A vereség ellenére ezüstérmesként zárták az évet

Tóth Zoltán (kezén a labda) volt a legeredményesebb békéscsabai, ám a két gólja sem jelentett győzelmet a korosztály záró fordulójában

A gyermek I. korcsoportú Délkeleti területi vidékbajnokság Zöld csoportjában is elérkeztek az együttesek a záró fordulóhoz. Erre a körre már csak egy-egy találkozó maradt a csapatoknak, kivéve az Invictust, amely még pótolt egy korábban elmaradt találkozót. A csabai fiatalok szezonzárásként a házigazdákkal mérték össze tudásukat, ezúttal Katona Péter vezényletével. Fodor Ádám az országos utánpótlás-bajnokság vasárnapi fordulójára már az erősebb gyermek korosztályú gárdával Győrbe útra kelt szombaton, ezért az újszilvási fordulóra egy erősen tartalékos és a korosztálynál fiatalabb játékosokból álló csabai együttes állt ki. Volt esélyük a győzelemre is, ám a finisben elbukták a találkozót.

Csabai Csirkefogók VK–Újszilvás KSE 6–8 (2–3, 0–0, 1–2, 3–3)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek I. korosztály, Újszilvás. V.: Juhász Tibor, Monostori Péter. Békéscsaba: Lantos – Balogh Cs. 1, Szeidler 1, Restye Zs., Uhrin B. 1, Uhrin Zs 1., Tóth Z. 2. Cs.: Puha Z., Balogh B., Kálmán. Edző: Katona Péter. Gól emberelőnyből: 8/3, ill. 4/1. Büntetők: 1/0, ill. 1/0. Kipontozódott: Bálint.

Katona Péter összegzése a záró fordulóról: – Valós korosztálybeli alig volt csapatunkban, döntően gyermek III. és IV. korcsoportosokkal keltünk útra, mivel az erősebb és idősebb gárdánk Győr felé tartott éppen akkor, amikor vízbe ugrottak a mi fiataljaink Újszilváson. Mivel beugróként jöttem a gyerekekkel, igazán nem tudtam, milyen játékerőt képviselnek a hazaiak, csak a tabellán elfoglalt helyezésük alapján sejtettem, hogy azért ütősebb gárda. Végül egy jó mérkőzést játszottunk, még esélyünk is lett volna a győzelemre, hiszen rendre ledolgoztuk a lépéshátrányunkat, csak a végjátékban nem sikerült. A támadó játékunk időnként akadozott, a védekezésben viszont remek teljesítményt nyújtottak a gyerekek, amit megbeszéltünk, e téren szinte mindent viszont láttam.

További eredmények: Erzsébeti SMTK, Budapest–Invictus SC 8–5. Sugovica VSE, Baja–Mórahalom VSK 6–24. Invictus SC–Sugovica VSE, Baja 27–5.

A végeredmény 15 forduló után: 1. Mórahalom VSK 45, 2. Csabai Csirkefogók VK 31, 3. Invictus SC 22, 4. Erzsébeti SMTK, Budapest 22, 5. Újszilvás KSE 13, 6. Sugovica VSE, Baja 0. (Azonos pontszám esetén a gólkülönbség rangsorol.)