Csongrádon nyitják a szezont a felnőtt és a gyermek III. korosztályos fiatal vízilabdázóink

Az amúgy gólerős Ajtai Miklós játékosedzőnk (kezén a labda) szerint nem lesz sétagalopp az idei OB II-es bajnokság, különösen annak fényében, hogy a papírforma szerint a miénk lett a legerősebb csoport

Három nappal ezelőtt részletesen írtunk arról, hogy a 2023–2024. évi, hétvégén elrajtoló OB II-es felnőtt bajnokságra miként készült csapatunk, milyen bő keret áll Ajtai Miklós játékosedző rendelkezésére. Ma, a szokásnak megfelelően, a napi előzetessel jelentkezünk, amit azzal egészítünk ki, hogy a vidékbajnoki pontvadászatba ezúttal már a gyermek III. korosztályosok is bekapcsolódnak.

Mint ismert, erre az évre 21 klub adta le nevezését a hazai bajnoki sorozat harmadik vonalába, köztük a Swietelsky-Békéscsaba. Négy csoportot hoztak létre lehetőleg területi leosztásban, így adódott, hogy az A csoport hatos mezőnyében jobbára délkelet-magyarországi csapatok kerültek, kivéve a fővárosból érkező MAFC-INFINITYN együttesét.

A rajt előtt Ajtai Miklós játékosedzőnk meg is állapította, hogy ez a csoport lett a négy közül a legerősebb: – Nem lesz könnyű feladata a társaságnak, hiszen rajtunk kívül ide nyert besorolást a két OB I-es háttérrel rendelkező szegedi gárda, az UVTE és a VTK, valamint a Csongrádi VVSE, a fővárosból a nagy múltú MAFC és újoncként az ugyancsak első osztályú hátterű Szentesi Üdülőközpont.

Vagyis alaposan átrendeződött a korábban Délkeleti csoport néven ismert mezőny. A kiírás azonban hasonló a korábbi évekhez: az alapszakasz öt körből áll (tíz forduló), utána következik a középszakasz, majd a rájátszás. Az alapszakasz öt helyszíne és játéknapja már ismert: 2023. szeptember 16., Csongrád. 2023. október 14., Szentes. 2023. november 11., Szeged. 2023. december 9., Budapest. Majd a téli szünetet követően 2024. február 3., Békéscsaba.

Azt is megírtuk, játékosedzőnknek lesz bőven meríteni valója, hiszen nem kevesebb, mint harminc vízilabdázó áll rendelkezésére. További érdekesség, hogy a legfiatalabb bevethető pólós 15, a legidősebb pedig 55 éves. Vagyis jelen állás szerint úgy tűnik, jól ötvöződik a rutin és a fiatalos lendület, gyorsaság.

Ami pedig a holnapi első kört, azaz a szokásos dupla fordulót illeti, Csongrád lesz a rendező, így a forduló székhelye is a Tisza-parti város uszodája lesz. Csapatunk pedig az egyik szegedi alakulattal és a szentesiekkel veszi fel a küzdelmet.

A program. Szeptember 16., szombat, 10.00 óra: Csongrádi VVSE–Szegedi VTK. 11.15: Swietelsky-Békéscsaba–Szegedi UVTE. 12.30: MAFC-INFINITYN–Szegedi VTK. 13.45: Szentesi Üdülőközpont–Swietelsky-Békéscsaba. 15.00: Csongrádi VVSE–MAFC-INFINITYN. 16.15: Szentesi Üdülőközpont–Szegedi UVTE. A forduló játékvezetői: Bereczki Miklós, Varga Márk.

A gyermek III. korosztályosok a legfrissebbek a nemzetközi vidékbajnoki rajtot tekintve, akik ugyanezen a hétvégén és ugyanazon a helyszínen (Csongrádon) kezdik meg pontvadászatot. Míg a felnőttek szombaton, a fiatalok vasárnap gyürkőznek meg két találkozó erejéig. Katona Péter edző tanítványai a Délkeleti csoportban először a kecskemétiekkel, majd egyórányi pihenőt követően a szentesiekkel csatáznak az egyébként idén kilenc klubot felvonultató mezőnyben.

A program. Szeptember 17., vasárnap, 9.00 óra: Csongrádi VVSE–Szegedi Vízipóló Suli. 10.00: Kecskeméti Sportiskola–Csabai Csirkefogók VK. 11.00: Spartak-Patent Subotica, Szabadka (szerb)–Szegedi Vízipóló Suli. 12.00: Csabai Csirkefogók VK–Legrand Szentesi VK. 13.00: Kecskeméti Sportiskola–Spartak-Patent Subotica, Szabadka. 14.00: Hódmezővásárhelyi VSC–Szolnoki Dózsa. 15.00: Invictus SC–Legrand Szentesi VK. 16.00: Csongrádi VVSE–Szolnoki Dózsa. 17.00: Hódmezővásárhelyi VSC–Invictus SC.