Az első kör tanulsága: a felsőházban nincs könnyű meccs

Egy hét csúszással, de megkezdődött a rájátszás az országos utánpótlás-bajnokság A2 csoportjában. A felsőházba jutott három csapatunk elsőre a Nyugati csoport egyik erős gárdáját, az általuk egyáltalán nem ismert székesfehérváriakat fogadta az Árpád fürdőben vasárnap. A rájátszás nyitányában nem termett babér a viharsarkiaknak, csupán a tanulságokat vonhatták le.

Swietelsky-Békéscsaba–Fehérvár VSE Székesfehérvár 3–7 (1–1, 1–2, 0–1, 1–3)

Országos vízilabda-bajnokság, ifjúságiak, A2 csoport, rájátszás, felsőház, Békéscsaba. V.: Szabó Xénia, Vörös Viktor. Békéscsaba: Vozár M. – Dobos, Kiss-Schusztek, Bozgán 1, Vozár B., Osgyán 1, Csatári 1. Cs.: Paksi G., Sipos, Kiss Z., Kis S., Fodor Zs., Szanyi, Pálenkás. Edző: Ajtai Miklós. Székesfehérvár: Kováts M. – Halász, Kelemen 2, Zsoldos, Mészáros 1, Tömör, Danka. Cs.: Nagy B. 1, Csepregi 3, Szabó L., Vaskó B., Jászai. Edző: Ágner Zoltán, Nagy Dávid. Gól emberelőnyből: 4/1, ill. 7/3. Büntetők: 0/0, ill. 0/0.

Majdnem végig nagyon szorosan alakult a találkozó, még a negyedik negyed elején is bőven volt lehetősége csapatunknak, hogy a maga javára fordítsa a találkozó végkimenetelét. Ám a finisben addig kevésbé aktív Csepregi Erik megrázta magát, és három találatával végleg eldöntötte a három pont sorsát.

Ajtai Miklós: – A találkozó előtti napokban úgy véltem, háromesélyes lesz a derbi. Csakhogy az egyik erősségünk, Lukácsi Marcell beteg lett, és további két hiányzónk is akadt, de egyelőre nem tudom, miért nem jelentek meg a meccsre.  Ezért több serdülő korú vízilabdázót kellett bevetnem, akik egyébként derekasan küzdöttek.  Még ilyen előzmények után is nyerhettünk volna, hiszen sokáig szorosan alakult a találkozó. Kevés gólt kaptunk, igaz, keveset is lőttünk. Az előbbi akár pozitívum is lehet. Összességében több volt ebben a meccsben.

További eredmények. Ifjúságiak: Budafóka XXII. kerületi SE–KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu 11–14. Ceglédi VSE–Újpest VSE II. 10–13. PannErgy Miskolc–Tatabányai VSE 15–6. Oázis SC Budapest–Ybl Water Polo Club Budapest 8–6.

Swietelsky-Békéscsaba–Fehérvár VSE Székesfehérvár 7–14 (3–1, 2–4, 0–4, 2–5)

Országos vízilabda-bajnokság, serdülők, A2 csoport, rájátszás, felsőház, Békéscsaba. V.: Vörös Viktor, Pásztor Antal. Békéscsaba: Lisztes – Kiss Z. 1, Hajdu A., Kiss-Schusztek 1, Bozgán, Kvasz 1, Fodor Zs 1. Cs.: Korcsok P. (kapus), Budai T., Szanyi, Sajtos, Tasnádi 1, Pálenkás 1, Komlódi 1. Edző: Ajtai Miklós. Székesfehérvár: Maráczi – Budai G. 2, Szabó L. 2, Gelencsér 2, Tömör 2, Jászai 1, Viniczai 2. Cs.: Németh Cs. 2, Liedermayer, Ágoston, Erdei, Vörös 1, Stotz. Edző: Ágner Zoltán, Nagy Dávid. Gól emberelőnyből: 8/3, ill. 10/3. Büntetők: 1/1, ill. 2/1. Kiállítás cserével: Kiss-Schusztek, ill. Tömör. Kipontozódott: Kiss Z., Szanyi.

Kimondottan jól kezdett a békéscsabai alakulat, 3–1 után még 5–2-re vezettek, ám ezt követően a második negyed végétől számítva ellenfelük kilencszer volt eredményes, miközben az Ajtai-legények egyszer sem találtak be ellenfelük kapujába. 5–11 után meg is pecsételődött a sorsuk, így vereséggel nyitották a rájátszást.

Ajtai Miklós: – Kriminális volt a serdülők összecsapása: 5–2-es vezetésünknél Bozgán Bence súlyosan megsérült, orra, szája, arca eltorzult egy ütés után, kórházba is kellett szállítani. Itt el is ment a meccs, ugyanis ettől kezdve egy kicsit megijedt a csapat, kishitűvé vált, amit kihasznált ellenfelünk. Talán egyetlen pozitívum nálunk, hogy a lőtt góljainkon sokan osztoztak.

További eredmények. Serdülők: Ceglédi VSE–Újpest VSE II. 6–7. PannErgy Miskolc–Tatabányai VSE 11–7. Budafóka XXII. kerületi SE–KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu 7–17. Oázis SC Budapest–Ybl Water Polo Club Budapest 9–8.

Swietelsky-Békéscsaba–Fehérvár VSE Székesfehérvár 7–17 (1–6, 1–8, 3–2, 2–1)

Országos vízilabda-bajnokság, gyermek korosztály, A2 csoport, rájátszás, felsőház, Békéscsaba. V.: Pásztor Antal, Szabó Xénia. Békéscsaba: Beregszászi – Szatmári L., Pallag, Pónya O., Komlódi 4, Szalai 3, Bujdosó. Cs.: Pribojszki (kapus), Zimbran, Korsok N., Pojendán, Bazsó, Szathmáry Zs., Hrabovszki, Rácz. Edző: Fodor Ádám, Csabai Zoltán. Székesfehérvár: Maráczi – Stotz 1, Németh Cs. 4, Liedermayer 1, Gelencsér 8 (1), Ágoston 2, Vörös. Cs.: Koncz (kapus), Vaskó Á., Kovács M., Vaszócsik, Pocsai 1, Mosonyi, Pordán. Edző: Nagy Dávid, Ágner Zoltán. Gól emberelőnyből: 6/2, ill. 8/5. Büntetők: 1/0, ill. 1/1.

A hosszú utazás ellenére nagyon hamar lábra kaptak a székesfehérváriak, akik Gelencsér Ádám vezérletével és nyolc góljával legyőzték az eddig veretlen békéscsabai fiatalokat. Már az első félidőben jelentős előnyre tettek szert a vendégek (2–14), így a végén még ki is engedhettek.

Fodor Ádám: – Nem ismertük a három ellenfelünket, ami a gyermek csapatra fokozottan igaz. Ám azt tudtuk, hogy náluk három, nálunk egy utánpótlás-válogatott van. A fehérvári csapatban tizenegy 14 éves, nálunk öt játszott, a többiek fiatalabbak voltak. Talán ezen okok miatt, de tény, „tele gatyával” szállt vízre csapatunk. De az is tény, a korkülönbségből fakadóan fizikálisan is erősebbek voltak nálunk, és ebből kifolyólag gyorsaságban is felülmúltak minket. Amikor elmúlt az ijedelem, már sokkal jobban játszottunk, nem félt a csapat, így eredményesebb is volt. Ám a félidőre eldőlt a pontok sorsa. Végül nem amiatt vagyok mérges, mert kikaptunk, hanem azért, mert butaságokat követtek el az első játékrészben, és kishitűen küzdöttek. Fel is hívtam a találkozó után a gyerekek figyelmét arra, hogy a felsőházban már nem lesz egyetlen meccs sem könnyű, és legközelebb azt várom el tőlük, harcosabban és ijedelem nélkül játsszanak.

További eredmények. Gyermek korcsoport: Budafóka XXII. kerületi SE–KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu 7–17. Ceglédi VSE–Újpest VSE II. 22–10. PannErgy Miskolc–Tatabányai VSE 7–18. Oázis SC Budapest–Ybl Water Polo Club Budapest 4–20.

Címlapképünkön Kiss Zoltán célozza meg az ellenfél kapuját, fiatal játékosunk a serdülő és ifjúsági mérkőzésen is helyt állt