Újra jönnek a meccsek, elsőre a Nyári Kupa-sorozatban

A koronavírus-járvány elharapózása miatt március közepén leállította hazai szövetség 2019–2020. évi összes bajnokságot, majd nem sokkal utána befejezettnek nyilvánította az évet. Minden korosztályban tucatnyi forduló, bajnoki találkozó kútba esett. Márpedig a fiatalok idősebbek is egyaránt azért (is) edzenek nap mint nap, hogy derbiken mérjék le tudásukat, fejlődésüket.

Hosszú ideig még vizes edzéseket sem tartottak a klubok a tavasz folyamán, nagy megkönnyebbülésre, a járvány enyhülésével két hónap után térhettek vissza a medencékbe. Azóta ismét zajlik a faltól falig úszás, természetesen vízbe rakták a kapukat és előkerültek a labdák is. Napjainkra teljes mértékben visszazökkentek a korábbi kerékvágásba a hazai vízilabdázók, miként klubunk apraja és nagyja is.

A meccsek viszont nagyon hiányoztak. Eddig. Ugyanis a Magyar Vízilabda Szövetség – helyesen — úgy döntött, hogy a szokásos nyári pihenő időszak helyett a legmelegebb hónapokban kupa-sorozatokkal visszahozza a meccsbe a csapatokat. Úgynevezett Nyári Kupákkal a jövő heten meg is kezdődnek a derbik.

Ami pedig minket illet: hat korosztályban hét csapatunk rendre megmártózik valamelyik medencében és meccsel a további benevezett gárdákkal. Történetesen kétféle sorozatot írtak ki, az egyik az országos bajnokságokban, a másik a vidékbajnokságokban szereplő alakulatok tornája lesz. Az országosban érdekelt az ifjúsági, serdülő és gyermek I. korcsoportos együttesünk már a jövő hét közepén meg is kezdik a tornát. A vidékbajnokságban szereplő csapataink közül a gyermek III. (2008-ban születettek és fiatalabbak), a gyermek IV. (2009) és a baby korosztály (2010) nevezett, a gyermek IV. esetében békéscsabai és gyulai gárdánk lesz érdekelt.

Kezdjük azokkal, akik a legfrissebben ugranak vízbe, az országos bajnokiaknál. Az alsóházba nyolc gárda jelentkezett, amely együtteseket két négyes csoportba soroltak. Az egyikbe került a három korosztályos csapatunk a POLO SC Budapest, az ÚVSE, az Ybl Waterpolo Club társaságába. (a másik csoport: Dunakanyar, Székesfehérvár, Győr, Sopron). Az első mérkőzésünk július 15-én, szerdán Budapesten, a margitszigeti Széchy Tamás Sportuszodában lesz a POLO SC Budapest ellen (az ifjúsági 16, a serdülő 18.30, a gyermek korcsoport 17.15 órakor játszik). A folytatásban július 22-én itthon az Ybl Waterpolo Club együtteseit fogadjuk az Árpád fürdőben, majd egy héttel később, július 29-én a fővárosban az újpestiek lesznek ellenfeleink. Augusztusban a két csoport már a rájátszásban igyekszik eldönteni a kupák sorsát, illetve a végső helyezéseket ( az ifjúságiak a Lemhényi Dezső Kupáért, a serdülők a Vízvári György Kupáért, a gyermek korcsoportosok a Szívós István Kupáért).

Hasonló rendszerben zajlik majd az egykori edzőnk, Kádár József által „megkreált” vidékbajnokságban szerepelő gárdák Nyári Kupája. Itt is felsoroljuk a korosztályokat, a csapatokat, a játéknapokat és a helyszíneket. Gyermek III. korcsoport (Békéscsaba, Szeged, Szentesi fiúk, Szentesi lányok, Szolnok). Első forduló, július 25–26., helyszín: Szolnok. 2. forduló, augusztus 15–16., helyszín: Békéscsaba. Gyermek IV. korcsoport (Békéscsaba, Gyula, Szentes, Szeged). Első forduló, augusztus 8–9., helyszín: Szeged. 2. forduló, augusztus 17–18., helyszín: ismét Szeged. Baby korcsoport (Békéscsaba, Szeged, Szolnok). Első forduló, július 25–26., helyszín: Békéscsaba. 2. forduló, augusztus 15–16., helyszín: Szolnok. (Itt a kisebb létszám miatt mindenki mindenkivel dupla meccset játszik).

– A legfontosabb, hogy újra meccsben legyenek a gyerekek – foglalta keretekbe a nyarat Fodor Ádám, klubunk újdonsült vezetőedzője. – Az is tény, jelenleg, és az őszi, kései bajnoki kezdés miatt mi is, és vélhetően a többi csapat is, a tornák alkalmával az alapozó munka kellős közepén lesznek, amit nem kívánunk megszakítani. Ám mivel régóta nem játszottak mérkőzéseket a csapatok, ezért nagyon jól jött a Nyári Kupa-sorozat, ahol újra felvehetjük a meccsritmust. A szövetség ezzel is igyekszik segíteni abban, hogy a klubok a hosszú kényszerszünet után is meg tudják tartani a gyereket.

Címlapképünkön: hamarosan újra a medencében meccselnek csapataink

Print Friendly, PDF & Email