Szentesen nyitották az új bajnoki szezont a baby korosztályosok

Fiataljaink, köztük Mórocz Dávid hősiesen küzdöttek a baby korcsoportos fiatalok vidékbajnoki nyitányán a szentesi uszodában

A tízen innen korosztályosok Szentesre látogattak szombaton, ahol kezdetét vette a 2024–2025. évi Délkeleti területi vidékbajnokság.

Baby korosztályosaink a délutáni órákban kaptak lehetőséget a dupla mérkőzésre, amelynek során először a kecskemétiekkel, majd a házigazda szentesiekkel mérték össze tudásukat. Ebben a csoportban egyébként kilenc egylet nyert besorolást, amely jövő májusig nyolc fordulón át tanulja élesben a sportág alapjait, szabályait.

Az első kör után így értékelt a csapat egyik edzője, Csabai Zoltán: – A tavalyi csapatból mindössze hárman maradtak a baby korosztályban, a többiek eggyel följebb léptek, így egy egészen új gárdával utaztunk Szentesre. Annyiban is változott az összetétel, hogy míg tavaly több volt a gyulai fiatal, ez most megfordult: tíz békéscsabai és négy fürdővárosi gyerekkel álltunk ki a két mérkőzésre. Amelyből az elsőt, a kecskemétiek ellenit maximálisan pozitívan értékelem, igaziból nem is vártunk ilyen jó teljesítményt az alaposan átalakult gárdánktól. Minden gyerek tudott hozzátenni valami pozitív dolgot a mérkőzéshez. Bár ebben a korosztályban még nem számolják a gólokat, de azt láttuk, hogy jócskán ellenfelünk fölé nőttünk. A második derbin, a szentesiek ellen érdekes volt a leosztás. A házigazdák első sorában fiúk, a másodikban lányok szerepeltek a félidőig. A fiúk ellen partiban voltunk, ám a lányok – köszönhetően, hogy ebben a korban még fejlettebbek a fiúknál – alulmaradtunk. A fordulás után, amikor már ellenfelünk is vegyesen cserélte a két nemet, ismét egálban voltunk velük szemben. Túl vagyunk az első kanyaron, összességében elmondhatom, hogy edzőkollégámmal, Szilvásy Attilával egyetemben nem vártunk előzetesen ilyen jó teljesítményt a gyerekektől.

Szentesen a következő fiatalok kaptak bizonyítási lehetőséget: Kolarovszki Dénes, Pécsi Alex (kapusok), Balázs Áron, Dániel Levente, Kálmán Dénes, Kis Vajk, Mórocz Dávid, Petrina Gábor, Restye Botond, Szabó Albert, Számfira Bálint, Számfira Kristóf, Szekera Balázs, Szirbuly Ádám.