Kétpontos csongrádi nyitány az OB II-ben

Címlapképünkön: a fehér sapkás Ajtai Miklós és a csabai kapuban Korcsok Péter jó összhangban dolgozott az első mérkőzésen, amelyik két pontot hozott a konyhára

Felnőtt csapatunk is megkezdte ma az OB II-es bajnokságot. Az első körben Csongrádra utazott a gárda, ahol a Délkeleti csoport alapszakaszában először a Szegedi VTK, majd a Szegedi Tudományegyetem Szegedi Vízipóló Suli együttese volt az ellenfél. Az első összecsapáson két pontot gyűjtött be csapatunk, a folytatásban azonban nem jártak sikerrel.

Békésút-Békéscsaba–Szegedi VTK 10–10 – ötméteresekkel 15–12 (3–3, 4–2, 3–1, 0–4)

OB II-es vízilabda-mérkőzés, alapszakasz, Délkeleti csoport, Csongrád. V.: Kendeházi Máté. Békéscsaba: Korcsok P. – Szanyi, Mucsi 2 (1), Zsilák 6 (1), Ajtai 3 (1), Pallag 1 (1), Katona 3 (1). Cs.: Krizsán (kapus), Budai, Suhajda Z., Laczó P., Gyebnár, Szatmári L., Hajdu A. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós. Szegedi VTK: Márkus – Török A. 3 (2), Domán, Máté, Godó 5 (1), Tanács, Mák. Cs.: Zsarkó 3, dr. Török T., dr. Nádasdi 1. Edző: Árva Szilárd. Gól emberelőnyből: 7/3, ill. 7/1. Büntetők: 5/5, ill. 3/3. Kipontozódott: Tanács. Az eredmény alakulása: 1–2, 3–2, 6–3, 6–5, 8–5, 10–6.

A fiatalokkal teletűzdelt csapatunk jelentős előnyre tett szert, a végjátékban azonban ellenfelük nagyobb sebességre kapcsolt, és a rendes játékidőben utolérte a csabai alakulatot. A szétlövésekben azonban a mieink már egyszer sem hibáztak, így jutalmuk két pont volt.

Békésút-Békéscsaba–Szegedi Tudományegyetem Szegedi Vízipóló Suli 8–12 (2–3, 2–4, 1–3, 3–2)

OB II-es vízilabda-mérkőzés, alapszakasz, Délkeleti csoport, Csongrád. V.: Kendeházi Máté. Békéscsaba: Korcsok P. – Szanyi, Szatmári L. 1, Mucsi, Zsilák 1, Ajtai 1, Pallag 1. Cs.: Krizsán (kapus), Budai 1, Suhajda Z. 2, Laczó P., Gyebnár, Hajdu A., Katona P. 1. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós. Szegedi Tudományegyetem Szegedi Vízipóló Suli: Katona B. – Molnár L., dr. Kovács D. 1, Sléder, Molnár B. 1, Egervölgyi 3, Kádár 2. Cs.: Mohos 1, Tatár, Fazekas 2, Kovács M. 2, Oláh, Melkuhn. Edző: Dankó Zoltán. Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 9/3. Büntetők: 0/0, ill. 0/0. Az eredmény alakulása: 2–2, 2–6, 4–6, 5–10, 7–11.

A második mérkőzésen mintha egy kicsit fáradtabban mozgott volna csapatunk, ellenfelük tekintélyes előnyre tett szert, amivel már nem tudott mit kezdeni a békéscsabai gárda.

Mestermérleg. Fodor Ádám: – Az első mérkőzésünk eleje szorosan alakult, majd sikerült ellépnünk ellenfelünktől. Ekkor magabiztos volt a játékunk. A harmadik negyedben már négygólos volt az előnyünk, amikor elhitte a csapat, hogy megvan a mérkőzés. Sajnos, ettől kezdve nem voltunk elég feszesek, ebben az időszakban már több volt a rossz periódusunk, ráadásul az ellenfélnek minden bejött, és döntetlenre mentette a találkozót. Talán a sors akarta így, de legalább a szétlövésből már mi jöttünk ki jobban. A második találkozótól már kevesebb jót mondhatok el. Nem volt sanszunk a győzelemre, s ez dühitő, mert a két csapat kvalitását tekintve lehetett volna keresnivalónk. Ám az is tény, ezen a derbin nem csapatként működtünk, sokkal több volt az egyénieskedés, miként tavaly is, ami visszaütött. Ellenfelünk ugyanakkor fegyelmezetten játszott, csapatként működött. Nekünk jobban össze kellene csiszolódni ahhoz, hogy több keresnivalónk legyen ebben a kimondottan erős csoportban, ahol a legtöbb csapatban rutinos, egykori első osztályú, valamint feltörekvő fiatal játszik.

További eredmények: Csongrádi VVSE–Szegedi Tudományegyetem Szegedi Vízipóló Suli 12–10. Szegedi UVTE–Szentesi Sport- és Üdülőközpont 13–19. Szegedi VTK–Szentesi Sport- és Üdülőközpont 13–15. Csongrádi VVSE–Szegedi UVTE 10–8.

Az állás az első kör (két forduló) után: 1. Szentesi Sport- és Üdülőközpont 6, 2. Csongrádi VVSE 6, 3. Szegedi Tudományegyetem Szegedi Vízipóló Suli 3, 4. Békésút-Békéscsaba 2, 5. Szegedi VTK 1, 6. Szegedi UVTE 0. (Azonos pontszám esetén a gólkülönbség dönt.)