A legkisebbek Szentesre tartanak egy háromnapos tornára

Csendes Péterék (elöl, kezén a labda) is így kezdték korábban, vagyis vízilabdázóink nagy hányada először a baby korosztályban mutatkozott be

Még javában tart a szarvasi 3. Fodor Rajmund Kupa utánpótlás felkészülési torna a gyermek III. és IV. korosztályosoknak, ám a legkisebbek máris útra kelnek Szentesre, ahol a Takarék Kupán bizonyíthatják, hol is tartanak a felkészülés során.

Nyáron eddig már minden korosztályos csapatunknak jutott lehetőség felkészülési tornákon való részvételre, kivéve a legkisebbeket, a baby korosztályosokat. Ám a tízévesek és fiatalabbak is megméretőzhetnek a szeptemberi bajnoki rajt előtt, mégpedig a Szentesen péntektől-vasárnapig zajló Takarék Kupa háromnapos eseményen.

A Kurca-parti városban amúgy három korosztály viaskodik (a babyk mellett a gyermek III. és IV. korosztályosok), de a Csabai Csirkefogók VK és a Gyulai VK közös csapata csak a baby korosztályba nevezett, ami érthető, a másik két korcsoportos együttesünk éppen Szarvason küzd a jó helyezésekért. Csapatunkat zömmel gyulai fiatalok alkotják néhány békéscsabaival kiegészülve, aminek oka: a fürdővárosban már több olyan fiatal játszik, akinek valamilyen múltja van, Békéscsabán azonban többségében előkészítősök találhatók, akik egyelőre az úszás tudományát sajátítják el, még csak ezután kezdenek megismerkedni a vízilabda alapjaival, szabályaival. Így Csabai Zoltán (Békéscsaba) és Szilvásy Attila (Gyula) edzőink állítják össze, hogy kik is vehetnek részt a szarvasi felkészülési tornán.

A legkisebbek között egyébként kilenc együttes rajtol el, mégpedig a mieinken kívül a Fehérvár VSE, az FTC-Telekom, a Mórahalom VK, a Pécsi SN két együttese, a Soproni VSE, a Szentesi VK és egyetlen külföldiként a román Steaua Bucurest.

A csapatokat két csoportra osztották, a mieink a pécsiek Zöld, a Sopron és a Szentes együtteseivel kerültek egy kalap alá, de megmérkőznek a másik Baranya megyei gárdával is. A csoportmérkőzések után következik a keresztjáték, majd a döntők.

A békéscsabaiak csoportmérkőzései. Augusztus 25., péntek, 12.00 óra: Csabai Csirkefogók VK–FTC-Telekom. 17.00: Csabai Csirkefogók VK–Mórahalom VK. Augusztus 26., szombat, 11.00: Csabai Csirkefogók VK–Pécsi SN Fekete. 16.00: Csabai Csirkefogók VK–Fehérvár VSE. Augusztus 27., vasárnap, 8.00: Helyosztók és döntők. 13.00: Eredményhirdetés.