A múlt heti tripla győzelem után most három vereség következett a Nyári Kupa utánpótlástorna második állomásán

A múlt heti sikeres Nyári Kupa rajtot követően a második fordulóra került sor. Ezúttal egy jó erőkből álló fővárosi egylet ellen igyekeztek bizonyítani fiataljaink, ám a tavaszi bajnoki mérkőzések pótlására kiírt sorozat folytatásában már nem ment olyan jól az erősen tartalékossá vált csapatainknak, mint hét nappal ezelőtt. Igaz, ifjúsági csapatunk csak nagyon szoros csata végén kapitulált a fővárosiak előtt.

Swietelsky-Békéscsaba—Ybl Water Polo Club, Budapest 6–7 (2–1, 1–2, 1–3, 2–1)

Lemhényi Dezső országos vízilabda Nyári Kupa, ifjúságiak, alsó ház, B csoport, Békéscsaba. V.: Orosz László, Juhász Tibor. Békéscsaba: Vozár M. – Lukácsi M. 3 (1), Demeter, Kiss-Schusztek 1, Vozár B. 1, Paksi B., Csatári. Cs.: Szalók, Sipos, Kis S., Szalai, Károlyi 1, Dobos. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 7/2, ill. 8/1. Büntetők: 1/1, ill. 4/3. Kipontozódott: Dobos.
Ajtai Miklós: – Ezt a mérkőzést nyerni kellett volna, ám néhány játékosunk egy-egy hibája elég volt ahhoz, hogy kikapjunk a fővárosiaktól. Ettől függetlenül Lukácsi Marcell és Vozár Miklós játékával elégedett lehettem.

Swietelsky-Békéscsaba—Ybl Water Polo Club, Budapest 4–21 (0–4, 0–6, 2–6, 2–5)

Vízvári György országos vízilabda Nyári Kupa, serdülők, alsó ház, B csoport, Békéscsaba. V.: Juhász Tibor, Pásztor Antal. Békéscsaba: Szatmári Zs. – Dobos, Dimák 1, Kiss-Schusztek, Gémesi, Bozgán 2, Freiberger. Cs.: Born, Csiaki, Pálenkás 1 (1), Schindler G., Paksi G., Osgyán, Kvasz. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 9/0, ill. 8/4. Büntetők: 3/1, ill. 2/1. Kipontozódott: Dobos, Osgyán.
Ajtai Miklós: – Katasztrófa volt a serdülők teljesítménye, nem tudom, hol volt a csapat a négy negyed során. Óriási különbségű vereséget szenvedtünk egy olyan mérkőzésen, amelyet illet volna megnyerni. Nehéz erre mit mondani. Az sem tesz jót a gárdának, hogy nincs kapusunk. Szatmári Zsombort tettem be kényszerből, de már az első negyed végén jelezte, hogy cseréljem le. Így a mezőnyből egy másik játékosunk, Paksi Gergely volt kénytelen beállni a háló elé. A mai teljesítmény miatt nagyon haragszom a csapatra.

Swietelsky-Békéscsaba—Ybl Water Polo Club, Budapest 7–20 (2–6, 1–4, 2–6, 2–4)

Szívós István országos vízilabda Nyári Kupa, gyermek korcsoport, alsó ház, B csoport, Békéscsaba. V.: Pásztor Antal, Orosz László. Békéscsaba: Beregszász – Kiss Z. 1, Szanyi, Fodor Zs., Freiberger 1 (1), Kvasz 2, Komlódi 2. Cs.: Budai, Hajdu, Sajtos, Horváth Sz. 1, Szalai, Bujdosó, Korcsok P., Szatmári L. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 7/2, ill. 9/2. Büntetők: 1/1, ill. 4/4.
Fodor Ádám: – Továbbra sem készültünk erre a Nyári Kupa-sorozatra, edzésből szálltunk vízbe. Ez is meglátszott a játékunkon, valamint az is, hogy a múlt hetinél jóval erősebb csapat ellen mérkőztünk. Ki is ütköztek a technikai és taktikai hibák. Egyelőre a hétköznapokban a fizikális felkészülésen van a hangsúly, e téren nem is maradtunk el ellenfelünktől. Ami viszont fontos: mindenki sok lehetőséget kapott a bizonyításra, összességében pedig egy kiadós edzésnek is beillett a hétközi találkozó.

Címlapképünkön Paksi Benedek (kezén a labda) célozza meg a kaput

Print Friendly, PDF & Email