Újra benépesült az Árpád fürdő versenymedencéje

Mint ismert, március közepén a kiteljesedő koronavírus-járvány miatt bezárt az Árpád fürdő, lassan három hónapja nincsenek vízi edzések. Éppen 12 hét után azonban klubunk fiataljai (és az úszóklub versenyzői) ismét birtokukba vehették a békéscsabai fürdő 50 méteres versenymedencéjét.

Nagyon várta már a másfél száznál több pólósunk, hogy ismét vízbe ugorjon a megannyi, zömében otthon végzett szárazföldi edzés után.

Már ma délben örömteli hírként kikerült vezetőedzőnk, dr. Szilágyi Kristóf rövid híradása, miszerint a strand vezetője, Zsadon Endre telefonon értesítette: „A vízminta rendben van, jöhetnek a sportolók!” – vagyis minden akadály elhárult, birtokba lehet venni a medencét. Na, nem is kellett sokat várni, csak úgy tódultak a fiatalok és idősebbek az uszodába, az első csoportok Csabai Zoltán edző vezetésével már kora délután ellepték a vízfelületet. Mestereink első rövid megállapítása az lehetett: senki nem felejtett el úszni, az edzés végén pedig az is kiderült: nem fulladt(!) bele senki a vízbe. Természetesen egymás után kerültek föl a fotók, mini videók a közösségi oldalra, amely tanúsítja: nem akadt hiányzó az első tréningen.

Az utolsó csoportok edzése után, immár a késő esti órákban vezetőedzőnk néhány szóban össze is foglalta az első nap tapasztalatait: – A legkisebbektől a legnagyobbakig mintegy kilencven vízilabdázónk jelent meg az első vizes napon, akik négy csoportban kezdték meg az edzéseket. Remek, mintegy 26 fokos víz várt minket, pólósaink már nagyon várták ezt a napot, nagy öröm volt, hogy vizet foghatott mindenki. Nem kellett senkit sem noszogatni, az első szóra ugrottak a medencébe. Ma zömében az úszás került előtérbe, de az országos bajnokságokban szereplő csapatainknál a labda is előkerült egy kicsit. Örömmel láttam, hogy az úszás tudás kevéssé kopott meg, és passzolni sem felejtettek el fiataljaink. A mai tréning és a holnapi is leginkább az újbóli vízhez szoktatásról szól, a jövő héten elkezdjük növelni a méterszámot, majd a tempót is. Azt követően pedig egyre többször előkerül a labda is.

Címlapképünkön: nem kellett senkit sem noszogatni, fiataljaink az első szóra ugrottak a vízbe

Print Friendly, PDF & Email