Tanulságos két mérkőzést vívtak Szegeden fiataljaink

A rájátszás második körét rendezték meg ma, vasárnap Szegeden a gyermek III. korcsoportos fiatalok vidékbajnokságában. Békéscsabai együttesünk a felsőházban (Piros csoport) volt érdekelt, amikor először a házigazdákkal, majd a szentesiekkel mérték össze tudásukat. Ezúttal Csabai Zoltán edző helyett Fodor Ádám ült le a kispadra, aminek prózai oka van: jövőre ennek a gárdának jelentős része az országos bajnokságban fog szerepelni, és szerette volna meccs közben is megismerni a gyerekeket vezetőedzőnk.

Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli 5–7 (1–1, 0–2, 2–4, 2–0)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek III. korosztály, rájátszás, Piros csoport (felsőház), Szeged. V.: Pásztor Antal. Békéscsaba: Krizsán – Korcsok N. 1, Szatmári L. 1, Zimbran, Rácz 1, Pónya O. 1 (1), Pallag 1 (1). Cs.: Bazsó, Szathmáry Zs. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 7/2, ill. 3/0. Büntetők: 3/2, ill. 0/0. Kipontozódott: Laczi.

Csabai Csirkefogók VK–Legrand Szentes 7–16 (1–3, 1–3, 4–3, 1–7)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek III. korosztály, rájátszás, Piros csoport (felsőház), Szeged. V.: Tóth Sándor. Békéscsaba: Krizsán – Korcsok N. 1 (1), Szatmári L. 2, Zimbran 1, Rácz 1, Pónya O. 1, Pallag 1 (1). Cs.: Suhajda Z., Laurinyecz, Bazsó, Szathmáry Zs., Csüllög, Nagy Á., Berta, Such. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 10/1, ill. 5/3. Büntetők: 4/2, ill. 0/0. Kipontozódott: Varga B.

Fodor Ádám így foglalta össze a nap történéseit: – Bár nap mint nap találkozom ezzel a korcsoporttal, de szerettem volna mérkőzés közben is jobban megismerni a 2008–2009-es korosztályú fiataljaink teljesítményét, ezért utaztam most én velük Szegedre. Az első találkozón szépen játszottak, az első negyedben különösen betartották, amit kértem tőlük, ám a folytatásban könyörtelenül kihasználta megingásainkat ellenfelünk, és jelentős előnyre tett szert. A harmadik negyed aztán hozott egy áramszünetet, amivel el is húztak a Tisza-partiak. A finisben ismét összekapták magukat a mieink, így végül szoros meccset játszottunk a patinás múlttal rendelkező egylet ellen. A második meccsen is az elején jól tartották magukat fiataljaink, majd 6–8-as állás után itt már egyre többet cseréltem, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon. Ezt használta ki az egyébként jó erőkből álló és remek kispaddal rendelkező Szentes. A második sorunkban néhány játékosunknak még sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy felvegyék bárkivel is a harcot.

További eredmények: Szolnoki Dózsa–Legrand Szentes 12–7. Szolnoki Dózsa–Szegedi Vízipóló Suli 6–5. Az állás a rájátszás második köre (négy forduló) után: 1. Szolnoki Dózsa 12., 2. Legrand Szentes 6, 3. Szegedi Vízipóló Suli 6, 4. Csabai Csirkefogók VK 0.

Címlapképünkön Szatmári Levente (középen sötét sapkában), aki mindkét mérkőzésen eredmény volt, összesen három gólt jegyzett a szegedi két találkozón – fotó: Such Tamás

Kettős győzelemmel folytatta Szegeden a vidékbajnoki sorozatot gyermek „egyes”, kissé megerősített csapatunk

Szombaton Ceglédre utazott gyermek I. korosztályos csapatunk Fodor Ádám vezetőedzőnk kíséretében, hogy a vidékbajnokság Délkeleti csoportjának 11-12. fordulójában két erős csapattal megmérkőzzön. Sikerrel vették az akadályt: a listavezető, addig veretlen szegediek ellen, majd a házigazda Ceglédi VSE leány együttesével szemben is diadalmaskodtak, amivel fel is ugrottak a dobogóra.

Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli 10–7 (3–2, 2–2, 3–2, 2–1)

Vidékbajnokság, gyermek I. korosztály, Délkeleti csoport, Cegléd. V.: ifj. Kádár József. Békéscsaba: Lisztes – Szanyi 1, Fodor Zs. 2, Horváth Sz. 2, Freiberger, Kvasz 3, Komlódi 1. Cs.: Beregszászi (kapus), Budai, Tasnádi, Hajdu A., Szalai 1. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 5/0, ill. 5/2. Büntetők: 0/0, ill. 0/0.

Csabai Csirkefogók VK–Ceglédi VSE Leányok 26–6 (7–1, 4–1, 8–0, 7–4)

Vidékbajnokság, gyermek I. korosztály, Délkeleti csoport, Cegléd. V.: ifj. Kádár József. Békéscsaba: Beregszászi – Szanyi 6, Fodor Zs. 3, Horváth Sz. 3, Freiberger 1, Kvasz 3, Komlódi 1. Cs.: Lisztes (kapus), Budai 1, Tasnádi, Hajdu A. 4, Pojendán 2, Szalai 2, Surányi, Hrabovszki. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 3/1, ill. 3/1. Büntetők: 0/0, ill. 1/0.

Fodor Ádám edző így foglalta össze ceglédi tapasztalatait: – Mivel január eleje és március vége között szünetel az országos utánpótlás-bajnokság, úgy gondoltam, ezúttal is egy ob-s srácokkal megerősített gárdával utazunk Ceglédre a vidékbajnokságra, hogy fel tudjam mérni, hol tart az erősebb csapatunk. Úgy látom, az időközben elvégzett munka hasznos volt, hiszen azt a Szegedet vertük meg, amely eddig veretlenül listavezető volt, és legutóbb kikaptunk tőlük. Az ellenük nyújtott játékkal elégedett voltam, amit kértem a fiataloktól, visszakaptam. Talán egy kicsit még a helyzetkihasználással adósak maradtak, bár már az is jó dolog, hogy sok helyzetet kidolgoztak. Három hetünk van még hátra az országos bajnokság folytatásáig, addig ezen a téren kell még javulnunk. Ugyanakkor a csapat kondíciója megfelelőnek tűnt, bár az is igaz, hogy a Tisza-partiak ellenünk ezen a napon már a második meccset játszották. Ami pedig a ceglédiek elleni összecsapást illeti: ez nem volt igazán mérvadó. Itt inkább azt kértem a gyerekektől, hogy tiszteljük meg ellenfelünket azzal, hogy komolyan vesszük a meccset, nem flegmáskodunk. Megfogadták, komolyan vették ezt a találkozót is, amin egyébként jó volt gyakorolni, hogy nemcsak kidolgozták a helyzeteket, hanem be is lőtték.

További eredmények: Ceglédi VSE Leányok–Szolnoki Dózsa 4–32. Szegedi Vízipóló Suli–Invictus SC, Mezőtúr 23–4. Szolnoki Dózsa–Sugovica VSE, Baja 18–1. Invictus SC, Mezőtúr–Sugovica VSE, Baja 18–5.

Az állás 12 forduló után: 1. Szegedi Vízipóló Suli 33, 2. Szolnoki Dózsa 28, 3. Csabai Csirkefogók VK 18, 4. Ceglédi VSE Leányok 16, 5. Invictus SC, Mezőtúr 12, 6. Sugovica VSE, Baja 0.

Címlapképünkön Szanyi Vencel (fehér sapkában), aki mindkét mérkőzésen eredményes volt, a ceglédiek ellen hat alkalommal is betalált az ellenfél kapujába

Cegléden és Szegeden vitézkedik az utánpótlás a hét végén

Két fronton lesznek érdekeltek csapataink március első hét végéjén, mindkétszer az utánpótlás vidékbajnoki köreiben. Szombaton a gyermek I. korcsoportúak, majd vasárnap a gyermek III. korosztály hajt rá a pontokra.

Gyermek I. korcsoportosaink Ceglédre utaznak március 6-án, ahol a vidékbajnokság Délkeleti csoportjában a hatodik kört (11-12. forduló) rendezik meg. Fiataljaink a veretlen és élen álló Szegedi Vízipóló Suli együttesével, majd a megközelítőleg hasonló tudású Ceglédi Leányok csapataival mérik össze tudását.

A program. Március 6., szombat, 10.00 óra: Ceglédi Leányok–Szolnoki Dózsa. 11.00: Szegedi Vízipóló Suli–Invictus SC, Mezőtúr. 12.00: Szolnoki Dózsa–Sugovica VSE, Baja. 13.00: Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli. 14.00: Invictus SC, Mezőtúr–Sugovica VSE, Baja. 15.00: Ceglédi Leányok–Csabai Csirkefogók VK.

Az állás tíz forduló után: 1. Szegedi Vízipóló Suli 30, 2. Szolnoki Dózsa 22, 3. Ceglédi Leányok 16, 4. Csabai Csirkefogók VK 12, 5. Invictus SC, Mezőtúr 9, 6. Sugovica VSE, Baja 0.

Gyermek III. korosztályos csapatunk egy nappal később, vasárnap csobban vízbe, mégpedig Szegeden. Itt is a vidékbajnokság Délkeleti csoportjában igyekeznek pontokat gyűjteni, esetükben már a rájátszás felsőházának (Piros csoport) második fordulójában. Először a házigazda Szegedi Vízipóló Suli együttese lesz az ellenfelük, majd a Legrand Szentes vár rájuk.

A program. Március 7., vasárnap, 10.00 óra: Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli. 11.00: Szolnoki Dózsa–Legrand Szentes. 12.30: Szolnoki Dózsa–Szegedi Vízipóló Suli. 13.30: Csabai Csirkefogók VK–Legrand Szentes.

Az állás a rájátszás első köre (két forduló) után: 1. Szolnoki Dózsa 6., 2. Legrand Szentes 3, 3. Szegedi Vízipóló Suli 3, 4. Csabai Csirkefogók VK 0.

Szépen helyt álltak gyermek „négyeseink” a hét végén

Immár a második kört, a harmadik negyedik fordulót rendezték meg a gyermek IV. korcsoportosok vidékbajnokságában február utolsó napján. Ezúttal a felső-, illetve alsóház küzdelmeit két helyszínen, Szentesen és Békéscsabán rendezték meg, az előbbiben a Csabai Zoltán vezette csabai, az utóbbiban a Béládi Csaba irányította gyulai együttesünk volt érdekelt.

Csabai Csirkefogók VK–Legrand Szentes 7–8 (2–1, 2–2, 1–3, 2–2)

Vidékbajnokság, gyermek IV. korosztály, Délkeleti Piros csoport (felsőház), rájátszás, középszakasz, Szentes. V.: Tóth Sándor. Békéscsaba: Kabai – Korcsok N. 1, Laurinyecz, Nánási, Such, Zimbran 1, Rácz 5 (1). Cs.: Gyuricza (kapus), Földi, Orosz R., Puha. Edző: Csabai Zoltán. Gól emberelőnyből: 7/3, ill. 7/3. Büntetők: 3/1, ill. 3/2. Kiállítás cserével: Bihari. Kipontozódott: Such, ill. Kiss-Papp.

Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli 13–9 (1–0, 1–1, 7–3, 4–5)

Vidékbajnokság, gyermek IV. korosztály, Délkeleti Piros csoport (felsőház), rájátszás, középszakasz, Szentes. V.: Pölös Gábor. Békéscsaba: Gyuricza – Korcsok N. 9, Nánási, Such, Zimbran, Rácz 4 (2), Suhajda Z. Cs.: Kabai (kapus), Földi, Laurinyecz, Orosz R. Edző: Csabai Zoltán. Gól emberelőnyből: 6/4, ill. 8/3. Büntetők: 2/2, ill. 4/3. Kipontozódott: Rácz.

Csabai Zoltán edző értékelője: – Az első mérkőzésen a listavezető ellen is bőven volt keresni valónk, annál is inkább, mert kétszer is vezettünk két góllal. A legvégén a Kurca-partiak egygólos vezetésénél kaptunk egy büntető lehetőséget, ám nem tudtuk kihasználni, ezért odalett a meccs, pedig minimum a döntetlent megérdemeltük volna. Azt pedig öröm volt látni, hogy egy pillanatra sem ijedtek meg a gyerekek a feladattól. Ami pedig a szegediek elleni meccset illeti: legutóbb egy góllal kikaptunk tőlük, most viszont alaposan visszavágott a csapat, ami nagy fegyverténynek számít. Már eleve úgy álltak hozzá fiataljaink, hogy legyőzik a Tisza-partiakat. Végig volt tartása a gárdának, látszott, hogy erre az összecsapásra megrázták magukat. Ez a két mérkőzés is bizonyítja: jó hogy az erősebb csoportban folytathatjuk a rájátszást, ahol a nagyobb múlttal rendelkező egyletek ellen játszhatunk, tanulhatunk és fejlődhetünk.

A csoport további eredményei: Szolnoki Dózsa–Szegedi Vízipóló Suli 3–6. Szolnoki Dózsa–Legrand Szentesi VK 4–11. A Piros csoport állása négy forduló után: 1. Legrand Szentesi VK 12, 2. Szegedi Vízipóló Suli 6, 3. Szolnoki Dózsa 3, 4. Csabai Csirkefogók VK 3.

Gyulai VK–Csongrádi VVSE 0–15 (0–8, 0–7, 0–0, 0–0)

Vidékbajnokság, gyermek IV. korosztály, Délkeleti Zöld csoport (alsóház), rájátszás, középszakasz, Békéscsaba. V.: Szabó Xénia. Gyula: Lipták-Bíró – Restye, Szakadáti, Orosz B., Szabó B., Suhajda S., Plavecz. Cs.: Kováts H., Demkó B., Szeidler, Józsa, Szlúka, Ilyés. Edző: Béládi Csaba. Gól emberelőnyből: 3/0, ill. 0/0. Büntetők: 0/0, ill. 1/0.

Gyulai VK–Mórahalmi VSK 9–9 (2–2, 1–2, 4–2, 2–3)

Vidékbajnokság, gyermek IV. korosztály, Délkeleti Zöld csoport (alsóház), rájátszás, középszakasz, Békéscsaba. V.: Szabó Xénia. Gyula: Lipták-Bíró – Restye, Szakadáti 1, Orosz B. 3, Szabó B. 1, Suhajda S. 2, Plavecz 2. Cs.: Kováts H., Demkó B., Szlúka. Edző: Béládi Csaba. Gól emberelőnyből: 0/0, ill. 3/2. Büntetők: 0/0, ill. 1/1. Kiállítás cserével: Restye.

Béládi Csaba edző így látta a vasárnapi történéseket: – Az első mérkőzést a Csongrád ellen játszottuk, ellenfelünk minden tekintetben előttünk jár, robbanékonyabbak, gyorsabbak, ügyesebbek, erősebbek. Jellemző, hogy csak a második negyed elején jutottunk ahhoz, hogy megcélozzuk a kapujukat. A Mórahalom elleni meccsen fej fej mellett haladtak a csapatok, és felváltva vezettek. Akadt két nagyon erős versenyzőjük, Ormándi Máté és Domán Zaránd, akiket nem tudtunk igazán semlegesíteni, ők tartották velünk a lépést. Igaziból bármelyik együttes nyerhetett volna, talán a mi kezünkben volt a nagyobb lehetőség a finisben, de az utolsó kecsegtető támadásunkat nem tudtuk gólra váltani. De nagyon szépen küzdött és hajtott a csapat, minden dicséretet megérdemelnek a fiatalok, annak ellenére, hogy nem tudtuk kihasználni a hazai pálya előnyét.

A csoport további eredményei: Mórahalmi VK–Yordo Szentesi Leányok 2–17. Csongrádi VVSE–Yordo Szentesi Leányok 12–4. A Zöld csoport állása négy forduló után: 1. Csongrádi VVSE 10, 2. Csongrádi VVSE 7. 3. Gyulai VK 4, 4. Mórahalmi VK 1.

Címlapképünkön jobbra Rácz Domonkos, aki két kemény csatán jutott túl vasárnap, és a békéscsabai csapat két találkozóján összesen kilenc gólig jutott – fotó: Such Tamás

Baby korosztályosaink a mezőny két legerősebb csapatával meccseltek, és két merőben ellentétes produkciót mutattak be

Szolnokon rendezték meg a legfiatalabbak, a baby korosztályosok vidékbajnoki 7. körét, a 13–14. fordulót a Délkeleti csoportban. Dobra Róbert legényei két alkalommal is vízbe ugrottak ma, szombaton, először a Szegedi Vízipóló Suli, majd a Szolnoki Dózsa együttesével mérték össze tudásukat.

Mondhatni, a békéscsabaiak a nyolctagú mezőny két legerősebb alakulatával találkoztak. Először az ebéd utáni órákban, majd már majdnem az esti órákba hajló időben a házigazdákkal vették fel a harcot.

Dobra Róbert így foglalta össze csapata teljesítményét a hetedik kör után: – Nem vártam a mai naptól túl sokat, ám mégis meglepett, hogy két merőben ellentétes produkciót mutattak be ma a gyerekek. Az első találkozón, a szegediek ellen a megbeszéltekből nem láttam viszont semmit, nem volt ennek a derbinek egyetlen értékelhető pillanata sem. Szétesett, lassú játékot mutatott be a csapat, a korábbi fordulókhoz képest gondolkodásban, úszásban is alulmúlták magukat a fiatalok. A két meccsünk között egy órányi pihenőnk volt, ez idő alatt tartottam egy fontos megbeszélést, ami úgy tűnik hatott, ugyanis a Szolnok ellen nagyot javult a játékunk. Növekedett a tempó, javult az úszástudás, így a méltán erős ellenfelünket időnként megszorongattuk. Jóval több gólt dobtunk, mint az első mérkőzésen, és jóval kevesebbet is kaptunk. Az első szégyenteljes meccs után láthatóan összekapták magukat a srácok és élvezhető derbit játszottak a második eseményen.

A szolnoki dupla fordulóban a következő fiatalok kaptak lehetőséget: Ádám Dominik, Bódi Bercel, Bacsa Dávid, Czupper Dániel, Hajdu Áron, Korcsok Krisztián, Machlik Máté, Nánási Hunor, Párzsa Leon, Restye Zsombor, Suhajda Soma, Szeidler Márton, Tóth Szabolcs, Uhrin Zsombor.

Címlapképünkön: a második mérkőzésen már tetszetősebben játszottak fehér sapkás fiataljaink