A legkisebbek hazai környezetben próbálkoztak a Nyári Kupában

A legkisebbek, a tíz évesek és fiatalabbak is megkezdték a Nyári Kupa sorozatot a Délkeleti csoportban. Az első fordulóra szombaton és vasárnap Békéscsabán került sor, a csapatok a két nap alatt négy-négy mérkőzést játszottak.

Ebbe a kupa-sorozatba mindössze három csapat nevezett, a békéscsabaiakon kívül a Szolnoki Dózsa és Szegedi Vízipóló Suli. Ezért valamennyi fordulóban három-három találkozóra kerül sor, így a csapatok négyszer is összemérik tudásukat az alapszakaszban.

A szabályok nem változtak, a gólokat nem számolják, az első negyedben a benevezettek 1–6-os számozású játékosa van a vízben, a másodikban a következő hat, majd a harmadik negyedtől lehet „keverni” a csapatot. A kiállítás annyiból áll, hogy a játékos kiúszik a büntető zónába, majd azonnal visszafordulhat a játéktérre, vagyis nem kell a húsz másodperces büntetőidőt kivárnia. Ezek, és a további megkötések miatt meglehetősen sok a kiállítás, de hát ezt is szokniuk kell a fiataloknak.
A Csabai Csirkefogók VK hét békéscsabai és öt gyulai játékost vonultatott fel, akiket Dobra Róbert és Béládi Csaba készített föl. A hét végi fordulóban a következők kaptak lehetőséget. Békéscsabaiak: Bacsa Dávid, Hajdu Áron, Machlik Máté, Restye Zsombor, Suhajda Soma, Uhrin Barna, Uhrin Zsombor. Gyulaiak: Józsa Zalán, Lipták-Bíró Ábel (kapus), Nagy Kamilla (kapus), Nánási Hunor, Szakadáti Zsófi.

A két nap tapasztalatait Dobra Róbert edző foglalta össze: – Csapatunkban nagyon sok olyan fiatal kapott helyett, akiknek ezek voltak az első meccsei. Ezzel szemben az első osztályú háttérrel rendelkező két Tisza-parti alakulatról elmondható, hogy „rutinos” játékosokkal érkeztek az Árpád fürdőbe, legalábbis jóval nagyobb meccsszámmal a hátuk mögött. Ez meg is látszott rajtuk, jóval gyorsabban úsztak és gyorsabban is gondolkodtak, labdabiztosabbak voltak. Igazából leginkább csak néztük az ellenfelet, hamar kitűnt, hogy nagy a lemaradásunk. Persze, nálunk akadtak tíz évnél fiatalabbak is, akik esetében még sokat számít az egy-két év korkülönbség. Ha a mieink is legalább úgy úsznának, mint ellenfeleink, akkor jobban fel tudnánk venni a versenyt velük. Amíg ez így marad, rendre körbe ússzák a mieinket. Igazából nem is vártam többet a nagyon kezdő csapatunktól, sőt, talán még többet is nyújtottak, mint amit előtte gondoltam. Nagyon jó tanuló mérkőzések voltak, ahol nemcsak a szabályokat lehetett sulykolni, hanem egyáltalán ismerkedhettek a srácok a meccshangulattal, az előkészületekkel, a ráhangolódással. Az is tény, hogy az első napi megilletődöttség után vasárnap már érzékelhető volt, hogy jobban megbarátkoztak a körülményekkel, és könnyebben felismerték magukat a vízben. És hogy további pozitívumot is elmondja: kiemelkedett a csapatból Nánási Hunor teljesítménye, aki góljaink legnagyobb hányadát szerezte, azt csinált, amit kellett, hajtott, odafigyelt, alázattal játszott. Ő már fel tudta venni a versenyt a gyakorlottabb ellenfelekkel szemben.

Címlapképünkön: Nánási Hunor (fehér 4-es) nemcsak gólerős volt, hanem remekül védekezett is. Mellette 2-es sapkában Uhrin Zsombor

Print Friendly, PDF & Email