A szezon legkevesebb lőtt góljával is nyert csapatunk

póló ajtai miklós cspAz alapszakasz feléhez érkezett az OB I B mezőnye. Csapatunk a kilencedik fordulóban, szombaton Budapestre utazott, hogy a B csoportban a Honvéd ellen küzdjön meg a pontokért. Fővárosi győzelmükkel sikerült feledtetni az elmúlt heti sikertelenséget.

Racionet-Honvéd—Swietelsky-Békéscsaba 5—8 (0—3, 3—2, 1—3, 1—0)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, B csoport, Budapest, Tüzér utca, 100 néző. V.: Besenyei Richárd, Mucskai Péter. Honvéd: Dér — Vízvári, Ádám 2, Pásztor 1, Gregor, Németh Dávid, Víg. Cs.: Martin, Ábrahám, Fülöp, Vincze, Tóth K. 2 (1). Edző: Boros László. Békéscsaba: Ormai — Tinka 2, Szabó Z. 2, Józsa 1, Mucsi, Major, Németh Dániel. Cs.: Micle (kapus), Tifrea, Rácz, Ajtai 3, Páll, Dobra. Edző: dr. Szilágyi Kristóf.

Gól emberelőnyből: 7/2, ill. 7/4. Büntetők: 1/1, ill. 0/0. Kipontozódott: Vízvári. Az eredmény alakulása: 0—3, 3—4, 3—8.

Mint ismert, az átigazolási anomáliák miatt hetek óta rövid a csapat kispadja, most viszont egy örömtelibb hírről számolhatunk be: a szegedi testnevelő tanár és vízilabdázó, Páll Bence papírjai, ha az utolsó pillanatokban is (pénteken késő este) rendeződtek, így a leginkább a védekezésben jeleskedő pólós a csapattal utazhatott a fővárosba.

A Honvédnál akadt egy-két hiányzó, ami annak köszönhető, hogy holnap magyar Kupa-mérkőzés vár az első csapatukra. De ez nem von le semmit abból, hogy magabiztos győzelmet aratott a Békéscsaba, amely végig jól játszott. Különösen a csapat védekezése dicsérhető, amelynek motorja ezúttal is Ormai Zoltán kapus volt, akinek mutatója rendkívüli: 15 lövésből tizenegyet hárított. Elől ezúttal Ajtai Miklós jeleskedett, aki a lőtt nyolc gólból hármat „bevállalt”, miközben Dobra Róbert remekül védekezett és sok labdát szerzett. A szezon legkevesebb lőtt gólját jegyezhettük, ami egyrészt annak volt köszönhető, hogy előfordult elől néhány könnyelműség, gyakran sietette a csapat a támadásokat, amelyek így nem mindig zárultak sikerrel. A frissiben igazolt Páll Bence rögtön egy győztes meccsen mutatkozhatott be, nem lógott ki a sorból, elsőre csaknem másfél negyedet volt vízben, és úgy tűnik, hamar be tud épülni az együttesbe. Tifrea Ovidiu viszont egy komolyabb ütést kapott az állára, kérdéses, hogy a holnapi ifjúsági bajnokin vízbe tud-e szállni? Összességében javuló játékával feledtette csapatunk az elmúlt héten elszenvedett vereséget.

Mestermérleg. Dr. Szilágyi Kristóf: — Dicséret illeti a csapatot, végig fegyelmezetten játszott. Az ismét Ormai Zoltán vezette védekezésünk kimagasló volt, amit az öt kapott gól is alátámaszt. A lőtt gólok tekintetében azonban van egy kis hiányérzetem, különösen a jól kidolgozott, de kihagyott helyzetek kapcsán.

További eredmények: KSI SE—Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 13—6. Ybl Waterpolo Club, Budapest—Debreceni VSE 9—7. Angyalföldi SI DSE—Dunakanyar Szentendre 21—8. Alfa SC-Erzsébeti SMTK—Szolnoki Dózsa VSC 8—7.

Az állás a 9. forduló után: 1. KSI SE 27, 2. Ybl Waterpolo Club, Budapest 24, 3. Swietelsky-Békéscsaba 19, 4. Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 16, 5. Angyalföldi SI DSE 15, 6. Debreceni VSE 12, 7. Alfa SC-Erzsébeti SMTK 7, 8. Szolnoki Dózsa VSC 4, 9. Racionet-Honvéd 4, 10. Dunakanyar Szentendre 4. (Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérleg dönt, ha az is azonos, akkor a gólkülönbség.)

Címlapképünkön Ajtai Miklós (fehér sapkában), aki nemcsak eredményesen védekezett, hanem három góllal is hozzájárult a csapat győzelméhez