Szolnokon vitézkedtek Csabai Zoltán legényei

A vidékbajnokságban szereplő csaptok közül a gyermek III. és a baby korosztályosok is megkezdték a tavaszról elmaradt meccsek pótlását, amely ugyan nem bajnoki, lévén azokat a hazai szövetség lezárta, helyette a Nyári Kupa adott feladatot az utánpótláskorúak számára.

A Csabai Zoltán edző által vezetett gyermek III. korosztályos együttesünk a hét végén, két napon át Szolnokon ugrott a medencébe, hogy összesen négy találkozón megvívjon ellenfelükkel a Nyári Kupa Délkeleti csoportjának első fordulójában. Mivel a szentesi lányok visszaléptek a kupa-sorozattól, csak négy gárda viaskodott, a csabaiakon kívül az első osztályú háttérrel rendelkező Szeged, Szolnok és Szentes. Így valamennyi ellenféllel szemben vízre szálltak, sőt, a szegediekkel két alkalommal is összemérték tudásukat. Akkor nézzük sorban a derbiket.

Első mérkőzés: Szegedi Vízipóló Suli–Csabai Csirkefogók VK 9–9. Csabai Zoltán így foglalta össze a találkozó tapasztalatait: – Hosszú kényszerszünet után ez volt számunkra az első tétmérkőzés. Ez meg is látszott a csapat teljesítményén, ugyanis akadtak szép megoldások, ugyanakkor a hektikusság miatt rossz megoldások is. Felváltva vezettek a csapatok, végül igazságos döntetlen született. Az igazsághoz tartozik az is, hogy a Tisza-partiak az első osztályú csapatukból is elhoztak néhány játékost, ezért erősebbek voltak, mint a tavaszi bajnokság során és ezért sem sikerülhetett győznünk ellenük.

Második mérkőzés: Szolnoki Dózsa—Csabai Csirkefogók VK 19–1. Csabai Zoltán: – A kvartettből a szolnokiaké a legerősebb egylet. Itt is voltak jó megmozdulásai a csapatnak, ám az eredmény túlzott, amit a kívülállók is megerősítettek. Nagyon sok olyan kapufát lőttünk, amelyek mind kifelé pattantak, így alakult ki a nagy különbség. Nem beszélve arról, hogy szinte pihenő nélkül vágtunk bele a szombati második meccsbe, ezért a fáradtság is kiütközött a fiatalokon.

Harmadik mérkőzés: Szentesi VK fiúk–Csabai Csirkefogók VK 21–15. Csabai Zoltán: – Remek meccset hozott a szentesiek elleni, amelyen az dominált a Kurca-partiak javára, hogy volt egy olyan centerük, aki ontotta a gólokat, vagy éppen róla állították ki a mieinket. Még így is sokáig nyílt volt a találkozó, akkor tudott meglépni a Szentes, amikor a cseresorunkból a legkisebbek voltak vízben.

Negyedik mérkőzés: Szegedi Vízipóló Suli–Csabai Csirkefogók VK 16–10. Csabai Zoltán: – Vasárnapra még több első osztályú szegedivel állt ki ellenfelünk. Itt is sokáig jól tartotta magát csapatunk, ám amikor elhúzott a Tisza-parti alakulat, egyre több lehetőséget adtam az egészen fiataloknak, a 11 éveseknek is. Ám ekkor már meglátszott a két csapat különbsége. Viszont örömteli, hogy a nemrég óta a kapuba került Krizsán Lőrinc a négy összecsapáson olykor kimondottan szép védéseket mutatott be.

A kétnapos tornán a következők kaptak szerepet: Krizsán Lőrinc, Such Bertold (kapusok), Bazsó Máté, Csüllög Csongor, Földi Maxim, Gyuricza István, Korcsok Nándor, Laurinyecz Gergő, Nagy Ákos, Pallag Nándor, Pónya Olivér, Puha Zalán, Rácz Domonkos, Szathmáry Zsombor, Szatmári Levente, Zimbran Milán.

A folytatásra augusztus 15–16-án kerül sor, a második fordulót Békéscsabán rendezik. Az első napon rendezik a Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli (11.00 óra), majd a Csabai Csirkefogók VK–Szentesi VK fiúk (12.30) mérkőzéseket. Vasárnap pedig a helyosztókra kerül sor.

Címlapképünkön Szathmáry Zsombor célozza meg az ellenfél kapuját

Print Friendly, PDF & Email