Izgalmas véghajrában szerezte meg csapatunk a három pontot

ajtai cspAz alapszakasz utolsó, 18. fordulóját rendezték a hét végén a vízilabda OB I B-ben, amelynek során a Szegedi Vízipóló Suli együttese látogatott Békéscsabára. A tabellán elfoglalt helyezés alapján könnyű győzelmet ígért az összecsapás, e helyett hallatlanul izgalmas véghajrában egyetlen góllal nyert csapatunk a Tisza-partiak ellen. Igaz, ez már nem befolyásolt semmit a Csirkefogók esetében a B csoport végső helyezésében.

Csabai Csirkefogók VK—Szegedi Vízipóló Suli 8—7 (2—2, 3—2, 0—3, 3—0)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. V.: Berki András, Pásztor Antal. Békéscsaba: Gál — Tinka, Szeles, Józsa 2, Ajtai 2, Makra 1, Németh D. 1. Cs.: Bodor, Szabó I. L. 1, Rácz, Mucsi, Péter, Zsilák 1. Edző: Kádár József. Szeged: Bognár — Zsigri, Revaz 3 (2), Berkó 1, Hegedüs, Török 1, Mikházi 1. Cs.: Takács 1, Németh M., Kecskeméti, Szepes. Edző: Molnár Péter.

Gól emberelőnyből: 4/0, ill. 5/2. Büntetők: 0/0, ill. 2/2. Kipontozódott: Zsigri. Az eredmény alakulása: 3—2, 3—4, 5—7.

Kétarcú csapat a szegedieké, ha zajlik az első osztályú küzdelem, vékonyabb kerettel állnak ki, most viszont a válogatott olimpiai kvalifikációs tornája okán szünetelő OB I miatt több első osztályú játékos — Zsigri Bence, Török András és a grúz Jmnaishvili Ravez — is szerepelt együttesükben. Nem véletlen, hogy a két listavezetőt korábban legyőzték, ugyanakkor váratlan vereségeket is begyűjtöttek. Ezen a találkozón a Tisza-partiak szebbik arcukat mutatták, kétszer is vezettek a Csirkefogók ellen, a harmadik negyed végén két góllal is. Miként a legtöbb csapat, a szegediek is zónával igyekeztek operálni, ebben a szakaszban átlövőink nem is találták az ellenszert, ám remekül védekezett a csapat, ennek is köszönhető a győzelem. No meg annak, hogy a mindinkább fáradó Tisza-partiakkal szemben a mieink fizikálisan jobban bírták a véghajrát, ami köszönhető egyrészt a gyakori és sok cserének, másrészt a fiatalok lendületes játékának. 5—7 után a két rutinos játékos, Józsa Tibor és Németh Dániel góljaival egyenlített csapatunk, majd Szabó Levente adta meg a kegyelemdöfést a szegedieknek másfél perccel a lefújás vége előtt.

Mestermérleg. Kádár József: — Küzdelmes mérkőzésen értékes győzelmet arattunk a sok tehetséges játékossal rendelkező szegediek ellen. Vendégeink kétgólos előnye birtokában sem lett úrrá a fejveszettség csapatunkon, higgadtan, fegyelmezetten és türelmesen játszva fordítottuk meg a mérkőzést.

További eredmények: Kaposvári VK—Szegedi TE EHÖK 12—9. Neptun VSC—MAFC 110 11—5. Ybl Water Polo Club—Hódmezővásárhelyi VSC 15—7. Eszterházy Károly FSC, Eger—Szolnoki VSC 7—6.

Az állás a 17. forduló után: 1. Neptun VSC 44, 2. Ybl Water Polo Club 43, 3. Csabai Csirkefogók VK 38, 4. Eszterházy Károly FSC, Eger 24, 5. Hódmezővásárhelyi VSC 22, 6. Szolnoki VSC 21, 7. MAFC 110 20 (161—184), 8. Szegedi Vízipóló Suli 20 (147—178), 9. Szegedi TE EHÖK SE 18, 10. Kaposvári VK 13.

Címlapképünkön a szegediek ellen két gólt elérő Ajtai Miklós (fehér 10)

Print Friendly, PDF & Email