Gyermek csapatunk továbbra is százszázalékos, az ifjúságiaknál büntetők döntöttek, ahol egy pontra voltak jók fiataljaink

Az ifjúságiak mérkőzésén Gémesi Ádám a finisben kiegyenlítette a találkozó állását, ami után következhettek az ötméteresek, amelyben azonban csapatunk most alulmaradt – fotó: T. Petka Anita

A sorsolás szeszélye folytán sorozatban negyedik mérkőzését játszotta hazai környezetben, a békéscsabai Árpád fürdőben az országos utánpótlás-bajnokság rájátszásában ifjúsági, serdülő és gyermek korosztályos csapatunk. Ezúttal a Dunakanyarból érkezett ellenfél a viharsarki megyeszékhelyre, akikkel szemben felemás sikerrel zártuk a napot.

Swietelsky-Békéscsaba–KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu 14–14 – büntetőkkel 16–18 (3–2, 4–4, 5–4, 2–4, 2–4)

Országos vízilabda-bajnokság, rájátszás, A2 B csoport, ifjúságiak, Békéscsaba. V.: Pásztor Antal, Berki András. Békéscsaba: Korcsok P. – Dobos 5 (2), Hajdu A. 2, Gémesi 3, Szanyi 1, Bozgán 4 (2), Fodor Zs. 1. Cs.: Budai, Sajtos, Tasnádi, Pojendán. Edző: Ajtai Miklós. Dunakanyar: Vida – Arany 3, Gorda 4 (1), Pakusza-Nagy, Sümeghy-Flandorffer 7 (2), Pál 1 (1), Dlauchy 2. Cs.: Horányi (kapus), Fekete, Nagy Kolos, Strigens, Borszéky-Kiss 1 (1). Edző: Németh Zsolt, Tusa Márk. Gól emberelőnyből: 7/4, ill. 5/2. Büntetők: 7/4, ill. 5/5.

A rendes játékidő nagy részében vezetett csapatunk, volt olyan periódus, amikor négy góllal is, innen állt fel a Dunakanyar, mi több, a finisben átvették a vezetést, ám Gémesi Ádám akciógóljával egyenlítettek fiataljaink a lefújás előtt másfél perccel. Jött a büntetőpárbaj, amelynek során a mieink kétszer hibáztak, a vendégek egyszer sem, így csak egy pontot szereztek a csabaiak, míg ellenfelüknek kettő járt.

Ajtai Miklós: – Nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, a sípszó előtt talán már kiegyeztem volna egy szoros vereséggel is. Erre mit ad a sors, négy góllal is vezettünk, futott a szekér, amikor egy idő után úgy tűnt, fiataljaink már győztesnek éreztek magukat. Ki is hagytak rendesen, és hiába kértem ki az egyik időmet, hogy rendezzem a sorokat, már nem lehetett visszazökkenteni őket az első két negyed kerékvágásába. A büntető dobások pedig már a lutri kategóriába tartoznak, amiből most megint mi jöttünk ki vesztesen, amiért végül mindössze egy pontot kaptunk. Összességében, ha egy kissé csalódott vagyok is, azért az egy pontnak is örülök.

További eredmények. Ifjúságiak: Soproni VSE–Hódmezővásárhelyi VSC 8–6. Genesys OSC Újbuda–Angyalföldi DSI 20–6.

Az állás öt forduló után. Ifjúságiak: 1. Genesys OSC Újbuda 12, 2. Hódmezővásárhelyi VSC 12, 3. KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu 8, 4. Soproni VSE 6, 5. Swietelsky-Békéscsaba 4, 6. Angyalföldi DSI 3.

Swietelsky-Békéscsaba–KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu 8–11 (3–3, 3–4, 1–2, 1–2)

Országos vízilabda-bajnokság, rájátszás, A2 B csoport, serdülők, Békéscsaba. V.: Juhász Tibor, Berki András. Békéscsaba: Korcsok P. – Budai, Hajdu A. 1, Szatmári L. 1, Szanyi 3, Fodor Zs. 1, Pojendán 1. Cs.: Lisztes (kapus), Tasnádi, Zimbran, Bazsó, Sajtos 1 (1), Rácz, Szathmáry Zs. Edző: Fodor Ádám. Dunakanyar: Vagyoczky – Arany 1, Gorda 3, Pakusza-Nagy, Sümeghy-Flandorffer 4, Pál, Dlauchy. Cs.: Horányi (kapus), Fekete, Nagy Kolos, Nagy Krisztián, Strigens 2, Demeter, Borszéky-Kiss 1. Edző: Németh Zsolt, Tusa Márk. Gól emberelőnyből: 7/2, ill. 4/3. Büntetők: 1/1, ill. 0/0.

Sokáig teljesen nyílt volt a találkozó, sőt, 6–4-re még a mieink vezettek, ám a fordulás után gólerősebbnek bizonyult az ellenfél és a maga javára fordította a mérkőzést.

Fodor Ádám: – Ezúttal is tartalékosan tudtunk kiállni betegségek és sérülés miatt. A hétköznapokon azt sulykoltam a gyerekekbe: ősszel az alapszakaszban azért küzdöttünk, hogy a rájátszásban már erősebb csapatokkal szemben bizonyíthassunk. Ilyen erősségű találkozóra készülünk a hétköznapokon, ám most fiataljaink a teljesítményük hetven százalékát hozták csak. Próbálkoztunk elöl is, hátul is, de nem láttam viszont azokat a sokat gyakorolt elemeket, amiket hétköznapokon már meg tudnak csinálni. Ami a kapott gólokat illeti: kapusaink jól teljesítettek, de a blokk mögé bejátszott labdákkal szemben ők is tehetetlennek bizonyultak. Ráadásul a leúszásokat sem sikerült gólra váltanunk. Pedig az egész mérkőzés alatt volt keresnivalónk, de úgy tűnik, ellenfelünk ma jobban akarta a győzelmet.

További eredmények. Serdülők: Soproni VSE–Hódmezővásárhelyi VSC 9–3. Genesys OSC Újbuda–Angyalföldi DSI 7–6.

Az állás öt forduló után. Serdülők: 1. Genesys OSC Újbuda 15, 2. Angyalföldi DSI 10, 3. Soproni VSE 6, 4. KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu 6, 5. Swietelsky-Békéscsaba 6, 6. Hódmezővásárhelyi VSC 2.

Swietelsky-Békéscsaba–KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu 16–6 (4–1, 6–1, 1–3, 5–1)

Országos vízilabda-bajnokság, rájátszás, A2 B csoport, gyermek korosztály, Békéscsaba. V.: Juhász Tibor, Pásztor Antal. Békéscsaba: Krizsán – Szatmári L. 4, Bazsó 1, Zimbran, Rácz 3, Pónya O. 1, Fölker. Cs.: Gyuricza (kapus), Such 2, Plavecz, Suhajda Z. 1, Szathmáry Zs. 1, Orosz R., Csüllög 2, Nánási 1 (1). Edző: Katona Péter. Dunakanyar: Somogyi – Benedek, Nagy K. 2, Csókay, Kovács G., Baráth, Demeter 2. Cs.: Őri, El Koulali 1, Hegyesi 1. Edző: Németh Zsolt, Tusa Márk. Gól emberelőnyből: 6/3, ill. 9/3. Büntetők: 2/1, ill. 0/0.

A félidő lezárása előtt már 9–1 arányban vezetett csapatunk, így nem okozott gondot a vendégek legyőzése, vagyis a papírformának megfelelő eredmény született a vasárnapi összecsapáson.

Katona Péter: – A sípszó előtt úgy gondoltam, egy könnyebb meccs vár ránk, ami jó lesz gyakorló derbinek a jövő heti, soproniak elleni ki-kitalálkozó előtt. Ez be is igazolódott, fegyelmezetten játszott a csapat, jól tudtuk gyakorolni a taktikai elemeket. A harmadik negyed ugyan elúszott, mert fejben elengedték a fiatalok, ami nem nagyon tetszett, de a végjátékra újra magára talált a csapat, és magabiztos győzelmet aratott. Pedig az elmúlt két hétben inkább egy mini alapozó jellegű munkát végeztettem velük, ahol a fizikai állóképességre fektettük a hangsúlyt, sok lábmunkával. Erről az oldalról nézve végképp elégedett lehetek a gyerekek mai teljesítményével.

További eredmények. Gyermek korcsoport: Soproni VSE–Hódmezővásárhelyi VSC 14–6. Genesys OSC Újbuda–Angyalföldi DSI 7–6.

Az állás öt forduló után. Gyermek korcsoport: 1. Swietelsky-Békéscsaba 15, 2. Soproni VSE 15, 3. Genesys OSC Újbuda 9, 4. Angyalföldi DSI 6, 5. Hódmezővásárhelyi VSC 0, 6. KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu 0.