Csabai Zoltán: Amit ki lehetett hozni ebből a napból, azt ki is hozta a csapat

Ha egyedül egyelőre nem megy a sapka megkötözése, akkor elkél az edzői segítség. Csabai Zoltán, a fiatalok mestere Veszeli Péter kapusnak segít, hogy aztán eredményesen védjen a vízben

Elvileg a szabadkaiak a hetedik kör rendezői, de a pandémiát követően visszatérő határon túli csapatok esetében a szövetség előírása, hogy nekik is Magyarországon kell lebonyolítani a rájuk eső fordulót. Így került Hódmezővásárhelyre a gyermek IV. korosztályosok vidékbajnokságának soros eseménye, amelynek során tartalékos fiókcsapatunk, a Gyulai VK a listavezetővel és a sereghajtóval mérte össze tudását. Az eredményekből látszik, sokat fejlődött a társaság az elmúlt hónapokban.

Gyulai VK–Szegedi Vízipóló Suli 3–6 (0–1, 0–2, 0–0, 3–3)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek IV. korosztály, Hódmezővásárhely. V.: Katona Imre. Gyula: Veszeli – Tóth Z., Uhrin Zs. 2 (1), Bódi 1, Szeidler, Balogh Cs., Uhrin B. Cs.: Kálmán (kapus), Selypes. Edző: Csabai Zoltán, Szilvásy Attila. Gól emberelőnyből: 0/0, ill. 5/1. Büntetők: 1/1, ill. 4/2. Kipontozódott: Tóth Z.

Gyulai VK–Kecskeméti Sportiskola 11–1 (5–0, 2–0, 3–1, 1–0)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek IV. korosztály, Hódmezővásárhely. V.: Piti László. Gyula: Kálmán – Tóth Z., Uhrin Zs. 6 (1), Bódi 4, Szeidler, Balogh Cs., Uhrin B. 1. Cs.: Veszeli (kapus), Balogh B., Korcsok K., Csendes, Selypes. Edző: Csabai Zoltán, Szilvásy Attila. Gól emberelőnyből: 1/1, ill. 2/0. Büntetők: 2/1, ill. 1/1.

Csabai Zoltán így értékelte a forduló tapasztalatait: – Betegségek miatt a kezdőcsapatunkból ketten, Suhajda Soma és Gál Benett is hiányzott. Ez az első találkozón érződött is, hiszen Gál a védekezésben oszlopos tagunk, Suhajda Soma pedig a házi gólkirályunk. Nem véletlen, hogy az első három negyedben kicsit megilletődöttek voltak a gyerekek, akik gondolatban gólgyárosunkat keresték a medencében, csak a záró negyedre hitték el, hogy más is termelhet gólokat. A második derbin eleve mi voltunk az esélyesek, itt már meggyőző játékkal nyert a gárda. A védekezésünk mindkét meccsen dicsérhető, hiszen a két találkozón mindössze hét gólt kaptunk, ráadásul a másodikon bekapott egyetlen ellenfélgól büntetőből esett. Amit ki lehetett hozni ebből a napból, azt ki is hozta a csapat.

További eredmények: Szolnoki Dózsa–Hódmezővásárhelyi VSC 13–3. Spartak Patent Subotica Szabadka (szerb)–Szegedi Vízipóló Suli 2–6. Kecskeméti Sportiskola–Szolnoki Dózsa 2–15. Legrand Szentesi VK–Spartak Patent Subotica Szabadka 14–9. Hódmezővásárhelyi VSC–Legrand Szentesi VK 4–13.

Az állás a hetedik kör, 14 forduló után: 1. Szegedi Vízipóló Suli 42, 2. Legrand Szentesi VK 27, 3. Szolnoki Dózsa 28, 4. Spartak Patent Subotica Szabadka 20, 5. Hódmezővásárhelyi VSC 16, 6. Gyulai VK 9, 7. Kecskeméti Sportiskola 0.