Négy ponttal zárták a napot fiataljaink Mórahalmon

Címlapképünkön Czupper Dániel (jobbra), aki egyenletes teljesítményt nyújtott mindkét mérkőzésen, a másodikon gólt is lőtt

A szomszédos megyében, Mórahalmon rendezték meg a gyermek I. korcsoportosok Délkeleti területi vidékbajnoksága Zöld csoportjának harmadik körét, az 5-6. fordulót. Fiataljaink az Invictus csapatával kezdtek, majd némi pihenő után az Újszilvás következett. Az előbbi nagy csata után döntetlennel zárult, míg az újszilvásiakat magabiztosan legyőzte csapatunk, amelyet ezúttal edzőként Katona Péter kísért el.

Csabai Csirkefogók VK–Invictus SC 7–7 (0–2, 3–2, 2–1, 2–2)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, Gyermek I. korosztály, Mórahalom. V.: ifj. Kádár József, Szabó Nándor. Békéscsaba: Kabai – Restye Zs. 1, Szlúka, Machlik 1, Bódi 1, Czupper, Puha Z. Cs.: Lantos (kapus), Suhajda S. 3, Hajdu Á. 1, Párzsa, Tóth Sz., Uhrin B., Szeidler. Edző: Katona Péter. Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 4/1. Büntetők: 1/0, ill. 0/0.

Csabai Csirkefogók VK–Újszilvás KSE 19–9 (3–4, 6–3, 3–1, 7–2)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, Gyermek I. korosztály, Mórahalom. V.: Szabó Nándor, ifj. Kádár József. Békéscsaba: Lantos – Restye Zs., Szlúka 3 (1), Machlik 4, Hajdu Á. 2 (1), Czupper 1 (1), Tóth Sz. 1. Cs.: Kabai (kapus), Suhajda S. 2, Bódi, Párzsa 1 (1), Uhrin B. 2 (1), Puha Z. 3, Szeidler. Edző: Katona Péter. Gól emberelőnyből: 4/1, ill. 6/3. Büntetők: 6/5, ill. 0/0. Kipontozódott: Gönczöl, Matalin.

Katona Péter meglátásai a forduló kapcsán: – Fodor Ádámtól vettem át a csapatot ideiglenesen erre a napra, de nem volt ismeretlen előttem a társaság, hiszen tavaly egy részével közvetlen én foglalkoztam. De amúgy is minden korcsoportra van rálátásom házon belül. Nem úgy a gyermek I. korosztályos vidékbajnoki mai mezőnyre, de a korábbi eredményeket figyelembe véve tudtam, hogy az Invictus lesz a nehezebb ellenfél szombaton, amely borsot törhet az orrunk alá. Így is történt, nehezen lendült bele a csapat, és kezdetben nem is igen tartották be a megbeszélteket. Elöl és hátul is több hiba csúszott a játékunkba, végig vezetett ellenfelünk, ám egy idő után visszajöttünk a mérkőzésbe. A finisbe kanyarodva ismét mínusz két gólba kerültünk (5–7), ám volt tartás a csapatban, és sikerült a pontmentés. Ezt pozitívumként könyvelhetem el, láttam, hogy akarnak, küzdenek fiataljaink végig. Az Újszilvás ellen az első negyedben nem minden úgy működött, ahogy kellett volna, de aztán érvényesült a papírforma, és magabiztos győzelmet arattak a gyerekek. Mindenki sok játéklehetőséget kapott, és összességében pozitívan értékelem a mai napot.

További eredmények: Sugovica VSE, Baja–Mórahalom VSK II. 4–22. Sugovica VSE, Baja–Újszilvás KSE 5–11. Erzsébeti SMTK, Budapest–Invictus SC 8–13. Erzsébeti SMTK, Budapest–Mórahalom VSKؘ II. 2–16.

Az állás három kör (hat forduló) után: 1. Mórahalom VSKؘ II. 18, 2. Csabai Csirkefogók VK 13, 3. Invictus SC 10, 4. Újszilvás KSE 7, 4. Erzsébeti SMTK, Budapest 4, 6. Sugovica VSE, Baja 0.