Háromból kettőt behúztak a rájátszás nyitányán

A nap első mérkőzésén a gyermek korosztályúak összecsapásán Orosz Regő két fontos, a győzelemhez szükséges gólig jutott – fotó: T. Petka Anita

Mintegy kéthónapnyi szünet után számunkra (is) folytatódott az országos utánpótlás-bajnokság, amelynek során a rájátszáshoz érkeztek a csapatok. Mint korábban írtuk, az alapszakaszban nyújtott teljesítmény után klubunk triója a felsőházba került, ahol vasárnap a rájátszás első, összességében az alapszakaszból hozott eredményekkel a negyedik fordulóra került sor. A tavaszi nyitánynak számító körben fiataljaink a számukra meglehetősen ismeretlen Nagykanizsa csapataival kezdték a rájátszást. Mérlegük a nap végén: két győzelem, egy vereség.

Swietelsky-Békéscsaba–Kanizsa VSE Nagykanizsa 10–6 (3–0, 3–0, 3–3, 1–3)

Országos vízilabda-bajnokság, A2 csoport, rájátszás az 1–8. helyért, gyermek korcsoport, Békéscsaba. V.: Berki András, Szabó Xénia. Békéscsaba: Kabai – Korcsok N. 3 (1), Suhajda Z. 1 (1), Orosz R. 2, Such 1, Zimbran 2, Nánási. Cs.: Gyuricza (kapus), Czupper, Suhajda S., Orosz B. 1, Machlik, Hajdu Á., Plavecz, Szlúka. Edző: Fodor Ádám. Nagykanizsa: Vajda – Kurucz 1 (1), Szabó S. 1, Pávlicz, Dervenkár 1, Szabó Á. 1, Sneff Cs. 1 (1). Cs.: Mátyás, Dömötör, Kutfej 1, Szabadics, Barota. Edző: Simonka Ferenc, Darabos Gábor. Gól emberelőnyből: 3/0, ill. 4/2. Büntetők: 4/2, ill. 5/2. Kiállítás 4 percre: Hajdu Á. Kipontozódott: Zimbran.

Nagy jelentősége volt az első félidőben megszerzett tetemes előnynek és a nagykanizsaiak gólínségének abban, hogy az előny kitartott a mérkőzés lefújásáig. A második játékrészben a vendégcsapat feltámadt, megkezdte a felzárkózást, de messze volt attól, hogy utolérje a mieinket.

Fodor Ádám: – Próbáltunk egy kicsit okoskodni azzal, hogy pályaválasztóként mi dönthettünk arról, milyen sorrendben játsszuk le ma a találkozókat. A napi mérleget tekintve úgy tűnik jól döntöttünk. Ami pedig a gyermek korosztályúak meccsét illeti: két és fél negyeden át kimondottan jól játszott a csapat, nem véletlen, hogy hamar jelentős előnyre tettünk szert. Ebben az is segített, hogy ellenfelünk leggólerősebb játékosa ezúttal nem jött el Békéscsabára. A harmadik negyedben kaptunk egy ötméteres gólt, és ettől kezdve egy kis porszem került a gépezetbe. Az ellenfél szépen visszazárt, ettől kezdve nem volt könnyű ellenük játszani. Igyekeztem cserélgetni, mindenki játéklehetőséget kapott, de ez sem segített igazán. Ettől függetlenül egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk, összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, mert jó volt a védekezésünk, fejben ott voltak a srácok végig a medencében, megdolgoztak a három pontért. Talán a támadások lehettek voltak hatékonyabbak a végjátékban. De ma a győzelem volt a legfontosabb egy szinte ismeretlen gárda ellen.

További eredmények. Gyermek korcsoport: PannErgy MVSC Miskolc–Ybl Waterpolo Club Budapest 17–3. Ceglédi VSE–GYVSE UNI-Győr 8–12. UVSE–Legrand Szentesi VK 8–12.

Az állás négy mérkőzés után. Gyermek korcsoport: 1. PannErgy MVSC Miskolc 10, 2. Swietelsky-Békéscsaba 9, 3. GYVSE UNI-Győr 9, 3. 4. Legrand Szentesi VK 8, 5. Kanizsa VSE Nagykanizsa 6, UVSE 6, 6. 7. Ceglédi VSE 0, 8. Ybl Waterpolo Club Budapest 0.

Swietelsky-Békéscsaba–Kanizsa VSE Nagykanizsa 5–10 (2–3, 1–1, 2–5, 0–1)

Országos vízilabda-bajnokság, A2 csoport, rájátszás az 1–8. helyért, serdülők, Békéscsaba. V.: Juhász Tibor, Berki András. Békéscsaba: Beregszászi – Suhajda Z., Bazsó, Szathmáry Zs., Nagy Á., Csüllög Fölker. Cs.: Szalai, Korcsok N. 1, Szatmári L. 2, Pojendán, Pónya O., Pallag 2 (1). Edző: Zsilák László. Nagykanizsa: Vajda – Zámbó 2 (1), Veit 3, N. Horváth 3 (2), Sneff B. 1 (1), Marton, Varga M. 1. Cs.: Horváth-Bodzai (kapus), Mavolo, Szörcsök, Sneff Cs., Németh Zs., Molnár, Pávlicz. Edző: Simonka Ferenc, Darabos Gábor. Gól emberelőnyből: 8/0, ill. 8/4. Büntetők: 1/1, ill. 4/4. Kipontozódott: Szalai, Korcsok N., ill. Molnár.

A statisztikát elnézve érdekes találkozót hozott a serdülők meccse: míg a vendégeknél kizárólag a kezdőben helyet kapó játékosok lőtték a gólokat, a viharsarkiaknál a kispadról érkezők. A békéscsabaiak egyetlen emberelőnyös helyzetet sem tudtak értékesíteni, a nagykanizsaiak ötven százalékon teljesítettek. A büntetőket mindkét gárda százszázalékosan belőtte, a különbség annyi, hogy a mieink egyszer, a vendégek négyszer állhattak oda az ötös vonalhoz. Ez utóbbi különbségek el is döntötték a pontok sorsát.

Zsilák László: – Az elején egy kicsit taktikázni akartam azzal, hogy a cserepadosokat küldtem be nyitányként, gondolva, hogy az ifjúsági meccs után a nagykanizsaiak serdülői fáradtak lesznek, ugyanis szinte ők játszották végig az előtte lévő találkozót is. A számításom nem jött be, mert nálunk azok, akik ritkábban kapnak szerepet, most nem igazán hozták az elvártakat. Fizikumban ellenfelünk fölött álltunk, ám nálunk sok volt a labdavesztés, időnként ütemtelen a játék, beleálltunk az ő lassú játékukba, amiből nem tudott kikecmeregni a csapat. Pedig ezt a meccset nyernünk kellett volna. Úgy tűnik, a rájátszást hullámvölggyel kezdtük, innen a folytatásban vissza kell jönnünk. Hozzáteszem: a felelősség mai a vereségért nem a játékosokat illeti, hanem engem. De nem kell a kardunkba dőlni, ki kell javítani a hibáinkat.

További eredmények. Serdülők: Ceglédi VSE–GYVSE UNI-Győr 7–14. PannErgy MVSC Miskolc–Ybl Waterpolo Club Budapest 20–17. UVSE–Legrand Szentesi VK 10–12.

Az állás négy forduló után. Serdülők: 1. PannErgy MVSC Miskolc 12, 2. Kanizsa VSE Nagykanizsa 12, 3. GYVSE UNI-Győr 9, 4. Ceglédi VSE 6, 5. Legrand Szentesi VK 3, 6. Ybl Waterpolo Club Budapest 3, 7. UVSE 3, 8. Swietelsky-Békéscsaba 0.

Swietelsky-Békéscsaba–Kanizsa VSE Nagykanizsa 15–8 (3–2, 3–2, 3–3, 6–1)

Országos vízilabda-bajnokság, A2 csoport, rájátszás az 1–8. helyért, ifjúságiak, Békéscsaba. V.: Szabó Xénia, Juhász Tibor. Békéscsaba: Korcsok P. – Budai 1, Szatmári L. 3, Fodor Zs. 6, Pojendán, Hajdu A. 3, Pallag 1 (1). Cs.: Beregszászi (kapus), Szalai, Pónya O., Szanyi 1, Szathmáry Zs., Lisztes, Tasnádi. Edző: Ajtai Miklós. Nagykanizsa: Horváth-Bodzai – Zámbó, Veit 2 (2), N. Horváth 1, Marton, Molnár 1, Varga M. 1. Cs.: Bonczók (kapus), Mavolo 1, Szörcsök, Szabó S., Németh Zs. 1, Sneff B. 1, Bende. Edző: Simonka Ferenc, Darabos Gábor. Gól emberelőnyből: 7/3, ill. 8/3. Büntetők: 1/1, ill. 3/2. Kipontozódott: Marton.

Sokáig szorosan alakult a mérkőzés, az utolsó negyedben azonban csapatunk huszáros hajrát vágott ki, és végül nagy különbséggel legyőzte ellenfelét.

Ajtai Miklós: – Jól nyitottuk a rájátszást, nem is kicsit. A héten eléggé feszült voltam, hiszen egy teljesen ismeretlen csapattal kellett felvenni a harcot. Igyekeztem azért rákészülni, sok dolgot gyakoroltunk a hétköznapokon, végül a megbeszéltek mondhatni kilencven százalékát viszontláttam a mérkőzésen. Jól védekezett a csapat, Fodor Zsombor gólerős volt, a csapat „éhesen” vágott bele a meccsbe. A ma látottak alapján úgy vélem, lesz keresnivalónk a folytatásban is. Örülök a jó nyitánynak.

További eredmények. Ifjúságiak: Ceglédi VSE–GYVSE UNI-Győr 10–8. PannErgy MVSC Miskolc–Ybl Waterpolo Club Budapest 19–10. UVSE–Legrand Szentesi VK 12–10.

Az állás négy forduló után. Ifjúságiak: 1. Ceglédi VSE 12, 2.  UVSE 12, 3. PannErgy MVSC Miskolc 6, 4. Szentesi VK 6, 5. Ybl Waterpolo Club Budapest 6, 6. Swietelsky-Békéscsaba 3, 7. GYVSE UNI-Győr 3, 8. Kanizsa VSE Nagykanizsa 0.