Kettős győzelemmel folytatta Szegeden a vidékbajnoki sorozatot gyermek „egyes”, kissé megerősített csapatunk

Szombaton Ceglédre utazott gyermek I. korosztályos csapatunk Fodor Ádám vezetőedzőnk kíséretében, hogy a vidékbajnokság Délkeleti csoportjának 11-12. fordulójában két erős csapattal megmérkőzzön. Sikerrel vették az akadályt: a listavezető, addig veretlen szegediek ellen, majd a házigazda Ceglédi VSE leány együttesével szemben is diadalmaskodtak, amivel fel is ugrottak a dobogóra.

Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli 10–7 (3–2, 2–2, 3–2, 2–1)

Vidékbajnokság, gyermek I. korosztály, Délkeleti csoport, Cegléd. V.: ifj. Kádár József. Békéscsaba: Lisztes – Szanyi 1, Fodor Zs. 2, Horváth Sz. 2, Freiberger, Kvasz 3, Komlódi 1. Cs.: Beregszászi (kapus), Budai, Tasnádi, Hajdu A., Szalai 1. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 5/0, ill. 5/2. Büntetők: 0/0, ill. 0/0.

Csabai Csirkefogók VK–Ceglédi VSE Leányok 26–6 (7–1, 4–1, 8–0, 7–4)

Vidékbajnokság, gyermek I. korosztály, Délkeleti csoport, Cegléd. V.: ifj. Kádár József. Békéscsaba: Beregszászi – Szanyi 6, Fodor Zs. 3, Horváth Sz. 3, Freiberger 1, Kvasz 3, Komlódi 1. Cs.: Lisztes (kapus), Budai 1, Tasnádi, Hajdu A. 4, Pojendán 2, Szalai 2, Surányi, Hrabovszki. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 3/1, ill. 3/1. Büntetők: 0/0, ill. 1/0.

Fodor Ádám edző így foglalta össze ceglédi tapasztalatait: – Mivel január eleje és március vége között szünetel az országos utánpótlás-bajnokság, úgy gondoltam, ezúttal is egy ob-s srácokkal megerősített gárdával utazunk Ceglédre a vidékbajnokságra, hogy fel tudjam mérni, hol tart az erősebb csapatunk. Úgy látom, az időközben elvégzett munka hasznos volt, hiszen azt a Szegedet vertük meg, amely eddig veretlenül listavezető volt, és legutóbb kikaptunk tőlük. Az ellenük nyújtott játékkal elégedett voltam, amit kértem a fiataloktól, visszakaptam. Talán egy kicsit még a helyzetkihasználással adósak maradtak, bár már az is jó dolog, hogy sok helyzetet kidolgoztak. Három hetünk van még hátra az országos bajnokság folytatásáig, addig ezen a téren kell még javulnunk. Ugyanakkor a csapat kondíciója megfelelőnek tűnt, bár az is igaz, hogy a Tisza-partiak ellenünk ezen a napon már a második meccset játszották. Ami pedig a ceglédiek elleni összecsapást illeti: ez nem volt igazán mérvadó. Itt inkább azt kértem a gyerekektől, hogy tiszteljük meg ellenfelünket azzal, hogy komolyan vesszük a meccset, nem flegmáskodunk. Megfogadták, komolyan vették ezt a találkozót is, amin egyébként jó volt gyakorolni, hogy nemcsak kidolgozták a helyzeteket, hanem be is lőtték.

További eredmények: Ceglédi VSE Leányok–Szolnoki Dózsa 4–32. Szegedi Vízipóló Suli–Invictus SC, Mezőtúr 23–4. Szolnoki Dózsa–Sugovica VSE, Baja 18–1. Invictus SC, Mezőtúr–Sugovica VSE, Baja 18–5.

Az állás 12 forduló után: 1. Szegedi Vízipóló Suli 33, 2. Szolnoki Dózsa 28, 3. Csabai Csirkefogók VK 18, 4. Ceglédi VSE Leányok 16, 5. Invictus SC, Mezőtúr 12, 6. Sugovica VSE, Baja 0.

Címlapképünkön Szanyi Vencel (fehér sapkában), aki mindkét mérkőzésen eredményes volt, a ceglédiek ellen hat alkalommal is betalált az ellenfél kapujába

Print Friendly, PDF & Email