Nagyokat meccseltek fiataljaink a hódmezővásárhelyi tornán

A korábbi, koronavírus-járványból fakadó meccshiány után alaposan belelendültek csapataink a derbikbe. Mint ismert, a szövetség által szervezett, az országos bajnokságokban szereplő csapatok számára kiírt Nyári Kupában hetente játszanak fiataljaink, két forduló között pedig egy remek felkészülési tornán vett részt az ifjúságiakból és serdülőkből álló vegyes csapatunk.

Ennek keretében Hódmezővásárhelyen csobbant vízbe a Gyarmati Dezső Sportuszoda fedettjében gárdánk, mégpedig a helyi strand létrejöttének 90 éves évfordulója alkalmából kiírt egész napos gálán. A békéscsabaiakon és a házigazdákon kívül a Csongrád együttese harcolt az elsőségért körmérkőzéses formában.

Csapatunk először a nagyon jó erőkből álló, a bajnokságban is előkelő helyezéssel bíró csongrádiakkal találkozott és 15–10 arányban alulmaradt. A folytatásban viszont 10–9-re legyőzték a Hódmezővásárhelyi VSC-t, így a második helyen végeztek.

Fiataljaink edzője, Ajtai Miklós így foglalta össze a mai nap tapasztalatait: – Jó kis edzőmeccseket játszottunk, tegyük hozzá, szünet nélkül, ugyanis az első és a második összecsapás a miénk volt. Az első találkozó előtt úgy gondoltam, akár háromesélyes is lehet a találkozó, ám tény, erős gárdája van a csongrádiaknak. Úgy vélem tisztességes eredményt értünk el ellenük. A kényszer kapussá előlépett Vozár Miki egyre jobban belejön az új posztjába, Lukácsi Marcell hozta a szokásost, gólerősnek bizonyult. Remekül pörgött Csatári Szabolcs és csak dicséret hangján szólhatok a nagy visszatérő Demeter Nándor teljesítményéről. Vozár Bálint is hasznosan játszott mindkét találkozón.

A tornán a következő csapatunk szerepelt: Vozár Miklós (kapus), Bozgán Bence, Csatári Szabolcs, Demeter Nándor, Dobos Ferenc, Károlyi Szabolcs, Kis Sándor, Kiss-Schusztek Dávid, Kósa Bence, Lukácsi Marcell, Paksi Benedek, Paksi Gergő, Szalai Bálint, Szalók Tamás, Vozár Bálint.

És ezzel még nem volt vége a napnak: a kora délutáni órákban még egy gálamérkőzésre került sor. Ezen a házigazdák egykori és mai játékosai néhány fiatallal kiegészülve alkották az egyik csapatot; a másikat pedig a délelőtti ifjúsági torna három csapatának legjobbjai. Az előző csapatban helyet kapott Ajtai Miklós is, akinek nevéhez fűződik az első gól. Az ifjúsági vegyes gárdában a békéscsabaiak közül bizonyíthatta rátermettségét a 16 éves újdonsült kapusunk, Vozár Miklós, a mezőnyben pedig az egy-egy gólos Demeter Nándor és Vozár Bálint. Továbbá játéklehetőséget kapott Csatári Szabolcs, Lukácsi Marcell és Paksi Benedek is. Ezt a találkozót 9–8-ra a hódmezővásárhelyi nosztalgia csapat nyerte.

Címlapképünkön a Hódmezővásárhelyen vitézkedő békéscsabai csapat és edzőjük, Ajtai Miklós

Print Friendly, PDF & Email