Szombaton: a legkisebbek és a legnagyobbak a vízben

Szeptember utolsó hétvégéjén újabb két csapatunk vág bele a 2024–2025. évi bajnokságba. Szombaton a legidősebbek, a felnőtt OB II-esek és a legfiatalabbak, a baby korosztályosok küzdenek meg ellenfeleikkel.

OB II-es csapatunk ebben az esztendőben a területi elvek alapján a harmadik vonal Délkeleti csoportjába nyert besorolást, amely köztudott, hogy a legerősebb az öt közül. Elég, ha abból indulunk ki, hogy a szegedieknek és a szentesieknek első osztályú hátterük van, mindkét esetben olyanok kapnak lehetőséget a mérkőzéseken, akik éppen levezetnek, vagy más esetben a feltörekvő fiatalok. Nem beszélve arról, hogy a Tisza-partiak idén már három alakulatot neveztek, a szentesiek egyet, rajtuk kívül ott lesz az ugyancsak nagy hagyományokkal rendelkező Csongrádi VVSE, valamint a Békésút Békéscsaba. Az első fordulónak Csongrád ad otthont, amikor a csabaiak két szegedi gárdával veszik föl a harcot. A forduló játékvezetői: Kendeházi Márk, Sikter Richárd.

A program. Szeptember 28., szombat, 10.00 óra: Csongrádi VVSE–Szegedi Tudományegyetem Szegedi Vízipóló Suli. 11.00: Békésút-Békéscsaba–Szegedi VTK. 12.00: Szegedi UVTE–Szentesi Sport- és Üdülőközpont. 13.00: Szegedi Tudományegyetem Szegedi Vízipóló Suli–Békésút-Békéscsaba. 14.00: Szegedi VTK–Szentesi Sport- és Üdülőközpont. 15.00: Csongrádi VVSE–Szegedi UVTE.

A baby korcsoportosok szombaton Szentesen találkoznak az első körben. A Délkeleti területi bajnokság ezen csoportjába idén – miként tavaly is – kilenc csapat nyert besorolást. Az első körben fiataljaink a kecskemétiekkel, valamint a házigazda szentesiekkel mérik össze tudásukat.

A program. Szeptember 28., szombat, 10.00 óra: Mórahalmi VSK–Szentesi VK Üdülőközpont. 10.50: Csongrádi VVSE–Szolnoki Dózsa. 11.40: Hódmezővásárhelyi VSC–Mórahalmi VK. 12.30: Csongrádi VVSE–Szegedi Vízipóló Suli II. 13.20: Hódmezővásárhelyi VSC–Szolnoki Dózsa. 14.10: Kecskeméti Junior–Csabai Csirkefogók VK. 15.00: Szegedi Vízipóló Suli I.–Szegedi Vízipóló Suli II. 15.50: Csabai Csirkefogók VK–Szentesi VK Üdülőközpont. 16.40: Kecskeméti Junior–Szegedi Vízipóló Suli I.