Szegeden a tanulásé volt a főszerep fiataljaink számára

A hét végén a gyermek IV. korcsoportosoknak is megrendezték a Nyári Kupa felkészülési tornát, két napon át Szegeden igyekeztek bizonyítani 11 éveseink és a fiatalabbak. A szombat, vasárnapi esemény az első forduló volt, ahol a békéscsabai és gyulai csapataink is négy-négy mérkőzést játszottak. A folytatásra ugyancsak Szegeden kerül sor augusztus 17–18-án, hétfőn és kedden.

Csabai Zoltán edzőnk másirányú elfoglaltsága miatt ezúttal klubunk vezetőedzője, Fodor Ádám kísérte el a csapatot Szegedre. Tizenéves gárdánk mérlege: egy győzelem és három vereség volt: a gyulaiak elleni „házi rangadón” 29–6-ra nyertek a megyeszékhelyiek, majd a mezőny két legerősebb alakulata következett (Szolnok–Békéscsaba 21–8, Szentes–Békéscsaba 20–8). A negyedik meccsre újra belelendültek a viharsarkiak és mindössze kétgólos vereséget szenvedtek a házigazda szegediektől (16–18).

A békéscsabai csapatot a következő játékosok alkották: Such Bertold (kapus), Földi Maxim, Gyuricza István, Kabai Zalán, Laurinyecz Gergő, Orosz Botond, Plavecz Dániel, Puha Zalán, Rácz Domonkos, Suhajda Zoltán, Szlúka Ádám, Zimbran Milán.

Fodor Ádám így látta a kétnapos eseménysort: – Nyitányként egy könnyű találkozón nyertek a csabai fiatalok a Gyula ellen. Ezt követően két olyan alakulattal szemben léptek föl a gyerekek, amelyek legalább harminc-negyven meccsel előttünk járnak: gyorsabbak a vízben, gyorsabbak gondolkodásban, de nem behozhatatlan a hátrányunk. A Szolnok és a Szentes ellen is voltak jó periódusaink, különösen azután, hogy időkéréskor elmagyaráztam nekik, hogy semmivel sem butábbak, csak nem kellene megijedni a nagyobb névtől. De az is tény, amíg nálunk három-négy igazi húzóember volt, a két ellenfélnél nyolc-tíz. Az utolsó találkozóra végképp felvette csapatunk a játék ritmusát, és akár fordított eredmény is születhetett volna a szegediek ellen. Talán, ha a beteg Korcsok Nándi is velünk tarthatott volna… Remélem, sokszor találkozunk ilyen erősségű csapatokkal, ugyanis ezektől lehet igazán tanulni.

A Béládi Csaba edző által pallérozott Gyulai VK 11 legénnyel állt ki a Tisza-parti városban, ahol valamennyi mérkőzésüket ugyan elvesztették, ám az általában kapott 20-22 gólra ezúttal már rendre hattal-nyolccal válaszoltak. Az eseményen a következő fürdővárosi fiatalok ugrottak vízbe: Lipták-Bíró Ábel (kapus), Balogh Csanád, Cserháti Boldizsár, Demkó Boldizsár, Ilyés Bálint, Józsa Zalán, Kováts Hunor, Nánási Hunor, Szakadáti Márk, Szakadáti Szofi, Szeidler Márton.

Béládi Csaba edző így foglalta össze a tapasztaltakat: – A munka elején járunk még, ráadásul akadtak olyanok a csapatban, akik életük első mérkőzésén ugrottak a medencébe. Tény, egyelőre sok tanulni valónk van, látjuk, ellenfeleink miben és milyen sokkal előrébb járnak, mint a mi fiataljaink. Fizikálisan, úszástudásban, taktikai elemekben és technikailag is lépéshátrányban vagyunk a többi dél-alföldi gárdával szemben, ráadásul motiváltságban is mihamarabb fel kell venni velük szemben a versenyt. A mieinknek az is furcsa volt, hogy először játszottak nagy méretű labdával, ezért kevésbé voltak labdabiztosak. Ám hasznos volt a két nap, a négy mérkőzés, amelyen kapusunk, Lipták-Bíró Ábel, Nánási Hunor és Szakadáti Márk már olyan teljesítményre volt képes, mint az OB I-es háttérrel szereplő ellenfeleink játékosai. A többieknek hozzájuk kell fejlődni ahhoz, hogy legközelebb több sikerélményben részesüljön a csapat.

Címlapképünkön a békéscsabai fiatalok hét végén a szegedi sportuszodában

Jó erőfelmérőnek bizonyult a szentesi Diapolo Kupa

Régen látott nyári nagyüzem van mostanság a vízilabdázók háza táján, a felnőttektől az utánpótlás minden korosztályáig egymást érik az események. E hét végén az évente visszatérő Diapolo Kupára került sor Szentesen, ezúttal a 17. sorszámúra, amelyen serdülő és gyermek korosztályú csapataink három napon át vitézkedtek. Élvezetes csatákat hozott valamennyi találkozó a dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

Igaz, a koronavírus-járvány kissé megtépázta a külföldi mezőnyt, az idei tornára csupán Csehországból érkeztek csapatok, ám így is rangosnak és minden gárda számára hasznosnak bizonyult az eseménysor. A serdülők esetében nyolc, a gyermek korosztályúaknál hat együttes adta le nevezését. Az előbbiben két négyes csoportban küzdöttek, amelyet helyosztók követtek, a fiatalabbaknál körmérkőzéses tornára került sor.

Serdülőink a debreceniekkel nyitottak, ahol jelentős fölényben játszottak az OB I-es háttérrel rendelkező hajdúságiak és 27–5-re nyertek. Még ugyanezen a délutánon, már szorosabb csatában, 18–13 arányban maradtak alul a Csongráddal szemben. Szombaton a Kopé Újpest következett, a fővárosiak 19–10-es sikerével. Még ezen a délutánon az Oázis SC, Budapest együttesével már helyosztó keretében vívtak csatát, itt a fővárosiak 21–4-re nyertek. A vasárnapi folytatásban vívták a legszorosabb csatát, ezúttal ismét a Csongráddal szemben a 7. helyért, ám itt sem kísérte szerencse együttesünket, amely 11–9 arányban alulmaradt, és ezzel a nyolc csapatos torna nyolcadik helyezettjei lettek.

A serdülőknél a következő játékosok kaptak lehetőséget a három nap során: Szatmári Zsombor (kapus), Bozgán Bence, Csiaki Bence, Dimák Csanád, Gémesi Ádám, Kiss-Schusztek Dávid, Kiss Zoltán, Kvasz János, Osgyán András, Paksi Gergő, Pálenkás Zoltán, Schindler Gergő, Szanyi Vencel.

Serdülő csapatunk edzője, Ajtai Miklós nem volt igazán elégedett a látottakkal, amikor így fogalmazott: – Egyedül gyakorlásnak, illetve tanulásnak volt jó számunkra a torna. Erősen tartalékosan utaztunk az eseményre, ugyanis többen nyaraltak, vagy sérüléssel, betegséggel küzdöttek. Volt olyan mérkőzés, amikor a gyermek gárdából sem tudtuk feltölteni a csapatot, mert szinte egy időben játszottak velünk, így előfordult, hogy kilenc-tíz emberrel kellett megoldani az adott derbit. Nagyon sok hiányosággal szembesültem a három nap során, így például kevésbé tetszett, hogy rövid ideig tudott a csapat koncentrálni, a megbeszélt taktikát pedig nem tudták végig kivitelezni. Tény, egyelőre lyukas a csapat, hiszen nincs „valódi” kapusunk, játékosaink az üres helyeket nem tudják igazán betölteni. Sok munka vár még ránk a bajnoki rajtig egyénileg és csapat szinten is.

A gyermek együttes a körmérkőzés során öt találkozón ugrott vízbe a Kurca-parti városban, amelyből kettőt megnyert, három alkalommal pedig vesztesen hagyta el a medencét. Ezzel a negyedik helyen kötöttek ki, a csapat legjobbja a különdíjas Kvasz János lett.

Az első napon az egyébként tartalékos Hódmezővásárhely (a kezdőből ketten nyaralnak, egy pedig eligazolt a fővárosba) ellen nyitottak a Swietelsky-Békéscsaba legényei, akiket 20–12-re legyőztek. Simán győzött csapatunk, már az elején hamar elhúztak, amit a találkozó végéig még növeltek is. Ugyancsak pénteken került sor a Szentes elleni összecsapásra, az A kategóriás házigazdák 21—11-re nyertek. Ezen a találkozón gyengén kezdett a csabai alakulat, majd miután Fodor Ádám rendet tett a fejekben, felzárkózott a gárda. Jöttek a cserék, és ismét jelentős előnyre tett szert a Kurca-parti egylet, pedig a harmadik negyed végéig még igencsak szoros volt az állás.

Szombaton a későbbi tornagyőztes csongrádiak ellen kezdtünk, kicsit megilletődötten. 2–5 után mégis fordított csapatunk (8–6), ám kimaradt két meccslabda is, amit megbosszult az ellenfél, amely végül szoros csata után 12–10-zel behúzta a pontokat. A cseh válogatott következett, akikkel szemben szintén szorosan alakult a végeredmény, itt nyertünk 12–11-re egy izgalmas, de kaotikus találkozón. A csehek a harmadik negyedben feljöttek x-re, ám Komlódi Marcell 30 másodperccel a lefújás előtt egy pazar góllal beállította végeredményt.

Az utolsó napon a Debrecennel vették fel a küzdelmet a tartalékossá váló mieink (Komlódi Marcell és Szanyi Vencel elutazott nyaralni). A csapat szerkezete ezáltal megváltozott, mégis sokáig döntetlen volt az állás, ám az utolsó negyedben egyre több lehetőséget kapott a cseresor, ami azzal járt, hogy tágabbra nyílt az olló, és a hajdúságiak nyertek 17–7-re. A torna végeredménye: 1. Csongrád, 2. Debrecen, 3. Szentes, 4. Békéscsaba, 5. cseh válogatott, 6. Hódmezővásárhely.

Az eseményen a három nap során a következők kaptak szerepet: Beregszászi Kornél, Korcsok Péter, Pribojszki Bálint, (kapusok), Budai Tamás, Bujdosó Antal, Fodor Zsombor, Freiberger István, Hajdu Andor, Horváth Szabolcs, Kiss Zoltán, Komlódi Marcell, Kovács Balázs, Kvasz János, Sajtos Bence, Surányi Botond, Szalai Áron, Szanyi Vencel, Szatmári Levente, Tasnádi Tibor.

Gyermek csapatunk edzője, Fodor Ádám így látta fiataljaink teljesítményét: – Amiért elutaztunk, teljesítettük, nagyon hasznos volt a torna. Három nap alatt öt mérkőzést játszottunk, ennél jobb gyakorlást nem is tudnék elképzelni. Ahogy ebben az időszakban még gyakori, több hibát is vétettek fiataljaink, ám összességében nagyon pozitív élményekkel térhettünk haza.

Címlapképünkön Kvasz János (kezén a labda), aki mindkét korosztályban szerepet kapott, a gyermek korcsoportban pedig ő lett csapatunk legjobb játékosa

Gyakran hangzatos ígéretekkel elcsábítják a látókörükbe kerülő tehetséges 14-16 éves gyerekeinket

Miként az országos bajnokságokban szereplő csapatok Nyári Kupa-sorozatának eddig lezajlott három fordulójában kitűnhetett, négy meghatározó játékosunk, Bucsi Ferenc, Gellény Zétény, Pónya Tibor és Vidovenyecz Zsombor neve hiányzott az összeállítások során. Az ok prózai: valamennyi tehetséges fiatalunkra rácsaptak OB I-es háttérrel rendelkező klubok (Eger, Pécs).

Lehetnénk erre büszkék is, hiszen mindez azt jelenti: remek utánpótlás-nevelő műhely alakult ki az évek során Békéscsabán. Ám az egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen a fiatalok idő előtti elvesztése egy sor problémát vet fel, amiben egyaránt megtalálható emberi és anyagi „veszteség”. Ráadásul, miként a Nyári Kupa-sorozat eddig lejátszott mérkőzésein kitűnhetett, alaposan meggyengültek csapataink. Erről a dilemáról, illetve jelenségről beszélgettünk Balázs Lajos ügyvezető elnökünkkel.

A magyar vízilabda esetében mindenki tudja, hogy a tanulás a legfontosabb, mert a sportból még az első osztályú sportolók is csak kevesen tudnak megélni. Márpedig a pólósok körében tudott, hogy rengeteg okos srác található soraikban, akik egy idő után, döntően továbbtanulás miatt, elköltöznek Békéscsabáról.
– Valóban, ugyanis városunkban, sajnos, nincs megfelelő felsőoktatás, ezért nincs esélyünk saját nevelésű felnőtt együttest építeni. Jelenleg is egy csapatra való volt játékosunk tanul más városok egyetemein. Egyesületünk vezetősége tudomásul vette ezt a rajtunk kívülálló helyzetet, ezért az ifjúsági korig tartó minél eredményesebb utánpótlás-nevelést tűzte ki fő céljául. Jól illeszkedik elképzelésünkhöz a 19-23. éves korosztálynak ebben az évben először kiírt Komjádi bajnokság. Ifi korig nevelő egyesületükben – lakhelyükön – sportolhatnának, tanulhatnának, nevelkedhetnének, majd a továbbtanulásuknak megfelelő egyetemi város OB I-es csapatának első vagy második csapatában, a Komjádi bajnokságban szerepelhetnének. Ettől kezdve csak klubtagjainkon múlik, hogy a tanulást, sportolást vagy mindkettőt előtérbe helyezve milyen magasságokba jutnak. Úgy gondoljuk, hogy ez egy humánus, jól kiszámítható biztonságos fejlődési utat biztosít a tanuláshoz, sportoláshoz, és nem utolsó sorban a családban való neveléshez.

Csakhogy egyre gyakoribb jelenség sportágunkban (is), hogy már tizenéves korú gyerekeket megkörnyékeznek tehetősebb klubok. Az utóbbi években már minket is jócskán érintett ez a jelenség, ezen a nyáron pedig hatványozottan.
– Sajnos nem mindenhol úgy gondolkodnak, mint mi, ugyanis vannak olyan klubok, ahol a fárasztó utánpótlás-nevelés helyett a lényegesen jobb lehetőségeiket kihasználva, hangzatos ígéretekkel elcsábítják a látókörükbe kerülő tehetséges 14-16 éves gyerekeket. Természetesen nem kételkedünk abban, hogy jó eredményt akarnak elérni, és ez is lehet sikeres, de aránytalanul nagy kockázatot követel a szülőktől és a lakhelyüket, iskolájukat, barátaikat feladó gyerekeiktől egyaránt. Eddigi tapasztalataink azt bizonyítják, hogy távol a családtól az ígéreteknek csak egy része teljesül, átigazolt legjobb játékosainknál először a tanulás, majd a sport is háttérbe szorult. Ez a jelenség napjainkban egyre gyakoribb, és egyre fiatalabb korosztályt érint. Ebben a helyzetben óriási felelőssége (felelőtlensége) van a csábító kluboknak és a beleegyező szülőknek, mert ezt egy fiatal életben csak egyszer lehet elhibázni.

Hogyan lehetne legalább az iskolai érettségiig megtartani azokat a fiatalokat, akik többségébe évtizednyi munkát és jelentős anyagiakat is beleölt a klub?
– Egyesületünk mindig is nagy hangsúlyt fektetett a tehetséges játékosok gondozására. Egyedülállóan anyagilag is támogattuk a tehetséggondozó foglalkozásokon való részvételt. Ekkor még azonban nem gondoltuk, hogy ez lehet a vesztünk. Eddig is jól tudtuk, hogy tehetséges játékosainkat, illetve szüleiket – tudtunkkal, de inkább tudtunk nélkül – előbb, utóbb megtalálják a csábító klubok képviselői. A részleteket a szülőkkel előre lebeszélve a klub vezetése már csak akkor értesül az eligazolási szándékról, amikor a nevelési költségről le kéne mondani, és alá kéne írni az átigazolási lapot.
Különösen visszatetsző ez a gyakorlat, amikor az egyesület teljes bizalmát élvező vezető/tehetséggondozó edző bevallottan is tevékenyen részt vesz a legjobb játékosaink kiközvetítésében. Két évvel ezelőtt, amikor a gyermek korosztályos csapatunk gerincét képező játékosainkat el akarták igazolni, ugyanennek a most távozó vezetőedzőnknek javaslatára elnökségi döntés született arról, hogy a hűséges, itt maradó többség érdekében a továbbiakban nem mondunk le a szövetség által kötelezően előírt nevelési költségtérítésről. Ezt a döntésünket a több mint 150 sportolónk érdekében hoztuk, hiszen nélkülük a tehetségesek sem juthattak volna idáig. Álláspontunkat minden összevont szülői értekezleten és közgyűlésen közzétesszük, amely általános támogatást élvez.

Jó ideje utánpótlás-nevelő egyesületként tartják számon a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klubot. Ennek fényében nehezebb megtartani a fiatalokat.
– Ezt a döntést nem a tehetséges játékosaink ellen hoztuk, hiszen mi is azt szeretnénk, hogy minél magasabb szintre jussanak el, és büszkék lehessünk majd rájuk. Mi egy biztonságosabb, humánusabb, felelősebb utat céloztunk meg, amely figyelembe veszi az egyesület minden sportolójának érdekeit. Ifi korban, majd a nevelési költségről lemondva, mi akarjuk segíteni őket abban, hogy a továbbtanulásuknak megfelelő város legjobb csapatában szerepelhessenek. Az idő előtti átigazolásoknak a morális megítélésén túl azonban van egy prózaibb, nevezetesen anyagi oldala is, ugyanis a költségigényes utánpótlás-nevelés anyagi támogatása első sorban a nagy merítési létszámon alapuló, de mégis teljesítmény arányos TAO értékelési rendszeren keresztül valósul meg. Döntő jelentőséggel bír a serdülő és ifi korosztály eredményessége, ezért az itt elszenvedett veszteség hosszú távú – több évre kiható – jelentős anyagi hátrányt okoz.

Ez konkréten mit jelent?
– Egyesületünk jelenleg a C kategóriában szerepel, de nyolc évi tudatos munkával jó eséllyel küzdhettünk volna a következő évi osztályozón a B kategóriába való feljutásért. A rendszer ennél természetesen jóval bonyolultabb, de esetünkben a C és a B kategória között 200 000 Ft/fő különbség van. Ezt be kell szorozni az utánpótlás játékosok létszámával (megközelítőleg 150 gyerek), amely kerekítve 30 millió forint. Ez már olyan összeg, amely jelentősen befolyásolhatná egyesületünk boldogulását. Nem kellene nemet mondani a szülői értekezleten felmerülő edzőtábor, hazai lebonyolítású kupa rendezésére, sportruházat, felszerelés és sorolhatnák, beszerzésére.

Ezek szerint álom marad, hogy a sok remek játékos kinevelése mellett a klub is „osztályt váltson”…
– A mostani váratlan eligazolások miatt nehéz évek előtt állunk, sok nehéz mérkőzés vár az itt maradó hűséges játékosainkra, de reméljük túl fogunk jutni rajta. Vannak biztató jelek, és megnyugtató, hogy a mi lelkiismeretünk tiszta. Ám az is tény, ha ez a jelenség állandósul, akkor folyamatos szélmalomharcba csöppenünk. Ugyanakkor reméljük, hogy a most távozó játékosainkat megbecsülik új egyesületükben – mert egyenként mind a négyükről csak a legjobbat mondhatjuk. Megérdemlik, hogy tudásukhoz, szorgalmukhoz méltó gondoskodásban részesüljenek, a kapott nevelési költségtérítéseket ugyanakkor letétbe helyezzük arra az esetre, ha nem úgy alakulnának a dolgok, és mégis vissza szeretnének jönni. Mert mi mindig visszavárjuk őket.

Címlapképünkön Vidovenyecz Zsombor itt még a békéscsabai klub játékosaként célozza meg az ellenfél kapuját, az új szezonban azonban pécsi színekben veheti be a vetélytársak hálóját, ahová a háttérben látható edzőjét, dr. Szilágyi Kristófot követi

A fővárosban zárták le az alapszakaszt fiataljaink

A fővárosi kiruccanással lezárult a Nyári Kupa háromfordulós alapszakasza az országos bajnokságba besorolt csapatok részére. Az utolsó körben az újpestiek vendége volt klubunk három együttese, amelyek közül ezúttal a gyermek korosztályúak voltak a legjobbak, mindössze egyetlen góllal maradtak alul a nagy múltú, első osztályú háttérrel rendelkező lila-fehérekkel szemben.

ÚVSE–Swietelsky-Békéscsaba 14–3 (2–1, 3–0, 4–2, 5–0)

Lemhényi Dezső országos vízilabda Nyári Kupa, ifjúságiak, alsó ház, B csoport, Budapest. V.: Juhász Gábor, Kiss Attila. Békéscsaba: Vozár M. – Lukácsi M., Dobos 1, Demeter, Vozár B., Paksi B., Csatári 2 (1). Cs.: Szalók, Kis S., Bozgán, Gémesi, Szalai, Károlyi, Kósa. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 5/4, ill. 7/0. Büntetők: 5/3, ill. 1/1. Kipontozódott: Csáki, ill. Vozár B.
Az alapszakasz végeredménye, ifjúságiak: 1. ÚVSE 9, 2. Ybl Water Polo Club, Budapest 6, 3. Swietelsky-Békéscsaba 3, 4. POLO SC, Budapest 0.
Ajtai Miklós: – Úgy mentünk bele a mérkőzésbe, hogy akár háromesélyes is lehet. A kezdetben nem is volt probléma, ám egy idő után a fejek úgy döntöttek, mégsem. Sok lett a hiba, aminek a vége egy csúfos vereség lett. Egyedül Vozár Miklós és Csatári Szabolcs szíve volt a helyén, ők az átlagon felül teljesítettek. Igyekszünk tovább építeni a csapatot, hogy őszre, a bajnokság kezdetére ennél jobban muzsikáljanak.

ÚVSE–Swietelsky-Békéscsaba 24–5 (3–2, 8–1, 5–1, 8–1)

Vízvári György országos vízilabda Nyári Kupa, serdülők, alsó ház, B csoport, Budapest. V.: Duray András, Juhász Gábor. Békéscsaba: Szatmári Zs. – Gémesi, Dobos, Dimák, Bozgán 3, Paksi G. 1, Kvasz. Cs.: Csiaki, Freiberger, Pálenkás, Schindler G., Kósa, Osgyán, Komlódi 1. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 8/5, ill. 4/1. Büntetők: 3/2, ill. 2/0.
Az alapszakasz végeredménye, serdülők: 1. ÚVSE 9, 2. Ybl Water Polo Club, Budapest 6, 3. Swietelsky-Békéscsaba 3, 4. POLO SC, Budapest 0.
Ajtai Miklós: – Akárcsak a múlt héten, ez is egy nagy káosz volt részünkről. Úgy látom, leginkább fejben vannak problémák. Jócskán a tudása alatt játszott a csapat, egyedül Bozgán Bence nyújtott elfogadható teljesítményt.

ÚVSE–Swietelsky-Békéscsaba 8–7 (2–2, 3–1, 2–2, 1–2)

Szívós István országos vízilabda Nyári Kupa, gyermek korcsoport, alsó ház, B csoport, Budapest. V.: Kiss Attila, Duray András. Békéscsaba: Korcsok P. – Kiss Z., Szanyi, Fodor Zs. 1, Freiberger, Kvasz 2, Komlódi 4 (2). Cs.: Hajdu, Szatmári L., Horváth Sz., Szalai. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 5/1, ill. 6/2. Büntetők: 1/1, ill. 3/2. Kiállítás cserével: Kiss Z., Horváth Sz.
Az alapszakasz végeredménye, gyermek korcsoport: Ybl Water Polo Club, Budapest 9, 2. ÚVSE 6, 3. Swietelsky-Békéscsaba 3, 4. POLO SC, Budapest 0.
Fodor Ádám: – Vendéglátóink egy fiatalabb csapattal álltak ki, és okosan játszottak. A mieink a kezdetben sok hibával küszködtek, ám a finisre szorosan alakult a találkozó, végül magunknak köszönhetjük, hogy nem sikerült nyerni. Kondícióval jobban bírtuk a meccset, ezért is megfordíthattuk volna a derbit, ám helyzetek sokaságát hagytuk ki, ami megbosszulta magát. Összességében az őszi bajnoki rajtig van még min javítani, ám a Nyári Kupa mindenképpen jól szolgálja a felkészülést.

Címlapképünkön: nagyüzem a kapu előtt

A legkisebbek hazai környezetben próbálkoztak a Nyári Kupában

A legkisebbek, a tíz évesek és fiatalabbak is megkezdték a Nyári Kupa sorozatot a Délkeleti csoportban. Az első fordulóra szombaton és vasárnap Békéscsabán került sor, a csapatok a két nap alatt négy-négy mérkőzést játszottak.

Ebbe a kupa-sorozatba mindössze három csapat nevezett, a békéscsabaiakon kívül a Szolnoki Dózsa és Szegedi Vízipóló Suli. Ezért valamennyi fordulóban három-három találkozóra kerül sor, így a csapatok négyszer is összemérik tudásukat az alapszakaszban.

A szabályok nem változtak, a gólokat nem számolják, az első negyedben a benevezettek 1–6-os számozású játékosa van a vízben, a másodikban a következő hat, majd a harmadik negyedtől lehet „keverni” a csapatot. A kiállítás annyiból áll, hogy a játékos kiúszik a büntető zónába, majd azonnal visszafordulhat a játéktérre, vagyis nem kell a húsz másodperces büntetőidőt kivárnia. Ezek, és a további megkötések miatt meglehetősen sok a kiállítás, de hát ezt is szokniuk kell a fiataloknak.
A Csabai Csirkefogók VK hét békéscsabai és öt gyulai játékost vonultatott fel, akiket Dobra Róbert és Béládi Csaba készített föl. A hét végi fordulóban a következők kaptak lehetőséget. Békéscsabaiak: Bacsa Dávid, Hajdu Áron, Machlik Máté, Restye Zsombor, Suhajda Soma, Uhrin Barna, Uhrin Zsombor. Gyulaiak: Józsa Zalán, Lipták-Bíró Ábel (kapus), Nagy Kamilla (kapus), Nánási Hunor, Szakadáti Zsófi.

A két nap tapasztalatait Dobra Róbert edző foglalta össze: – Csapatunkban nagyon sok olyan fiatal kapott helyett, akiknek ezek voltak az első meccsei. Ezzel szemben az első osztályú háttérrel rendelkező két Tisza-parti alakulatról elmondható, hogy „rutinos” játékosokkal érkeztek az Árpád fürdőbe, legalábbis jóval nagyobb meccsszámmal a hátuk mögött. Ez meg is látszott rajtuk, jóval gyorsabban úsztak és gyorsabban is gondolkodtak, labdabiztosabbak voltak. Igazából leginkább csak néztük az ellenfelet, hamar kitűnt, hogy nagy a lemaradásunk. Persze, nálunk akadtak tíz évnél fiatalabbak is, akik esetében még sokat számít az egy-két év korkülönbség. Ha a mieink is legalább úgy úsznának, mint ellenfeleink, akkor jobban fel tudnánk venni a versenyt velük. Amíg ez így marad, rendre körbe ússzák a mieinket. Igazából nem is vártam többet a nagyon kezdő csapatunktól, sőt, talán még többet is nyújtottak, mint amit előtte gondoltam. Nagyon jó tanuló mérkőzések voltak, ahol nemcsak a szabályokat lehetett sulykolni, hanem egyáltalán ismerkedhettek a srácok a meccshangulattal, az előkészületekkel, a ráhangolódással. Az is tény, hogy az első napi megilletődöttség után vasárnap már érzékelhető volt, hogy jobban megbarátkoztak a körülményekkel, és könnyebben felismerték magukat a vízben. És hogy további pozitívumot is elmondja: kiemelkedett a csapatból Nánási Hunor teljesítménye, aki góljaink legnagyobb hányadát szerezte, azt csinált, amit kellett, hajtott, odafigyelt, alázattal játszott. Ő már fel tudta venni a versenyt a gyakorlottabb ellenfelekkel szemben.

Címlapképünkön: Nánási Hunor (fehér 4-es) nemcsak gólerős volt, hanem remekül védekezett is. Mellette 2-es sapkában Uhrin Zsombor

Szolnokon vitézkedtek Csabai Zoltán legényei

A vidékbajnokságban szereplő csaptok közül a gyermek III. és a baby korosztályosok is megkezdték a tavaszról elmaradt meccsek pótlását, amely ugyan nem bajnoki, lévén azokat a hazai szövetség lezárta, helyette a Nyári Kupa adott feladatot az utánpótláskorúak számára.

A Csabai Zoltán edző által vezetett gyermek III. korosztályos együttesünk a hét végén, két napon át Szolnokon ugrott a medencébe, hogy összesen négy találkozón megvívjon ellenfelükkel a Nyári Kupa Délkeleti csoportjának első fordulójában. Mivel a szentesi lányok visszaléptek a kupa-sorozattól, csak négy gárda viaskodott, a csabaiakon kívül az első osztályú háttérrel rendelkező Szeged, Szolnok és Szentes. Így valamennyi ellenféllel szemben vízre szálltak, sőt, a szegediekkel két alkalommal is összemérték tudásukat. Akkor nézzük sorban a derbiket.

Első mérkőzés: Szegedi Vízipóló Suli–Csabai Csirkefogók VK 9–9. Csabai Zoltán így foglalta össze a találkozó tapasztalatait: – Hosszú kényszerszünet után ez volt számunkra az első tétmérkőzés. Ez meg is látszott a csapat teljesítményén, ugyanis akadtak szép megoldások, ugyanakkor a hektikusság miatt rossz megoldások is. Felváltva vezettek a csapatok, végül igazságos döntetlen született. Az igazsághoz tartozik az is, hogy a Tisza-partiak az első osztályú csapatukból is elhoztak néhány játékost, ezért erősebbek voltak, mint a tavaszi bajnokság során és ezért sem sikerülhetett győznünk ellenük.

Második mérkőzés: Szolnoki Dózsa—Csabai Csirkefogók VK 19–1. Csabai Zoltán: – A kvartettből a szolnokiaké a legerősebb egylet. Itt is voltak jó megmozdulásai a csapatnak, ám az eredmény túlzott, amit a kívülállók is megerősítettek. Nagyon sok olyan kapufát lőttünk, amelyek mind kifelé pattantak, így alakult ki a nagy különbség. Nem beszélve arról, hogy szinte pihenő nélkül vágtunk bele a szombati második meccsbe, ezért a fáradtság is kiütközött a fiatalokon.

Harmadik mérkőzés: Szentesi VK fiúk–Csabai Csirkefogók VK 21–15. Csabai Zoltán: – Remek meccset hozott a szentesiek elleni, amelyen az dominált a Kurca-partiak javára, hogy volt egy olyan centerük, aki ontotta a gólokat, vagy éppen róla állították ki a mieinket. Még így is sokáig nyílt volt a találkozó, akkor tudott meglépni a Szentes, amikor a cseresorunkból a legkisebbek voltak vízben.

Negyedik mérkőzés: Szegedi Vízipóló Suli–Csabai Csirkefogók VK 16–10. Csabai Zoltán: – Vasárnapra még több első osztályú szegedivel állt ki ellenfelünk. Itt is sokáig jól tartotta magát csapatunk, ám amikor elhúzott a Tisza-parti alakulat, egyre több lehetőséget adtam az egészen fiataloknak, a 11 éveseknek is. Ám ekkor már meglátszott a két csapat különbsége. Viszont örömteli, hogy a nemrég óta a kapuba került Krizsán Lőrinc a négy összecsapáson olykor kimondottan szép védéseket mutatott be.

A kétnapos tornán a következők kaptak szerepet: Krizsán Lőrinc, Such Bertold (kapusok), Bazsó Máté, Csüllög Csongor, Földi Maxim, Gyuricza István, Korcsok Nándor, Laurinyecz Gergő, Nagy Ákos, Pallag Nándor, Pónya Olivér, Puha Zalán, Rácz Domonkos, Szathmáry Zsombor, Szatmári Levente, Zimbran Milán.

A folytatásra augusztus 15–16-án kerül sor, a második fordulót Békéscsabán rendezik. Az első napon rendezik a Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli (11.00 óra), majd a Csabai Csirkefogók VK–Szentesi VK fiúk (12.30) mérkőzéseket. Vasárnap pedig a helyosztókra kerül sor.

Címlapképünkön Szathmáry Zsombor célozza meg az ellenfél kapuját

Nagyokat meccseltek fiataljaink a hódmezővásárhelyi tornán

A korábbi, koronavírus-járványból fakadó meccshiány után alaposan belelendültek csapataink a derbikbe. Mint ismert, a szövetség által szervezett, az országos bajnokságokban szereplő csapatok számára kiírt Nyári Kupában hetente játszanak fiataljaink, két forduló között pedig egy remek felkészülési tornán vett részt az ifjúságiakból és serdülőkből álló vegyes csapatunk.

Ennek keretében Hódmezővásárhelyen csobbant vízbe a Gyarmati Dezső Sportuszoda fedettjében gárdánk, mégpedig a helyi strand létrejöttének 90 éves évfordulója alkalmából kiírt egész napos gálán. A békéscsabaiakon és a házigazdákon kívül a Csongrád együttese harcolt az elsőségért körmérkőzéses formában.

Csapatunk először a nagyon jó erőkből álló, a bajnokságban is előkelő helyezéssel bíró csongrádiakkal találkozott és 15–10 arányban alulmaradt. A folytatásban viszont 10–9-re legyőzték a Hódmezővásárhelyi VSC-t, így a második helyen végeztek.

Fiataljaink edzője, Ajtai Miklós így foglalta össze a mai nap tapasztalatait: – Jó kis edzőmeccseket játszottunk, tegyük hozzá, szünet nélkül, ugyanis az első és a második összecsapás a miénk volt. Az első találkozó előtt úgy gondoltam, akár háromesélyes is lehet a találkozó, ám tény, erős gárdája van a csongrádiaknak. Úgy vélem tisztességes eredményt értünk el ellenük. A kényszer kapussá előlépett Vozár Miki egyre jobban belejön az új posztjába, Lukácsi Marcell hozta a szokásost, gólerősnek bizonyult. Remekül pörgött Csatári Szabolcs és csak dicséret hangján szólhatok a nagy visszatérő Demeter Nándor teljesítményéről. Vozár Bálint is hasznosan játszott mindkét találkozón.

A tornán a következő csapatunk szerepelt: Vozár Miklós (kapus), Bozgán Bence, Csatári Szabolcs, Demeter Nándor, Dobos Ferenc, Károlyi Szabolcs, Kis Sándor, Kiss-Schusztek Dávid, Kósa Bence, Lukácsi Marcell, Paksi Benedek, Paksi Gergő, Szalai Bálint, Szalók Tamás, Vozár Bálint.

És ezzel még nem volt vége a napnak: a kora délutáni órákban még egy gálamérkőzésre került sor. Ezen a házigazdák egykori és mai játékosai néhány fiatallal kiegészülve alkották az egyik csapatot; a másikat pedig a délelőtti ifjúsági torna három csapatának legjobbjai. Az előző csapatban helyet kapott Ajtai Miklós is, akinek nevéhez fűződik az első gól. Az ifjúsági vegyes gárdában a békéscsabaiak közül bizonyíthatta rátermettségét a 16 éves újdonsült kapusunk, Vozár Miklós, a mezőnyben pedig az egy-egy gólos Demeter Nándor és Vozár Bálint. Továbbá játéklehetőséget kapott Csatári Szabolcs, Lukácsi Marcell és Paksi Benedek is. Ezt a találkozót 9–8-ra a hódmezővásárhelyi nosztalgia csapat nyerte.

Címlapképünkön a Hódmezővásárhelyen vitézkedő békéscsabai csapat és edzőjük, Ajtai Miklós

A múlt heti tripla győzelem után most három vereség következett a Nyári Kupa utánpótlástorna második állomásán

A múlt heti sikeres Nyári Kupa rajtot követően a második fordulóra került sor. Ezúttal egy jó erőkből álló fővárosi egylet ellen igyekeztek bizonyítani fiataljaink, ám a tavaszi bajnoki mérkőzések pótlására kiírt sorozat folytatásában már nem ment olyan jól az erősen tartalékossá vált csapatainknak, mint hét nappal ezelőtt. Igaz, ifjúsági csapatunk csak nagyon szoros csata végén kapitulált a fővárosiak előtt.

Swietelsky-Békéscsaba—Ybl Water Polo Club, Budapest 6–7 (2–1, 1–2, 1–3, 2–1)

Lemhényi Dezső országos vízilabda Nyári Kupa, ifjúságiak, alsó ház, B csoport, Békéscsaba. V.: Orosz László, Juhász Tibor. Békéscsaba: Vozár M. – Lukácsi M. 3 (1), Demeter, Kiss-Schusztek 1, Vozár B. 1, Paksi B., Csatári. Cs.: Szalók, Sipos, Kis S., Szalai, Károlyi 1, Dobos. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 7/2, ill. 8/1. Büntetők: 1/1, ill. 4/3. Kipontozódott: Dobos.
Ajtai Miklós: – Ezt a mérkőzést nyerni kellett volna, ám néhány játékosunk egy-egy hibája elég volt ahhoz, hogy kikapjunk a fővárosiaktól. Ettől függetlenül Lukácsi Marcell és Vozár Miklós játékával elégedett lehettem.

Swietelsky-Békéscsaba—Ybl Water Polo Club, Budapest 4–21 (0–4, 0–6, 2–6, 2–5)

Vízvári György országos vízilabda Nyári Kupa, serdülők, alsó ház, B csoport, Békéscsaba. V.: Juhász Tibor, Pásztor Antal. Békéscsaba: Szatmári Zs. – Dobos, Dimák 1, Kiss-Schusztek, Gémesi, Bozgán 2, Freiberger. Cs.: Born, Csiaki, Pálenkás 1 (1), Schindler G., Paksi G., Osgyán, Kvasz. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 9/0, ill. 8/4. Büntetők: 3/1, ill. 2/1. Kipontozódott: Dobos, Osgyán.
Ajtai Miklós: – Katasztrófa volt a serdülők teljesítménye, nem tudom, hol volt a csapat a négy negyed során. Óriási különbségű vereséget szenvedtünk egy olyan mérkőzésen, amelyet illet volna megnyerni. Nehéz erre mit mondani. Az sem tesz jót a gárdának, hogy nincs kapusunk. Szatmári Zsombort tettem be kényszerből, de már az első negyed végén jelezte, hogy cseréljem le. Így a mezőnyből egy másik játékosunk, Paksi Gergely volt kénytelen beállni a háló elé. A mai teljesítmény miatt nagyon haragszom a csapatra.

Swietelsky-Békéscsaba—Ybl Water Polo Club, Budapest 7–20 (2–6, 1–4, 2–6, 2–4)

Szívós István országos vízilabda Nyári Kupa, gyermek korcsoport, alsó ház, B csoport, Békéscsaba. V.: Pásztor Antal, Orosz László. Békéscsaba: Beregszász – Kiss Z. 1, Szanyi, Fodor Zs., Freiberger 1 (1), Kvasz 2, Komlódi 2. Cs.: Budai, Hajdu, Sajtos, Horváth Sz. 1, Szalai, Bujdosó, Korcsok P., Szatmári L. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 7/2, ill. 9/2. Büntetők: 1/1, ill. 4/4.
Fodor Ádám: – Továbbra sem készültünk erre a Nyári Kupa-sorozatra, edzésből szálltunk vízbe. Ez is meglátszott a játékunkon, valamint az is, hogy a múlt hetinél jóval erősebb csapat ellen mérkőztünk. Ki is ütköztek a technikai és taktikai hibák. Egyelőre a hétköznapokban a fizikális felkészülésen van a hangsúly, e téren nem is maradtunk el ellenfelünktől. Ami viszont fontos: mindenki sok lehetőséget kapott a bizonyításra, összességében pedig egy kiadós edzésnek is beillett a hétközi találkozó.

Címlapképünkön Paksi Benedek (kezén a labda) célozza meg a kaput

Könnyű győzelmek a Nyári Kupa fővárosi nyitányán

A koronavírus-járvány miatt a hazai szövetség által leállított valamennyi bajnoki- és kupamérkőzés után négy hónappal ismét derbikre került sor. Elsőként az országos bajnokságokban szereplő csapataink mutatták meg magukat, mégpedig a Nyári Kupa első fordulójában. Kihívójuk a fővárosi POLO SC együttesei voltak, akikkel szemben könnyű három győzelmet arattak fiataljaink.

POLO SC, Budapest–Swietelsky-Békéscsaba 2–35 (0–9, 0–11, 1–7, 1–8)

Országos vízilabda Nyári Kupa, ifjúságiak, alsó ház, B csoport, Budapest. V.: Várkonyi Gabriella, Csizmadia Zsolt. Békéscsaba: Vozár M. – Lukácsi M. 8, Szalók 1 (1), Kiss-Schusztek 1, Paksi B. 2, Csatári 6, Károlyi. Cs.: Sipos 2, Kis S. 2 (1), Körözsi 1 (1), Bozgán 3, Vozár B. 9, Szatmári Zs. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 6/1, ill. 2/1. Büntetők: 0/0, ill. 4/3.
Ajtai Miklós edző így foglalta össze a látottakat: – Nagyon sok gólt lőttünk, de ez köszönhető volt annak is, hogy nem egy igazán ütős csapattal szemben játszottunk. Mindenki, így a cserék is sok lehetőséget kaptak, és szinte mindenki lőtt gólt a találkozón. Szezonnyitónak remek lehetőség volt, ám a hibák a gyenge ellenfél miatt nem jöttek ki. Viszont egyelőre kapusunk nincs, úgy tűnik, új csapatot kell építenünk. Lukácsi Marcell és Vozár Bálint teljesítménye kimagasló volt.

POLO SC, Budapest–Swietelsky-Békéscsaba 2–16 (0–5, 2–0, 0–5, 0–6)

Országos vízilabda Nyári Kupa, serdülők, alsó ház, B csoport, Budapest. V.: Zelki Soma, Várkonyi Gabriella. Békéscsaba: Szatmári Zs. – Dobos 2, Dimák 1, Kiss-Schusztek 5, Bozgán 1, Paksi G. 2, Osgyán 1. Cs.: Born, Csiaki, Pálenkás 1, Schindler G., Kósa, Kvasz 1. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 5/1, ill. 6/1. Büntetők: 0/0, ill. 0/0. Kipontozódott: Banai.
Ajtai Miklós: – Ez a mérkőzés teljesen más volt, mint az ifjúságiaké. Itt is új csapatot kell építenünk. Már a 2005-ben születettek is lehetőséget kaptak. Úgy tűnt, ennél a gárdánál van némi lemaradás, de van fantázia ebben az együttesben, ám nagyon sokat kell még dolgoznunk, hogy a korábbi szintre kerüljön az átalakuló csapat. Itt Kiss-Schusztek Dávid nyújtott átlagon felüli teljesítményt.

POLO SC, Budapest–Swietelsky-Békéscsaba 6–21 (0–6, 3–3, 3–2, 0–10)

Országos vízilabda Nyári Kupa, gyermek korcsoport, alsó ház, B csoport, Budapest. V.: Csizmadia Zsolt, Zelki Soma. Békéscsaba: Lisztes – Kiss Z. 3, Szanyi, Fodor 2, Horváth Sz. 2, Kvasz 4, Komlódi 2. Cs.: Budai, Hajdu 3, Szatmári L. 1, Freiberger 2, Szalai 1, Bujdosó 1. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 3/1, ill. 9/5. Büntetők: 2/2, ill. 0/0. Kiállítás cserével: Sárosi, Maróti.
Fodor Ádám edző így láttatja a fővárosban történteket: – Nem készültünk külön erre a sorozatra, amit alátámaszt: a meccs előtt is nagyon kemény úszótréninget vezettem a fiataloknak. Az ellenfél nem bizonyult túl erősnek, de mindenkinek sok játéklehetőséget adtam a kupa-nyitányon. Az máris kitűnt, hogy nincsenek még meccsben a srácok, és látszik, hogy hol kell csiszolni, javítani a játékon. Ettől függetlenül elégedett voltam a mai napon nyújtott teljesítményekkel. Jó edzőmérkőzés volt a szerdai derbi, de a jövő héten jóval erősebb ellenfél érkezik hozzánk.

Címlapképünkön Lukácsi Marcell (kezén a labda) az ifjúságiak mérkőzésén nyolcszor volt eredményes

Újra jönnek a meccsek, elsőre a Nyári Kupa-sorozatban

A koronavírus-járvány elharapózása miatt március közepén leállította hazai szövetség 2019–2020. évi összes bajnokságot, majd nem sokkal utána befejezettnek nyilvánította az évet. Minden korosztályban tucatnyi forduló, bajnoki találkozó kútba esett. Márpedig a fiatalok idősebbek is egyaránt azért (is) edzenek nap mint nap, hogy derbiken mérjék le tudásukat, fejlődésüket.

Hosszú ideig még vizes edzéseket sem tartottak a klubok a tavasz folyamán, nagy megkönnyebbülésre, a járvány enyhülésével két hónap után térhettek vissza a medencékbe. Azóta ismét zajlik a faltól falig úszás, természetesen vízbe rakták a kapukat és előkerültek a labdák is. Napjainkra teljes mértékben visszazökkentek a korábbi kerékvágásba a hazai vízilabdázók, miként klubunk apraja és nagyja is.

A meccsek viszont nagyon hiányoztak. Eddig. Ugyanis a Magyar Vízilabda Szövetség – helyesen — úgy döntött, hogy a szokásos nyári pihenő időszak helyett a legmelegebb hónapokban kupa-sorozatokkal visszahozza a meccsbe a csapatokat. Úgynevezett Nyári Kupákkal a jövő heten meg is kezdődnek a derbik.

Ami pedig minket illet: hat korosztályban hét csapatunk rendre megmártózik valamelyik medencében és meccsel a további benevezett gárdákkal. Történetesen kétféle sorozatot írtak ki, az egyik az országos bajnokságokban, a másik a vidékbajnokságokban szereplő alakulatok tornája lesz. Az országosban érdekelt az ifjúsági, serdülő és gyermek I. korcsoportos együttesünk már a jövő hét közepén meg is kezdik a tornát. A vidékbajnokságban szereplő csapataink közül a gyermek III. (2008-ban születettek és fiatalabbak), a gyermek IV. (2009) és a baby korosztály (2010) nevezett, a gyermek IV. esetében békéscsabai és gyulai gárdánk lesz érdekelt.

Kezdjük azokkal, akik a legfrissebben ugranak vízbe, az országos bajnokiaknál. Az alsóházba nyolc gárda jelentkezett, amely együtteseket két négyes csoportba soroltak. Az egyikbe került a három korosztályos csapatunk a POLO SC Budapest, az ÚVSE, az Ybl Waterpolo Club társaságába. (a másik csoport: Dunakanyar, Székesfehérvár, Győr, Sopron). Az első mérkőzésünk július 15-én, szerdán Budapesten, a margitszigeti Széchy Tamás Sportuszodában lesz a POLO SC Budapest ellen (az ifjúsági 16, a serdülő 18.30, a gyermek korcsoport 17.15 órakor játszik). A folytatásban július 22-én itthon az Ybl Waterpolo Club együtteseit fogadjuk az Árpád fürdőben, majd egy héttel később, július 29-én a fővárosban az újpestiek lesznek ellenfeleink. Augusztusban a két csoport már a rájátszásban igyekszik eldönteni a kupák sorsát, illetve a végső helyezéseket ( az ifjúságiak a Lemhényi Dezső Kupáért, a serdülők a Vízvári György Kupáért, a gyermek korcsoportosok a Szívós István Kupáért).

Hasonló rendszerben zajlik majd az egykori edzőnk, Kádár József által „megkreált” vidékbajnokságban szerepelő gárdák Nyári Kupája. Itt is felsoroljuk a korosztályokat, a csapatokat, a játéknapokat és a helyszíneket. Gyermek III. korcsoport (Békéscsaba, Szeged, Szentesi fiúk, Szentesi lányok, Szolnok). Első forduló, július 25–26., helyszín: Szolnok. 2. forduló, augusztus 15–16., helyszín: Békéscsaba. Gyermek IV. korcsoport (Békéscsaba, Gyula, Szentes, Szeged). Első forduló, augusztus 8–9., helyszín: Szeged. 2. forduló, augusztus 17–18., helyszín: ismét Szeged. Baby korcsoport (Békéscsaba, Szeged, Szolnok). Első forduló, július 25–26., helyszín: Békéscsaba. 2. forduló, augusztus 15–16., helyszín: Szolnok. (Itt a kisebb létszám miatt mindenki mindenkivel dupla meccset játszik).

– A legfontosabb, hogy újra meccsben legyenek a gyerekek – foglalta keretekbe a nyarat Fodor Ádám, klubunk újdonsült vezetőedzője. – Az is tény, jelenleg, és az őszi, kései bajnoki kezdés miatt mi is, és vélhetően a többi csapat is, a tornák alkalmával az alapozó munka kellős közepén lesznek, amit nem kívánunk megszakítani. Ám mivel régóta nem játszottak mérkőzéseket a csapatok, ezért nagyon jól jött a Nyári Kupa-sorozat, ahol újra felvehetjük a meccsritmust. A szövetség ezzel is igyekszik segíteni abban, hogy a klubok a hosszú kényszerszünet után is meg tudják tartani a gyereket.

Címlapképünkön: hamarosan újra a medencében meccselnek csapataink