Katona Péter: „Úgy gondoltam, ennél előrébb járunk”

Címlapképünkön: éppen a kapura tüzel Balogh Csanád, aki a két mérkőzésen összesen kilenc gólt ért el, de ez is kevés volt az üdvösséghez

Hazai környezetben, a békéscsabai Árpád fürdőben mutatkozhatott be a szülőknek, nagyszülőknek testvéreknek, barátoknak a nyáron újjá alakult gyermek III. korosztályos együttesünk, amelyik az idén már az erősebb, Piros csoportba nyert besorolást. Fiatal gárdánk a szombati fordulóban nem járt sikerrel, bár szépen küzdöttek, mégis pont nélkül maradtak.

Csabai Csirkefogók VK–Szentesi VK Üdülőközpont 8–11 (1–4, 3–2, 3–3, 1–2)

Délkeleti területi nemzetközi vidékbajnokság, gyermek III. korosztály, Piros csoport, Békéscsaba. V.: Szabó Xénia. Békéscsaba: Lipták – Korcsok K. 2, Balogh Cs. 4 (1), Puha Lara 1, Csendes P., Orosz-Tóth 1, Tóth-Benedek. Cs.: Bereczky, Csapó, Geszner, Számfira. Edző: Katona Péter. Gól emberelőnyből: 11/4, ill. 6/1. Büntetők: 3/1, ill. 5/3. Kipontozódott: Lángi, Sebők-Papp.

Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli 7–11 (0–4, 0–1, 4–4, 3–2)

Délkeleti területi nemzetközi vidékbajnokság, gyermek III. korosztály, Piros csoport, Békéscsaba. V.: Szabó Xénia. Békéscsaba: Lipták – Korcsok K., Balogh Cs. 5, Balogh B. 1, Csendes P. 1, Orosz-Tóth, Tóth-Benedek. Cs.: Bereczky, Puha Lara, Csapó, Geszner, Számfira, Popa. Edző: Katona Péter. Gól emberelőnyből: 9/1, ill. 9/3. Büntetők: 0/0, ill. 2/0. Kipontozódott: Labbancz.

Katona Péter edző meglátásai a forduló kapcsán: – Ennek a hétvégének nagyobb reményekkel vágtam neki, úgy gondoltam, a szentesiekkel szemben lehet keresnivalónk. Bár az is tény, a héten sok gyerek betegséggel küszködött, mi több, akadt egy eltiltottunk is a kezdő csapatból. De nem is biztos, hogy ezen múltak a dolgok, sokkal inkább azon, hogy meglehetősen gyengén kezdtünk, hagytuk a szentesieket kibontakozni. Pedig a mérkőzés előtt felhívtam arra a figyelmet, hogy ne engedjék ellenfelünknek, hogy könnyű gólokat lőjenek. Erre elkerülhető találatokkal elhúzott a Kurca-parti gárda. A második negyedtől már jobban felvettük a mérkőzést, de a továbbra is a sok eladott labda miatt nem tudtuk utolérni ellenfelünket. A második találkozón tudtam, hogy egy, a korosztályában meghatározó Szegeddel kell megküzdenünk, amely nemcsak egy komplett csapat, hanem hosszú és jó cseresorral is rendelkezik. Hiányoltam most is, hogy a meccs elején nem állt bele a csapat, de az is igaz, hogy fizikálisan sem tudtuk felvenni a verseny a Tisza-partiakkal szemben. A félidőtől kezdve mindkét egylet sokat forgatta a csapatot, ekkor már láttam biztatóbb jeleket is, de a bajnoki rajtkor úgy gondoltam, ennél előrébb járunk. Nem beszélve arról, hogy a mai fordulóban hiányoltam a tüzet, és a küzdeni akarást a csapatból.

További eredmények: Spartak Patent c.o. Subotica, Szabadka (szerb)–Csongrádi VVSE 8–6. Szentesi VK Üdülőközpont–CSM Oradea, Nagyvárad (román) 7–13. Szolnoki Dózsa–Spartak Patent c.o. Subotica, Szabadka 3–20. Csongrádi VVSE–Szegedi Vízipóló Suli 6–15. CSM Oradea, Nagyvárad–Szolnoki Dózsa 18–4.

Az állás a második kör (négy mérkőzés) után: 1. Szegedi Vízipóló Suli 12, 2. Spartak Patent c.o. Subotica, Szabadka 9, 3. CSM Oradea, Nagyvárad 9, 4. Szolnoki Dózsa 6, 5. Csongrádi VVSE 3, 6. Szentesi VK Üdülőközpont 3, 7. Csabai Csirkefogók VK 0. (Azonos pontszám esetén a gólkülönbség dönt.)