ritkábban jutottak emberelőnyhöz. Ugyanakkor a pályaválasztó csapata mind jobban fáradni látszott. A viharsarkiak támadásai egyre hatékonyabbá váltak, amit bizonyít: a második játékrészben, 9—9 után zsinórban hétszer voltak eredményesek, amivel el is dőlt a találkozó sorsa. A csabaiak végül megérdemelten győztek, és az új bajnokságban ezzel eddig kiváló a mérlegük: két mérkőzés, két győzelem.

Mestermérleg. Kádár József: — Nehéz mérkőzésre számítottunk, az első játékrészben ez be is igazolódott. A második félidőben a két csapat tudása közti különbség kiütközött, így végül nagy gólkülönbségű győzelmet arattunk.

További eredmények: Eszteházy Károly Főiskola SC, Eger—BVSC-Zugló 9—8. Debreceni VSE—Ybl Waterpolo Club 7—16. Újpesti VSE—Ceglédi VSE 11—7. MAFC 110—Hódmezővásárhelyi VSC 12—12.

Az állás két forduló után: 1. Csabai Csirkefogók VK 6, 2. Újpesti VSE 4 (19—15), 3. Eszteházy Károly Főiskola SC, Eger 4 (17—16), 4. Ybl Waterpolo Club 3 (24—17), 5. BVSC-Zugló 3 (18—17), 6. Ceglédi VSE 3 (16—17), 7. Szolnoki VSC 3 (17—19), 8. Hódmezővásárhelyi VSC 1 (18—21), 9. MAFC 1 (15—19), 10. Debreceni VSC 0.

Címlapképünkön az eredményesen védekező Makra Zsolt (fehér sapkában), aki emellett még gólt is dobott – fotó: Kiss Dani