Sikeres OB I B-s bajnoki nyitány a Debrecen ellen

polob1-bodor-csanad01A mai napon megkezdődött a 2016—2017. évi OB I B-s felnőtt bajnokság, amelynek során csapatunk hazai környezetben kezdett. Első ellenfele a Debrecen volt, amely gárda ellen jobb második félidei teljesítménnyel győzött.

Csabai Csirkefogók VK—Debreceni VSE 11—7 (2—1, 3—4, 3—0, 3—2)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. V.: Pásztor Antal, Tóth Sándor. Békéscsaba: Gál — Szeles, Szabó Z. 1, Józsa, Ajtai 3, Zsilák, Németh D. 3. Cs.: Vesa, Bodor 1, Rácz 2, Mucsi, Péter 1, Tifrea. Edző: Kádár József. Debrecen: Gergely — Patócs 5, Orosz, Szappanos 1, Kőrösi 1, Rózsa, Szarvas. Cs.: Somorjai (kapus), Módy, Nagypál, Katona, Kupás, dr. Vass. Edző: Fehér László.

Gól emberelőnyből: 10/4, ill. 13/2. Büntetők: 1/0, ill. 0/0. Kiállítás cserével: Zsilák, ill. Nagypál. Kipontozódott: Szeles, ill. Patócs.

A hazaiaknál Tinka Norbert csak a lelátóról szemlélhette az eseményeket, ugyanis hátizom-sérülést szenvedett. Ugyanakkor vízbe csobbant a debreceniek ellen az új szerzemény, a Szegedről igazolt, balkezes Szabó Zoltán, aki góllal mutatkozott be. Nagy elánnal estek egymásnak a csapatok, de a kezdetben mindkét oldalon sokat hibáztak a lövők, a védekezéssel azonban sehol sem volt baj. A házigazdákat nem kísérte szerencse, a mérkőzés folyamán négy olyan lövésüket regisztráltunk, amikor a kapufáról a gólvonalra pattant a labda, de nem jutott azon túl. A debreceniknek csupán két ilyen lövésük volt, de mindkettő befelé csurgott, így meg is adták a játékvezetők. A félidőben 5—5-öt mutatott az eredményjelző, a térfélcsere után aztán alaposan feljavult, illetve megjött a hatékonyabb lövő kedve a házigazdáknak, és zsinórban lőtt öt góljukkal el is döntötték a találkozó, illetve a pontok sorsát. Így aztán eredményes rajtot vettek a csoport eddig ismeretlen, de jó és fiatal erőkből álló gárdája, a hajdúságiak ellen.

Mestermérleg. Kádár József: — Ahogy idény elején szokott, kicsit nehezen lendültünk bele a mérkőzésbe, de a második félidőre kijött a két csapat közötti tudáskülönbség.

További eredmények: Szolnoki VSC—MAFC 7—3. Hódmezővásárhelyi VSC—Ceglédi VSE 6—9. BVSC Zugló—Ybl Waterpolo Club 10—8. Újpesti VSE—Eszteházy Károly Főiskola SC, Eger 8—8.

Címlapképünkön Bodor Csanád veszi tűz alá a kaput. A békéscsabaiak lövője egy góllal járult hozzá csapata győzelméhez a bajnoki nyitányon