A babyk utolsó fordulója, majd évzáró és nyári úszótanfolyam

Már csak két csapatunk, a legkisebbek, a baby korosztályosok és a felnőtt OB II-es gárda érdekelt a 2022–2023. évi bajnokságok során. Az előbbiek ezen hétvégén zárják az évet, felnőttjeink jövő hét szombaton.

A Délkeleti területi vidékbajnokságban a legkisebbek – a holnapi sorozattal együtt – nem kevesebb, mint 24 mérkőzésen lesznek túl. Vagyis rengeteg lehetőséget kaptak arra, hogy edzőink felmérjék fejlődésüket, egyben számtalan alkalmuk volt a bizonyításra is.

Június első szombatján, az utolsó körben Csongrádra utaznak fiataljaink, ahol a mórahalmiakkal és a házigazdákkal vívhatnak csatát évzárásként. Összesen kilenc találkozóra kerül sor a Tisza-parti városban.

A program. Június 3., szombat, 10.00 óra: Kecskeméti Sportiskola–Csongrádi VVSE. 10.50: Szegedi Vízipóló Suli II.–Legrand Szentesi VK. 11.40: Kecskeméti Sportiskola–Szegedi Vízipóló Suli I. 12.30: Mórahalom VSK–Hódmezővásárhelyi VSC. 13.20: Szolnoki Dózsa–Szegedi Vízipóló Suli II. 14.10: Legrand Szentesi VK–Szegedi Vízipóló Suli I. 15.00: Mórahalom VSK–Csabai Csirkefogók VK. 15.50: Szolnoki Dózsa–Hódmezővásárhelyi VSC. 16.40: Csabai Csirkefogók VK–Csongrádi VVSE.

S ha már évzárás: két nappal később, június 5-én, hétfőn rendezi meg klubunk a hagyományos évbúcsúztató buliját az összes korosztálynak. Mégpedig a békéscsabai Rendezvénypajtában a kora esti órákban, 18 órától, ahol sor kerül az évértékelésre, legjobbjaink elismerésére és egy kis nosztalgiázásra.

Ugyancsak információ, bár ez már inkább a sportágat eddig csak felületesen ismerő fiataloknak szól: az iskolai vakációt követően nem sokkal két turnusban úszótanfolyamot szervez klubunk az utánpótlás biztosítása érdekében a 8–10 éves fiúknak a békéscsabai Árpád fürdőben. Az első turnus június 26–július 7 között tart, míg a másodikra július 10–21 között kerül sor.

A jelentkezők tíz alkalmas kedvezményes diák belépővel juthatnak be az Árpád fürdő nyári bejáratán, a tanfolyam díja jelképes, mindössze 15 ezer forint. A foglalkozások délelőtt 10 órakor kezdődnek, és az időjárástól függetlenül minden nap meg lesznek tartva.

Jelentkezni június 20-áig Papp Szilvia tanfolyamszervezőnél lehet a (30) 945-4007 telefonszámon.

Szombat: mozgalmas baby-nap az Árpád fürdőben

Címlapképünkön: bevetés előtt a legkisebbek

Baby korosztályosaink nem panaszkodhatnak, ebben a bajnokságban bőven volt eddig is alkalmuk bizonyítani, milyen ütemben fejlődnek. E hétvégén már a 23–24. fordulóra került sor, és még egy kör dupla meccse vár rájuk június elején.

Fiataljaink ezúttal hazai környezetben, a békéscsabai Árpád fürdőben mutathatták meg szüleiknek, nagyszüleiknek, testvéreiknek, barátaiknak, hogy mit is tanultak meg az elmúlt egy-két évben a sportágból. Ezúttal erős ellenfelek vártak rájuk, ugyanis a nap kilenc meccséből kétszer nekik is vízbe kellett ugraniuk, mégpedig a Szegedi Vízipóló Suli első gárdájával szemben, majd a Szolnoki Dózsa csapata ellen.

Dobra Róbert edző napi összefoglalója: – Két nagyon erős ellenfél várt ma ránk. Az első találkozón, a szegediek ellen harcosan és nagy kedvvel játszottak a gyerekek, amit kértem tőlük, többé-kevésbé betartották. Bár a védekezésbe belecsúsztak kisebb hibák, ami miatt a támadásaink lassabban épültek fel, de összességében nincs miért szégyenkeznünk, végig partiban voltunk ellenfelünkkel. A folytatásban a mezőny legerősebb csapatával, a Szolnokkal találkoztunk. Úgy készültem, ez már nem lesz olyan szép, mint az előző derbi. Jó értelemben csalódtam: nagyon harcosan, szépen játszottak fiataljaink, pezsegtek a vízben, csapatként működött a gépezet, remek gólokat lőttünk, az emberelőnyeink zömét kihasználtuk. Bár ebben a korosztályban nem számolják a gólokat, én tudom: 14–9-re nyert ellenfelünk, ami azért is nagy szó szempontunkból, mert tavaly még szinte nullákra kaptunk ki tőlük. Mindenki sok játéklehetőséget kapott a brusztos mérkőzésen. Jó volt látni, hogy az év folyamán milyen sokat fejlődtek a gyerekek.

A békéscsabai csapatban a következő fiatalok kaptak ma játéklehetőséget: Lipták Levente, Köves Pál (kapusok), Balogh Bence, Balogh Csanád, Belinczky Zsombor, Csapó Ákos, Csendes Péter, Geszner Balázs, Koczka András, Korcsok Krisztián, Matei Alexander, Orosz-Tóth Olivér, Popa Dániel, Puha Lara, Restye Botond, Szabó Máté, Szaszák Milán, Tóth-Benedek Marcell.

Körbeverések után izgalmas véghajrá vár a csapatokra az utolsó fordulóban, aminek Békéscsaba lesz a házigazdája

Csapatunk játékos edzője, Ajtai Miklós nemcsak rengeteg gólt dobott, hanem a legfontosabbat is a Sopron ellen: a lefújás előtt 11 másodperccel talált be az ellenfél hálójába, ami egyben három pontot jelentett, továbbá azt, hogy akár a csoport élén is végezhet a Békéscsaba a hazai záró forduló után – fotó: T. Petka Anita

Ezúttal nem kellett oda-vissza nyolcszáz kilométert megtenni, miként legutóbb Sopronig, ezúttal csupán Martfűig utazott felnőtt csapatunk, hogy az idei bajnokság rájátszásban újabb két találkozót lejátsszon. A 17–20. helyért zajló vasárnapi körben a jó játékerőt képviselő, korábban pont nélküli Kecskeméttel, majd az előző fordulóban legyőzött Sopronnal meccseltek. Ez a kör nagy körbeveréseket hozott, így jelenleg minden gárdának hat-hat pontja van, a végső sorrend a három hét múlva esedékes, Békéscsabán megrendezendő záró fordulóban dől el.

Swietelsky-Békéscsaba–Kecskeméti VE 10–16 (1–4, 5–5, 2–3, 2–4)

OB II-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 17–20. helyért, második kör, Martfű. V.: Csutorás Bence, Baracskai Vidor. Békéscsaba: Vozár M. – Lukácsi S., Csendes, Laczó P. 4, Mucsi, Ajtai 2, Csatári. Cs.: Korcsok P. (kapus), Puha, Dávid 3, Hajdu A. 1, Szanyi, Vozár B., Budai. Játékos edző: Ajtai Miklós, Csendes Csaba. Kecskemét: Harkai – Sárkány, Nagypál, Bodócsi 3 (1), Muth 7 (2), Nagy V. 2, Szabó J. 3 (1). Cs.: Liszi, Zsoldos, Czirok, Zsigmond, Gonda 1, Morva. Edző: Rozgonyi Gábor, Nagy Róbert. Gól emberelőnyből: 7/1, ill. 6/4. Büntetők: 0/0, ill. 4/4. Kipontozódott: Sárkány. Az eredmény alakulása: 0–3, 3–4, 3–8, 8–10, 9–14.

Gyorsan előnyre tett szert a kecskeméti alakulat, ezt követően csapatunk futott az eredmény után. Időnként meg is közelítette ellenfelét, de amikor már lőtávolban voltak a hírös város pólósai, újra megugrottak, és végül behúzták a három pontot.

Swietelsky-Békéscsaba–Soproni VSE 9–8 (2–1, 2–2, 3–3, 2–2)

OB II-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 17–20. helyért, második kör, Martfű. V.: Duray András, Csutorás Bence. Békéscsaba: Vozár M. – Lukácsi S., Csendes, Laczó P. 1, Mucsi 2, Ajtai 6, Csatári. Cs.: Korcsok P. (kapus), Puha, Dávid, Hajdu A., Szanyi, Vozár B., Budai. Játékos edző: Ajtai Miklós, Csendes Csaba. Sopron: Hruby – Szili Á. 1, Szili B. 1, Berényi, Holpár 3, Gátas Miklós 1 (1), Gátas Mátyás 2. Cs.: Resiak, Mauczka. Edző: Krasznai Rudolf. Gól emberelőnyből: 4/0, ill. 11/2. Büntetők: 1/0, ill. 1/1. Kipontozódott: Szanyi. Az eredmény alakulása: 0–1, 3–1, 6–6, 8–8.

Az előző fordulóban csapatunk szoros meccsen legyőzte a soproniakat, most is izgalmas csatát hozott a két egylet összecsapása. Szinte végig fej fej mellett haladt a két csapat, a végjátékban 8–8-as állásnál 11 másodperccel a lefújás előtt Ajtai Miklós akcióból betalált, ennek köszönhető győzelmünk. De még nem volt vége, egy másodperccel a sípszó előtt az egyébként remek napot kifogó, a meccs alatt 17 lövésből kilencet hárító Vozár Miklós kifogta Gátas Miklós lövését.

Mestermérleg. Ajtai Miklós: – Nagyon nehéz napon vagyunk túl, ugyanis két teljesen átalakult csapattal találkoztunk. Mivel a felsőbb osztályokban és az országos utánpótlás-bajnokságban már korábban vége lett a bajnokságoknak, mindkét ellenfelünknél – az élő szabályok értelmében – visszajátszottak olyanok, akik addig az OB I B-ben, illetve az ifjúsági pontvadászatban küzdöttek. Az első meccsen az elején még sokat hibáztunk, amit büntetett a Kecskemét, ennek is köszönhető, hogy vereséget szenvedtünk. A soproniak ellen már jobban ment, végig domináltunk, de igencsak kifáradt a csapat, hiszen a sok fiatalt felvonultató ellenfelünk sokat úszott, ami a mi „öregecske” csapatunknak „nem esett jól”. De így is szép nap volt a mai, várjuk a hazai záró fordulót.

További eredmények: Soproni VSE–Invictus SC 15–11. Kecskeméti VE–Invictus SC 13–12.

Az állás a 17–20. helyért a második kör (négy) forduló után: 1. Soproni VSE 6, 2. Kecskeméti VE 6, 3. Invictus SC 6, 4. Swietelsky-Békéscsaba 6. (Azonos pontszám a gólkülönbség rangsorol.)

A június 10-ei záró forduló párosítása: Békéscsaba–Kecskemét, Sopron–Invictus, Békéscsaba–Invictus, Sopron–Kecskemét.

Területi vidékbajnokság: egy szoros találkozó után egy könnyű győzelem, aminek jutalma a bronzérem

Pallag Nándor célozza meg a kaput, fiatal játékosunk mindkét mérkőzésen eredményes volt, a másodikon négyszer is – fotó: T. Petka Anita

A Délkeleti területi vidékbajnokságban szereplő gyermek I. korosztályos csapatunk is a záró fordulóhoz érkezett a hétvégén. Ezúttal a listavezető házigazdákkal, majd a sereghajtó csongrádiakkal találkoztak a hírös városban. Szépen harcoltak fiataljaink, jutalmuk sem maradt el, a nap végén egy-egy bronzérmet vehettek át a szezonzárón.

Csabai Csirkefogók VK–Kecskeméti Sportiskola 7–9 (1–3, 3–3, 1–3, 2–0)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek I. korosztály, rájátszás, Piros csoport, Kecskemét. V.: ifj. Kádár József, Tóth Sándor. Békéscsaba: Kabai – Such, Suhajda Z. 1, Szatmári L. 5, Zimbran, Pallag 1 (1), Plavecz. Cs.: Gyuricza (kapus), Korcsok N., Orosz R., Nagy Á., Orosz B., Laurinyecz, Nánási. Edző: Katona Péter. Gól emberelőnyből: 6/3, ill. 4/1. Büntetők: 1/1, ill. 3/3.

Csabai Csirkefogók VK–Csongrádi VVSE 18–8 (7–2, 2–4, 6–1, 3–1)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek I. korosztály, rájátszás, Piros csoport, Kecskemét. V.: Tóth Sándor, Mihály Máté. Békéscsaba: Gyuricza – Such 2, Suhajda Z. 3, Szatmári L. 4 (1), Zimbran 1, Pallag 4 (1), Plavecz. Cs.: Kabai (kapus), Orosz R., Nagy Á. 1, Orosz B. 1, Laurinyecz 1, Nánási 1. Edző: Katona Péter. Gól emberelőnyből: 4/4, ill. 8/2. Büntetők: 2/2, ill. 1/0.

Katona Péter edző így látta a mai napot: – A finisre újra sok hiányzónk akadt sérülés, betegség, nyelvvizsgák miatt, de így is egy kiegyensúlyozott csapatot sikerült összerakni a záró fordulóra. Az már a mai végszó előtt tudott volt, hogy bronzérmes lesz a gárda, ám ezt félretéve arra kértem a társaságot, hogy görcsmentesen játszanak egy jót az idei év búcsúzásaként. Szépen küzdött a csapat, a végső győztes Kecskeméttel szemben is végig partiban voltunk, de sajnos nem sikerült a fordítás. Mindenki sok játékidőt kapott most is. Ma is meglátszott, hogy tavaly óta hová fejlődtek a srácok, ebben a bajnokságban is szépen harcoltak, nem voltak alibi meccsek, így én is és a csapat is pozitívan éltük meg a szezont.

További eredmények: Ceglédi VSE–Csongrádi VVSE 10–8. Ceglédi VSE–Kecskeméti Sportiskola 8–16.

Végeredmény a rájátszás hatodik köre (11-12. forduló) után a Piros csoportban: 1. Kecskeméti Sportiskola 33, 2. Ceglédi VSE 24, 3. Csabai Csirkefogók VK 12, 4. Csongrádi VVSE 3.

Gyermek „egyesek” zárnak, a legnagyobbak és legkisebbek az utolsó előtti fordulóban jeleskednek még szombaton

Klubunk három csapatának hat találkozóját követhetjük ezen a hétvégén, szombaton. Gyermek I. korosztályosaink Kecskeméten zárják az évet, felnőtt csapatunk és a legkisebbek az utolsó előtti fordulóban mutathatják meg tudásukat. Az előbbiek Mezőtúron, a kicsik hazai környezetben.

Az OB II-es felnőtt bajnokság rájátszásában a 17–20. helyért a második körrel folytatódik a pontvadászat. Ennek a fordulónak Martfű ad otthont, ahol csapatunk az eddig pont nélküli Kecskeméttel és a soproniakkal veszi fel a küzdelmet. Az előbbi új ellenfél lesz a rájátszásban, a Sopron együttesével már a visszavágót játsszák. A korábbi fordulóban 10–7 arányban nyert a csabai alakulat a legtávolabbról érkező Ikva-parti város gárdája ellen. A találkozók kijelölt játékvezetői: Baracskai Vidor, Csutorás Bence, Duray András.

A program. Május 20., szombat, 11.00 óra: Soproni VSE–Invictus SC. 12.30: Swietelsky-Békéscsaba–Kecskeméti VE. 14.00: Kecskeméti VE–Invictus SC. 15.30: Swietelsky-Békéscsaba–Soproni VSE.

Az állás a 17–20. helyért az első forduló után: 1. Invictus SC 6, 2. Swietelsky-Békéscsaba 3, 3. Soproni VSE 3, 4. Kecskeméti VE 0. (Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.)

Gyermek I. korosztályosaink a Délkeleti területi vidékbajnokság rájátszásának utolsó, hatodik fordulójához érkeztek. A Piros, erősebb csoport záró körét Kecskeméten rendezik meg szombaton, amikor Katona Péter fiataljai a listavezető házigazdákkal és a sereghajtó Csongráddal találkoznak.

A program. Május 20., szombat, 11.00 óra: Csabai Csirkefogók VK–Kecskeméti Sportiskola. 11.00: Ceglédi VSE–Csongrádi VVSE. 12.30: Csabai Csirkefogók VK–Csongrádi VVSE. 13.30: Ceglédi VSE–Kecskeméti Sportiskola.

A rájátszás ötödik körének (9-10. forduló) állása a Piros csoportban: 1. Kecskeméti Sportiskola 27, 2. Ceglédi VSE 21, 3. Csabai Csirkefogók VK 9, 4. Csongrádi VVSE 3.

A legkisebbek, a baby korosztályosok még nem zárják le az évet, az előírt 12 fordulóból a tizenegyediket rendezik meg szombaton. Az utolsó előtti fordulónak klubunk lesz a rendezője, ami egyben azt jelenti, hogy a békéscsabai Árpád fürdőben zajlik le a kilenc találkozó. Dobra Róbert edző tízévesei a szegediek első és a Szolnok csapatával meccselnek.

A program. Május 20., szombat, 10.00 óra: Legrand Szentesi VK–Csongrádi VVSE. 10.50: Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli I. 11.40: Csongrádi VVSE–Hódmezővásárhelyi VSC. 12.30: Kecskeméti SI–Legrand Szentesi VK. 13.20: Mórahalom VSK–Szegedi Vízipóló Suli II. 14.10: Szegedi Vízipóló Suli I.–Szolnoki Dózsa. 15.00: Szegedi Vízipóló Suli II.–Hódmezővásárhelyi VSC. 15.50: Kecskeméti SI–Mórahalom VSK. 16.40: Szolnoki Dózsa–Csabai Csirkefogók VK.