Klubunk vezetősége nyár közepétől Fodor Ádámot bízta meg a vezetőedzői teendők ellátásával

Mint korábban írtunk róla, a három éve Békéscsabán tevékenykedő vezetőedző, dr. Szilágyi Kristóf június végén lejáró szerződését követően Pécsre teszi át székhelyét. Klubunk irányítói elfogadták kérését és természetesen mihamarabb igyekeztek megtalálni utódját.

Balázs Lajos ügyvezető elnök a nem túl hosszú „vajúdás” után tegnap bejelentette: az immár két esztendeje a klub alkalmazásában álló Fodor Ádámot bízzák meg a vezetőedzői teendők ellátásával.
– Nem kellett hosszasan tárgyalni Ádámmal, rövid időn belül ráállt, és elvállalata a kihívást – fogalmazott Balázs Lajos. – Fiatal kora ellenére hosszú ideje a pályán van, eredményes edzői munkásságára már szegedi évei alatt felfigyeltünk, nem véletlen, hogy két évvel ezelőtt Békéscsabára csábítottuk. Úgy tűnik, megkedvelte a várost, hiszen le is telepedett Békés megyében, mi több, családot is alapított. Nem „marketing” ember, hanem a munkában hisz, és az eltelt rövid idő alatt a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klubban is bizonyította rátermettségét. Úgy látjuk, jó kezekbe kerül nála a viharsarki pólós élet.

Az érintett, Fodor Ádám pedig így reagált: – Megtisztelő, hogy Kristóf távozását követően a klub vezetői rám gondoltak. Tény, kisebb gondolkodási időt kértem, de hamar beláttam, hogy ennél nagyobb lehetőséget 33 évesen aligha kaphatnék, ami nem mellesleg jókor is jött. Elődömnek hátrányt jelenthetett, hogy a fővárosból érkezve három évvel ezelőtt a helyi szokásokkal, alapokkal is ismerkednie kellett, én viszont két éve már Békéscsabán dolgozom, benne vagyok a klub vérkeringésében, vagyis nem a nulláról indulok.

Érdekes egybeesés, hogy Ádám bátyja, a 11 és félévvel idősebb Fodor Rajmund, a kétszeres olimpiai-, egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó ugyanezekben a napokban lett az OB I-es háttérrel rendelkező kaposvári klub szakmai igazgatója. A két kinevezésről pedig így vélekedett Fodor Ádám: – Koromnál fogva nyerésre állok. De félre a tréfával: nagy megtiszteltetés az egész családnak a kettős előrelépés.

Arra a felvetésre, hogy akár egymás ellenfelei lehetnek, így reagált: – Remek utánpótlásgárdánk van, amely a következő országos bajnokságban a B osztályból akár előre is léphet. Serdülőink kimagaslóak, az ifjúsági csapatunk a serdülőkkel kiegészülve ugyancsak remek együttest alkotnak. Gyermek korosztályos csapatunk pedig nagy léptekkel halad előre. Elérhető a következő évad végére az A osztályos kvalifikáció. Ha azt is sikerrel vennénk, akkor viszont a Somogy megyei alakulatokkal is összemérhetné tudását a mi triónk. Ez számomra külön presztízst hozhat.

Címlapképünkön balra az új vezetőedző, Fodor Ádám

Print Friendly, PDF & Email
Címkék:  ,