Két győzelem és egy vereség után ezüstérem a Várfürdő Kupáról

Címlapképünkön a torna legjobb kapusa, a hazai csapat játékosa, Lipták Levente lett

A legkisebbeknek ugyan két hete már lezárult az idei vidékbajnoki sorozat, ám klubunk kezdeményezésére kiírtak egy négycsapatos tornát számukra, amelynek a Gyulai Várfürdő adott otthont.

A bajnoki erőpróbáktól eltérően ezúttal már számolták a gólokat, ugyanis a gyermek IV. korosztályosoknak megfelelő szabályrendszerrel zajlott az egynapos torna. Mégpedig azért, mert a babyk nyáron korcsoportot váltanak, vagyis az őszi folytatásban már nemcsak gyakorlás, hanem tétmeccsek lesznek számukra.

A Várfürdő Kupa elnevezésű eseményre három csapat fogadta el a meghívást, így a házigazda Gyulai VK mellett a Csongrádi VVSE, a Hódmezővásárhelyi VSC és a Legrand Szentesi VK csapatai játszottak, mégpedig 4×6 perces, körmérkőzéses torna keretében. A torna mérkőzésein a kétszeres olimpiai bajnok, nemzetközi játékvezető, Fodor Rajmund fújta a sípot.

Gyulai VK–Csongrádi VVSE 15–4 (3–1, 3–1, 5–2, 4–0)

Várfürdő Kupa baby torna, Gyula, V.: Fodor Rajmund. Gyula: Lipták – Geszner 5, Szabó M. 4, Csapó 1, Matei 1, Restye B. 2, Mórocz. Cs. Szaszák, Belincki, Köves 1, Orosz Bertalan 1, Kálmán, Bátorfy, Súr, Számfira. Edző: Szilvásy Attila, Csabai Zoltán, Jeszenszky Ákos.

Gyulai VK–Hódmezővásárhelyi VSC 16–1 (8–0, 6–0, 1–1, 1–0)

Gyula: Lipták – Geszner 2, Szabó M. 6, Csapó 2, Matei, Restye B. 1, Mórocz 1. Cs. Szaszák 1, Belincki, Köves 1, Orosz Bertalan 2, Kálmán, Bátorfy, Súr, Számfira. Edző: Szilvásy Attila, Csabai Zoltán, Jeszenszky Ákos.

Gyulai VK–Legrand Szentesi VK 3–12 (2–1, 1–6, 0–4, 0–1)

Gyula: Lipták – Geszner 3, Szabó M., Csapó, Matei, Restye B., Mórocz. Cs. Szaszák, Belincki, Köves, Orosz Bertalan, Kálmán, Bátorfy, Súr, Számfira. Edző: Szilvásy Attila, Csabai Zoltán, Jeszenszky Ákos.

További eredmények: Hódmezővásárhelyi VSC–Legrand Szentesi VK 5–16. Legrand Szentesi VK–Csongrádi VVSE 19–4. Csongrádi VVSE–Hódmezővásárhelyi VSC 7–16.

A végeredmény: 1. Legrand Szentesi VK 9, 2. Gyulai VK 6, 3. Hódmezővásárhelyi VSC 3, 4. Csongrádi VVSE 0. A torna legjobb kapusa: Lipták Levente (Gyulai VK), a legjobb mezőnyjátékos: Orosz Bernát (Legrand Szentesi VK).

Szilvásy Attila a gyulaiak egyik edzője így foglalta össze a nap történéseit: – Az egész nap nagy vidámsággal telt, a gyerekek és az őket elkísérő szülők nagyon élvezték az eseményt. Az utóbbiak sok sütemény sütöttek, jutott mindenkinek belőle bőven. Ami pedig a mérkőzéseket illeti: az első találkozón, a csongrádiak ellen hozta a csapat a kötelezőt, már az elején jelentős előnyre tettünk szert, így a cserék is sok játéklehetőséget kaptak. A folytatásban a hódmezővásárhelyiek ellen, a várttal ellentétben, itt is viszonylag sima győzelmet arattunk. Ekkor már tudott volt, hogy a szentesiek elleni derbi döntőnek bizonyul. Az első negyedben tartottuk a tempót a Kurca-partiakkal szemben, ám a következő etapban két kulcsjátékosunk hamar kipontozódott, ezzel el is dőlt a torna végeredménye. Azért hozzáteszem: a szentesiek csapata erős volt, dinamikus, megérdemelten nyerték el a trófeát. Ami viszont örömteli, a hat-hat kezdővel kiálló két csapat sokáig egyenlő erőnek tűnt. A torna végén a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund adta át az érmeket a gyerekeknek, akiknek arcára volt írva, hogy egy ilyen ász a díjkiosztó, mindenki meg volt hatódva ettől a gesztustól.