Gyermek IV. korcsoport: pontatlan játék, pontatlan hét vége

A gyermek IV. korcsoportos vidékbajnokság rájátszása középszakaszának ötödik fordulóit rendezték meg hét végén. A békéscsabai alakulat Szegeden a felsőházban, a gyulaiak Hódmezővásárhelyen az alsóházban játszottak két-két mérkőzést a bajnoki pontokért vasárnap. Ám ezúttal nem járt sikerrel egyik alakulatunk sem, ugyanis négy vereséggel zárták a napot.

Csabai Csirkefogók VK–Legrand Szentesi VK 6–11 (3–4, 1–3, 0–3, 2–1)

Vidékbajnokság, gyermek IV. korosztály, Délkeleti csoport, Piros csoport (felsőház), Szeged. V.: Benkő Martin. Békéscsaba: Kabai – Korcsok N. 3, Nánási, Such, Zimbran 1, Rácz 2, Suhajda Z. Cs.: Gyuricza (kapus), Földi, Laurinyecz, Orosz B., Szakadáti. Edző: Csabai Zoltán. Gól emberelőnyből: 11/2, ill. 4/2. Büntetők: 1/0, ill. 2/2. Kipontozódott: Fejes.

Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli 10–11 (4–1, 2–4, 3–2, 1–4)

Vidékbajnokság, gyermek IV. korosztály, Délkeleti csoport, Piros csoport (felsőház), Szeged. V.: Szabó Nándor. Békéscsaba: Kabai – Korcsok N. 3 (2), Nánási 2, Such, Zimbran 1, Rácz 4 (1), Suhajda Z. Cs.: Földi, Laurinyecz, Orosz R., Szakadáti. Edző: Csabai Zoltán. Gól emberelőnyből: 11/4, ill. 8/3. Büntetők: 3/3, ill. 0/0. Kipontozódott: Rácz, ill. Varga D., Papp L.

Csabai Zoltán edző összefoglalója a szegedi forduló után: – Mindkét meccset jól kezdtük, de az is tény, a szentesiek nagyon erősek, volt egy 6–1-es szériájuk, amivel elhúztak. Innen kezdve már végig megmaradt az ötgólos előnyük, és mint listavezetők, be is húzták a három pontot. A szegediek ellen szinte pihenő nélkül álltunk ki, itt is jól kezdtünk, előnyre tettünk szert, ám egy idő után kiütközött a fáradtság, ami nemcsak a két találkozó gyors egymás utánban való játéka hozott elő, hanem az is, hogy a békéscsabai sátorállítás miatt mindössze egyetlen edzést tudtam tartani az elmúlt héten. Előjöttek a pontatlanságok, gyakoribbá váltak a hibák, az utolsó öt perc már nem a mi meccsünk volt. Igyekezett a csapat, hogy legalább a döntetlent összehozza, de sajnos ez már nem sikerült.

További eredmények. Piros csoport (felsőház). Szolnoki Dózsa–Szegedi Vízipóló Suli 5–0. Szolnoki Dózsa–Legrand Szentesi VK 5–4. A Piros csoport állása tíz forduló után: 1. Legrand Szentesi VK 24, 2. Szolnoki Dózsa 18, 3. Csabai Csirkefogók VK 9, 4. Szegedi Vízipóló Suli 9.

Gyulai VK–Csongrádi VVSE 5–15 (0–5, 0–4, 0–6, 0–0)

Vidékbajnokság, gyermek IV. korosztály, Délkeleti csoport, Zöld csoport (alsóház), Hódmezővásárhely. V.: Katona Imre. Gyula: Lipták-Bíró – Kováts H., Demkó B., Restye, Puha, Szabó B., Plavecz. Cs.: Szeidler, Józsa, Szlúka, Suhajda S., Machlik, Ilyés. Edző: Béládi Csaba. Gól emberelőnyből: 0/0, ill. 0/0. Büntetők: 0/0, ill. 2/2.

Gyulai VK–Mórahalmi VK 6–14 (0–4, 1–2, 3–4, 2–4)

Vidékbajnokság, gyermek IV. korosztály, Délkeleti csoport, Zöld csoport (alsóház), Hódmezővásárhely. V.: Monostori Péter. Gyula: Lipták-Bíró – Kováts H. 1, Demkó B., Restye, Puha 1, Szabó B. 1 (1), Plavecz. Cs.: Szeidler, Józsa, Szlúka 1, Suhajda S. 1, Machlik 1, Ilyés. Edző: Béládi Csaba. Gól emberelőnyből: 3/1, ill. 3/1. Büntetők: 2/1, ill. 0/0. Kipontozódott: Hajdú Lara.

Béládi Csaba edző összefoglalója: – Kicsit mérges vagyok, mert nem láttam viszont azt, amit megbeszéltünk. Ez különösen a Mórahalom elleni találkozóra érvényes. Az első meccsen várható volt, hogy az erősebb játékerőt képviselő Csongrád ellen nem lesz sok keresnivalónk, de itt legalább időnként jól védekeztünk, különösen az első percekben. Ekkor az első két negyedben a kezdősort játszattam, hogy kicsit begyakorolják a következő találkozóra a taktikát. A mórahalmiak ellen már a második találkozónk volt ezen a napon, és megfigyeltem, két meccs még sok a gyerekeknek, elfáradtak most is. Így aztán nem volt elég mozgás a medencében, hiányoztak a beindulások, halvány volt a védekezésünk, a túloldalon pedig ziccereket hagytunk ki. A múltkor legyőztük őket, most visszakaptuk vereségként szinte ugyanazt az eredményt.

További eredmények. Zöld csoport (alsóház): Mórahalmi VK–Yordo Szentesi Leányok 5–20. Csongrádi VVSE–Yordo Szentesi Leányok 9–10.  1. A Zöld csoport állása tíz forduló után: 1. Yordo Szentesi Leányok 25, 2. Csongrádi VVSE 22, 3. Gyulai VK 7, 4. Mórahalmi VK 4.

Címlapképünkön: Puha Zalán „puhítja” ellenfelét