Hamar eldőlt a pontok sorsa, utána már az élményért játszottak

polo-kispad-01-2016-foto-kiss-dani-cspDebrecenben vizitelt szombaton csapatunk, ebéd helyet mérkőzéssel töltötte a harangszót követő egy órát, ellenfele a helyiek sereghajtó gárdája volt. Az eredményből látszik, nem feküdte meg a Csirkefogók hasát a hajdúsági alakulat.

Debreceni VSE—Csabai Csirkefogók VK 8—12 (1—3, 1—4, 4—2, 2—3)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, Debrecen, 100 néző. Békéscsaba. V.: Madarasi Attila, Sándor Péter. Debrecen: Gergely — Patócs 1, Módy, Smitula, Szarvas 1, Kőrösi 1, Macsi. Cs.: Somorjai (kapus), Orosz 1, Dienes, Borbély, Kardos 3, Rózsa 1, dr. Vass. Edző: Fehér László. Békéscsaba: Gál — Szabó Z. 2, Józsa 2, Ajtai 3, Makra, Zsilák 2, Németh D. Cs.: Szentesi (kapus), Tóháti, Bodor, Szeles 1, Rácz 2, Mucsi, Flajsman. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 13/5, ill. 6/2. Büntetők: 0/0, ill. 0/0. Kiállítás cserével: Józsa. Kipontozódott: Németh D. Az eredmény alakulása: 0—1, 1—1, 1—5, 2—5, 2—7, 3—7, 3—8, 4—8, 4—9, 6—9, 6—11, 8—11.

Nem volt nehéz dolga a békéscsabai gárdának a mérkőzés elején: remekül szaladt a szekér, szinte minden próbálkozás bejött, ráadásul az első félidőben a medencében lévő Gál Lajos remek napot fogott ki, hiszen 78 százalékos hatékonysággal védett (kilenc debreceni lövésből hetet hárított). Így aztán nem véletlen, hogy tetemes előnyre tett szert csapatunk, a félidőben már 2—7-et mutatott az eredményjelző. A házigazdák — mint ellenünk a legtöbb csapat — zónázással próbálkozott, kevés sikerrel. A második félidőben kicsit kevesebb gondot fordított a csapat a védekezésre, annak tudatában, hogy rendre sikerrel veszik be a túloldalon a pályaválasztó kapuját. A mérkőzés folyamán nemcsak hogy mindenki szóhoz jutott a csabai együttesből, hanem nagyjából egyforma időt töltött mindenki a medencében. És még így is folyamatosan tartotta a viharsarki alakulat a három-ötgólos előnyét. Végül egy sima mérkőzésen könnyedén húzták be a három pontot a Csirkefogók a sereghajtóval szemben.

A csapat újabb győzelmével őrzi ezüstös helyét a tabellán, mindössze egyetlen ponttal lemaradva az egriektől.

Mestermérleg. Kádár József: — Könnyed győzelmet arattunk a hajdúságban, remélem, így folytatjuk az idei utolsó két mérkőzésen is.

További eredmények: Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger—Újpesti VSE 12—11. Ceglédi VSE—Hódmezővásárhelyi VSC 9—7. MAFC 110, Budapest—Szolnoki VSC 10—8. Ybl Waterpolo Club—BVSC-Zugló 13—7.

Az alapszakasz Keleti csoportjának állása tíz forduló után: 1. Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 23, 2. Csabai Csirkefogók VK 22, 3. Ybl Waterpolo Club 20, 4. Újpesti VSE 19, 5. Ceglédi VSE 17, 6. BVSC-Zugló 16, 7. MAFC 110, Budapest 9, 8. Szolnoki VSC 6, 9. Hódmezővásárhelyi VSC 6, 10. Debreceni VSE 4. (A sorrendben azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt).

Címlapképünkön: nem volt feszült a hangulat a kispadon, könnyedén győztek a Csirkefogók a 10. fordulóban is – fotó: Kiss Dani

Print Friendly, PDF & Email