A vereség miatt helyet cserélt csapatunk a vendéglátókkal

éljen éljen fotó kiss dani cspAz utolsó előtti fordulóhoz érkezett a 2015—2016. évi OB I B-s bajnokság. Az 1—8. helyért folyó rájátszásban a Csabai Csirkefogók VK a fővárosba utazott, ahol az éppen mögöttük álló Angyalföld vendégeként ugrottak vízbe. A két azonos pontszámú együttes csatájából — miként a rájátszás első körében — a fővárosiak jöttek ki jobban, így helyet cseréltek a tabellán.

Angyalföldi Sportiskola DSE—Csabai Csirkefogók VK 16—11 (4—5, 5—2, 2—3, 5—1)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, Budapest, Tüzér utcai uszoda, 1200 néző. V.: Rubos Károly, Gérnyi Tamás. Angyalföld: Kátai — Török 1, Hartman, Kiss Á. 7 (2), Szilágyi 3, Salamon 3 (1), Cseh T. Cs.: Kóczé 2 (1), Békés, Kapronczay, Varga D., Takács. Edző: Kenéz György. Békéscsaba: Gál — Tinka, Szabó I. L. 2, Józsa 1, Ajtai, Makra 2, Németh D. 3 (2). Cs.: Bodor, Szeles, Rácz, Mucsi, Hajdu A. 1, Zsilák 2, Sajtos. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 11/5, ill. 7/4. Büntetők: 5/4, ill. 3/2. Kipontozódott: Cseh T., ill. Tinka, Szabó I. L. Kiállítás cserével: Takács. Kiállítás 4 percre: Makra. Az eredmény alakulása: 1—0, 1—2, 3—5, 6—5, 6—7, 11—7, 11—10, 15—10.

Érdekes, és túlságosan is harcos mérkőzést hozott a fővárosi összecsapás. Az első negyed még „békében csordogált”, ám néhány játékvezetői hiba miatt az ellenőr a szünetben elbeszélgetett a bírókkal. Akik innen kezdve egymás után szórták ki a játékosokat, amitől mindkét csapat kissé „bevadult”, és fokozódott a hangulat a medencében és a vízparton egyaránt. A kipontozódásokon kívül jött a végleges cserés kiállítás, a négyperces kiállítás, és összesen nyolc büntetőt is ítéltek a játékvezetők. Úgy tűnt, a csabaiakat jobban megzavarta a sok „furcsaság”, elfelejtettek védekezni, amit alátámaszt: már a félidőig annyi gól esett, amennyi máskor egy egész találkozón. Végül a vendéglátók annyival jobbnak bizonyultak, hogy az adódó helyzeteiket jobban kihasználták az egyébként jó iramú összecsapáson, amelyen mindkét együttes sokat igyekezett cserélni, frissíteni a csapatot. A csabaiak támadásai azonban elmaradtak a várakozástól, így törvényszerű volt a vereség. Ráadásul nehezen tartották a nagy kedvvel játszó, 28 esztendős Kiss Ádámot, aki hét gólig meg sem állt.

Mestermérleg. Kádár József: — Hektikus mérkőzésen megérdemelten győzött az Angyalföld. Sajnos a védekezésünk nem volt valami acélos ezen a találkozón.

További eredmények: Eszterházy Károly FSC, Eger—Kanizsa VSE 8—9. Ybl Water Polo Club—BVSC-Zugló 23—5. UVSE Continental—Neptun VSE 12—11.

A felsőház állása az 1-8. helyért a 7. forduló után: 1. UVSE Continental 33, 2 Neptun VSE 29, 3. Ybl Water Polo Club 27, 4. Kanizsa VSE 22, 5. BVSC-Zugló 18, 6. Angyalföldi Sportiskola DSE 13, 7. Csabai Csirkefogók VK 10, 8. Eszterházy Károly FSC, Eger 4.

 

Címlapképünkön a Csabai Csirkefogók VK csapata a sípszó előtt – fotó: Kiss Dani

Print Friendly, PDF & Email