Helyenként érződött a szezonvég a csabaiak játékán

Korcsok Péter, az ifjúsági csapatunk kapusa a mai napon is jól teljesített, nem rajta múlott, hogy pont nélkül maradt a csapat – fotó: Such Tamás

A mai napon lezárult a pontvadászat az országos utánpótlás-bajnokság A csoportja rájátszásában is. A felsőházi utolsó körben fiataljaink az Ybl Waterpolo Club Budapest együtteseit látták vendégül a békéscsabai Árpád fürdőben. Helyenként érződött a szezonvég a csabaiak játékán, így aztán nem sikerült pontot szerezni az utolsó fordulóban egyik csapatunknak sem.

Swietelsky-Békéscsaba–Ybl Waterpolo Club Budapest 11–12 (3–5, 2–0, 6–5, 0–2)

Országos vízilabda-bajnokság, A2 csoport, rájátszás, felsőház, gyermek korcsoport, Békéscsaba. V.: Berki András, Pásztor Antal. Békéscsaba: Gyuricza – Korcsok N. 1, Suhajda Z. 2 (2), Orosz R. 1, Such, Zimbran 3, Nánási 3. Cs.: Kabai (kapus), Laurinyecz 1, Orosz B., Machlik, Hajdu Á., Plavecz. Edző: Fodor Ádám. Ybl WPC: Fekete – Nagy V., Horváth M. 7 (3), Uhlmann, Rajna 1, Szigeti, Márai-Szigethy 2. Cs.: Kőrössy (kapus), Bartos, Ádám, Honti, Kósa K., Heltovics, Selmeczi-Zsuppányi 2. Edző: Köllő Attila, Sziklai Tamás. Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 9/4. Büntetők: 3/2, ill. 4/3. Kiállítás cserével: Korcsok N. Kipontozódott: Suhajda Z.

Hektikus mérkőzést játszott a két gárda, a találkozó nagyobb részében a vendégeknél volt az előny, ám csapatunk kétszer is „előzött”. Másodjára a végjátékban, de ekkorra már két meghatározó játékosát elvesztette a csabai legénység. 11–10-es előnyünket nem tudtuk megtartani az utolsó negyedben, amikor a vendégek gólerős játékosa, Horváth Milos kétszer is az ötös vonalra állhatott, és mindkétszer be is lőtte a büntetőt, amivel a fővárosiak el is vitték a három pontot.

Fodor Ádám: – A mérkőzés előtt felhívtam a gyerekek figyelmét arra, hogy nyugodtan játszanak, ne görcsöljenek, számunkra már nincs tétje a mérkőzésnek, csak az ellenfelünknek lehet sorsdöntő az összecsapás. Sajnos nem így történt. Korcsok Nándi már a második negyed elején cserével végleg ki lett állítva, Suhajda Zoli pedig a harmadik negyedben kipontozódott. Még így is volt tartása a csapatnak, akár nyerhettünk volna, de becsúszott néhány hiba, és oda lettek a pontok. Ha a teljes kerettel végig tudtuk volna játszani a mérkőzést, más lehetett volna az eredmény.

További eredmények. Gyermek korcsoport: Legrand Szentesi VK–Kanizsa VSE Nagykanizsa 14–5. PannErgy MVSC Miskolc–GYVSE UNI-Győr 13–5. UVSE–Ceglédi VSE 12–4.

A nem hivatalos végeredmény. Gyermek korcsoport: 1. PannErgy MVSC Miskolc 34, 2. Legrand Szentesi VK 31, 3. GYVSE UNI-Győr 30, 4. UVSE 27, 5. Swietelsky-Békéscsaba 18, 6. Ybl Waterpolo Club Budapest 10, 7. Ceglédi VSE 9, 8. Kanizsa VSE Nagykanizsa 8.

Swietelsky-Békéscsaba–Ybl Waterpolo Club Budapest 9–18 (2–4, 3–6, 4–3, 0–5)

Országos vízilabda-bajnokság, A2 csoport, rájátszás, felsőház, serdülők, Békéscsaba. V.: Pásztor Antal, Juhász Tibor. Békéscsaba: Krizsán – Korcsok N. 2, Szatmári L., Szathmáry Zs., Pojendán, Pónya O. 2 (1), Csüllög. Cs.: Szalai 1, Suhajda Z. 1, Nagy Á., Pallag 3 (1), Orosz R. Edző: Zsilák László. Ybl WPC: Fiser Á. – Ludas 1, Fiser T. 4 (1), Mikes 5 (2), Windisch, Kósa D. 2 (2), Szentandrási 2. Cs.: Matula (kapus), Szloszjár I., Szebeni, Somogyváry 1, Sükösd 1, Lapis, Szaplonczay 2. Edző: Köllő Attila, Sziklai Tamás. Gól emberelőnyből: 8/3, ill. 13/9. Büntetők: 2/2, ill. 5/5. Kiállítás cserével: Szatmári L., Pónya O. Kipontozódott: Szalai, Szathmáry Zs., Csüllög.

A második negyed közepéig jól tartotta magát a csabai egylet, ekkor 5–7-et mutatott az eredményjelző. A folytatásban elkezdett fogyatkozni a csapat, a 12 játékosunkból öten partvonalon kívülre kerültek, a finisben már cserejátékosunk sem volt, így törvényszerű volt a vereség. Az emberelőnyös lehetőségek aránya és a büntetők száma is sokat elárul a mérkőzésről.

Zsilák László: – Egy nagyon gyors és agresszív csapat volt a mai ellenfelünk, akik ezen a napon tíz centivel fölénk nőttek. Amikor kezdtünk összeállni, akkor nem tudtunk gólokat lőni. Ehhez a típusú játékhoz fel kell még nőnünk. Sajnos, eléggé érződött a csapaton a szezon vége, ami fáradtsággal párosult. Ezzel lezártuk a szezont, köszönöm a csapatnak az egész éves munkát, az évközi nehézségek ellenére büszke vagyok rájuk.

További eredmények. Serdülők: Legrand Szentesi VK–Kanizsa VSE Nagykanizsa 7–11. PannErgy MVSC Miskolc–GYVSE UNI-Győr 9–14. UVSE–Ceglédi VSE 14–9.

A nem hivatalos végeredmény. Serdülők: 1. GYVSE UNI-Győr 33, 2. PannErgy MVSC Miskolc 30, 3. Kanizsa VSE Nagykanizsa 30, 4. Ybl Waterpolo Club Budapest 23, 5. UVSE 22, 6. Legrand Szentesi VK 18, 7. Ceglédi VSE 11, 8. Swietelsky-Békéscsaba 1.

Swietelsky-Békéscsaba–Ybl Waterpolo Club Budapest 7–10 (1–3, 2–1, 2–4, 2–2)

Országos vízilabda-bajnokság, A2 csoport, rájátszás, felsőház, ifjúságiak, Békéscsaba. V.: Juhász Tibor, Berki András. Békéscsaba: Korcsok P. – Budai 1, Szatmári L., Szanyi, Fodor Zs. 4, Tasnádi, Hajdu A. Cs.: Zimbran, Szathmári Zs., Pojendán 1, Pónya O., Szalai 1, Nagy Á. Edző: Ajtai Miklós. Ybl WPC: Fiser Á. – Fehér 5 (3), Békési 1, Szloszjár D., Farkas, Kovács-Siklósi, Erdősi. Cs.: Melke, Závodszky, Mikes 2, Takács, Gál 2 (1), Tassy. Edző: Köllő Attila, Sziklai Tamás. Gól emberelőnyből: 8/3, ill. 4/1. Büntetők: 0/0, ill. 4/4. Kipontozódott: Szanyi.

Ajtai Miklós: – Kissé déjá vu érzésem van, ugyanis szinte ugyanolyan mérkőzést játszottunk most Békéscsabán, mint az odavágó alkalmával a fővárosban, és az eredmény is nagyon hasonló volt. A mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól: utolsó bajnokin ugrunk vízbe, koncentráljanak. Ennek ellenére többen fejben nem voltak igazán ott a mérkőzésben, ráadásul úgy láttam, az Ybl játékosaiban több volt a tűz. Nálunk sok volt a rossz passz, a pontatlan lövés, ennek köszönhető, hogy nem zártuk az évet győzelemmel. Viszont örömteli, hogy Korcsok Péter kapusunk jól teljesített ma. Az viszont jó, hogy idén a felsőházban mutathattuk meg magunkat.

További eredmények. Ifjúságiak: Legrand Szentesi VK–Kanizsa VSE Nagykanizsa 18–6. PannErgy MVSC Miskolc–GYVSE UNI-Győr 14–5. UVSE–Ceglédi VSE 12–8.

A nem hivatalos végeredmény. Ifjúságiak: 1. UVSE 39, 2. Legrand Szentesi VK 30, 3. PannErgy MVSC Miskolc 28, 4. Ceglédi VSE 27, 5. Ybl Waterpolo Club Budapest 20, 6. Swietelsky-Békéscsaba 9, 7. GYVSE UNI-Győr 9, 8. Kanizsa VSE Nagykanizsa 3.