Csapatunk nem találta az ellenszert a leúszásokkal szemben

polob1 ute cspEzen a hét végén megkezdődött az OB I B-s bajnokság rájátszása. Csapatunk az alapszakaszban elért eredmények alapján a felsőházban, az 1—8. helyért folytatja. Az első körben a másik csoport ezüstérmesével játszott a fővárosban.

UVSE Continental—Csabai Csirkefogók VK 16—7 (2—3, 4—2, 7—0, 3—2)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért, Budapest, Széchy Tamás Uszoda, Margitsziget, 100 néző. V.: Rubos Károly, Bene Péter. UVSE: Vértes — Vadovics Á. 1, Baksa 2 (1), Hertzka 3 (1), Dala 2, Balli, Németh S. Cs.: Bauer 1, Vadovics V., Knézy 2, Szpenátyi 1, Dobay 2, Horváth B. 1 (1), Mezei 1 (1). Edző: Ludányi Kadosa. Békéscsaba: Gál — Tinka, Szabó I. L., Józsa, Ajtai 3 (1), Makra, Németh D. 2. Cs.: Bodor, Szeles, Rácz, Mucsi 1, Sajtos 1, Zsilák. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 9/6, ill. 5/2. Büntetők: 4/4, ill. 1/1. Kipontozódott: Zsilák. Az eredmény alakulása: 2—1, 2—4, 5—4, 5—5, 16—5.

Mindkét fél egy-egy büntetődobással kezdte a találkozót, Hertzka Olivér és Ajtai Miklós sikerrel vették be ellenfelük kapuját. Ezután viszont háromszor is emberelőnyös gólok következtek, az első akciógól Ajtai Miklós nevéhez fűződik, amivel 4—2-re a békéscsabaiak vezettek. Beleerősített az Újpest, felzárkózott, majd 5—5 után még nagyobb sebességre kapcsoltak a fővárosiak. Olyannyira, hogy a következő alig negyedóra alatt 11 gólos előnyre tettek szert, ekkor már rendre kihasználták emberelőnyös helyzeteik zömét, továbbá akció, büntető és megúszás gólokkal növelték előnyüket. Főleg ez utóbbiak okoztak zavart a csabaiak körében, akik a vendéglátók tetemes előnyének birtokában egyre inkább feladták lélekben. Annál is inkább, mert a lövőteljesítménnyel is sok gond adódott a Csirkefogók esetében. Egyszóval a fővárosiaknak minden bejött, a mieink viszont meglehetősen ledermedtek, különösen a harmadik negyedben. A zsinórban bekapott 11 gólra a csabai alakulat egyáltalán nem tudott válaszolni, csak az utolsó negyedben ocsúdtak némileg, de ez már kevés volt az üdvösséghez az egyébként zömében 20-22 éves fiatal és fizikailag is igen erős újpestiekkel szemben.

Mestermérleg. Kádár József: — Az újpesti lefordulásokkal szemben nem találtuk az ellenszert, és sokkal jobb lövőteljesítmény kellett volna egy szorosabb eredmény elérése érdekében.

További eredmények: BVSC-Zugló—Eszterházy Károly FSC, Eger 9—7. Neptun VSC—Angyalföldi Sportiskola DSE 14—10. Ybl Water Polo Club—Kanizsa VSE 10—4.

Az állás. Felsőház, az 1-8. helyért, az első forduló után: 1. Neptun VSC 19, 2. UVSE Continental 18, 3. Ybl Water Polo Club 15, 4. BVSC-Zugló 12, 5. Kanizsa VSE 9, 6. Csabai Csirkefogók VK 7, 7. Angyalföldi Sportiskola DSE 4, 8. Eszterházy Károly FSC, Eger 1. (A rájátszás 8. fordulójából az Eszterházy Károly FSC, Eger—Angyalföldi Sportiskola DSE találkozót előrehozták, az eredmény 16—16.)

Címlapképünkön: Kádár József edző hiába hívta fel a figyelmet a hibákra, a csapat lövőteljesítménye nem javult föl

Print Friendly, PDF & Email