A koronavírus hatásai az edzésekre, mérkőzésekre

Mint ismert, világszerte jelentősen, miként hazánkban is terjedőben van a koronavírus, amely bénítólag hat az élet minden szegmensére, így a sportra is. A koronavírus-fertőzés miatt elrendelt vészhelyzet alól nem kivétel a vízilabda sportág sem. Az elmúlt héten még nagyüzem folyt a bajnokságokban, sőt, csütörtökön is sokáig tartotta magát, miszerint folytatódik a pontvadászat, noha zárt kapus lesz minden derbi. A hét második felére megváltozott a helyzet, vagyis e hét végén minden leáll.

Klubunk elnöksége és a vezetőedző egyöntetűen állítják, ennek a vészhelyzetben így kell lennie. Ám sok ismeretlenes és képlékeny még a mai helyzet, senki sem tudja, mennyi ideig áll fönn a veszély.

– Ami biztos, a Területi és vidékbajnokság igazgatóság határozata értelmében a Dél-keleti vidékbajnokság fordulóit határozatlan időre elhalasztják – foglalta össze az eddig befolyt információkat dr. Szilágyi Kristóf, klubunk vezetőedzője. – Ennek értelmében az e hét végi, szolnoki gyermek II. korcsoportos kört; a jövő hét végi békéscsabai ifjúsági, a szabadkai gyermek III. korcsoportos, valamint egri baby korosztályos vidék bajnoki fordulókat nem tartják meg, pontosabban elhalasztják. A március 22-ei országos utánpótlás-bajnoki fordulóról egyelőre nincs információ, de vélhetően azt is elcsúsztatják a vészhelyzet utáni időszakra. A régiós és tehetséggondozó és utánpótlás-válogatottak összetartását is elhalasztják. A további bajnoki események hetente felülvizsgálják, és annak függvényében hozzák meg a döntést, hogyan változik a vírushelyzet. Ami pedig az úszásoktatást illeti: a tankerületi igazgató kérésére a kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel a kötelező úszásoktatásokat valamennyi intézményben határozatlan időre felfüggesztik. Ez klubunkat a Petőfi utcai iskola kapcsán érinti, ahonnan a kisiskolások rendszeresen jártak eddig oktatásra.

Azt is megtudtuk, hogy a klub vezetősége a Magyar Vízilabda Szövetséggel és az Árpád fürdő üzemeltetőjével folyamatos kapcsolatot tart fenn annak érdekében, hogy óráról órára, percről percre képben legyenek a fejleményekkel, az esetleges változásokkal. Ugyanezt igyekeznek kialakítani a sportolók szüleivel, ahol kérik, hogy minden gyermek szülei az adott korosztályos edzővel tartsa a kapcsolatot.

– Úgy gondolom, amíg az iskolákat nyitva kell tartani, addig nem látjuk indokoltnak az edzések elhalasztását – folytatta a vezetőedző. – Az uszodát folyamatosan és alaposan klórozzák, fertőtlenítik, biztonságosan megtarthatók a tréningek. A gyerekek körében kihirdettük, hogy a melegvízbe menniük viszont szigorúan tilos. A későbbiekben is minden további információt megosztunk sportolóinkkal és szüleikkel, hogy az élet, amennyire lehetséges, normális kerékvágásban haladjon.

Címlapképünkön: az edzések nem maradnak el, reménykedünk abban, hogy a koronavírus mihamarabb lecseng és újra minden a rendes kerékvágásba kerül

Print Friendly, PDF & Email