A békéscsabaiak a felső-, a gyulaiak az alsóházban folytatják

Szolnokon rendezték meg a gyermek IV. korosztályosok vidékbajnokságának negyedik körét. A nyolc csapatos mezőny minden egylete ezúttal is dupla találkozót játszott a Délkeleti csoportban, amely között ezen a szombati napon rendezték meg a Békéscsaba–Gyula derbit is. Ezzel a körrel le is zárult az alapszakasz, a csabaiak a felső-, a fürdővárosiak az alsóházban folytatják februárban.

Csabai Csirkefogók VK—Szolnoki Dózsa 6–10 (1–4, 2–2, 1–3, 2–1)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek IV. korosztály, Szolnok. V.: László Gábor. Békéscsaba: Gyuricza – Földi, Orosz R., Such, Zimbran 1 (1), Rácz 3 (2), Puha. Cs.: Kabai (kapus), Korcsok N. 2 (1), Laurinyecz, Suhajda. Edző: Csabai Zoltán. Gól emberelőnyből: 5/0, ill. 7/3. Büntetők: 4/4, ill. 2/1. Kipontozódott: Korcsok N. Két negyedben tetszetősen és eredményesen játszottak a csabai fiatalok a mezőny egyik legjobb csapatával szemben.

Gyulai VK—Yordo Szentesi Leányok 0–15 (0–12, 0–9, 0–0, 0–0)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek IV. korosztály, Szolnok. V.: Szabó Xénia. Gyula: Lipták-Bíró – Kováts H., Demkó B., Szeidler, Restye, Józsa, Szlúka. Cs.: Orosz B., Szakadáti, Szabó B., Ilyés, Plavecz. Edző: Béládi Csaba. Gól emberelőnyből: 2/0, ill. 5/0. Büntetők: 0/0, ill. 0/0. Kipontozódott: Orosz B. A szabályok értelmében, miután 15 gólnál nagyobb volt a két csapat közötti különbség, az utolsó két negyedben már nem kerültek be a jegyzőkönyvbe a szentesiek gólszerzői.

Csabai Csirkefogók VK—Gyulai VK 15–0 (11–0, 4–0, 0–0, 0–0)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek IV. korosztály, Szolnok. V.: Szabó Xénia. Békéscsaba: Kabai – Földi 1, Korcsok N. 6, Laurinyecz, Zimbran 5, Rácz 3, Puha. Cs.: Suhajda, Orosz R., Such. Edző: Csabai Zoltán. Gyula: Lipták-Bíró – Restye, Szlúka, Orosz B., Szakadáti, Szabó B., Plavecz. Cs.: Kováts H., Demkó B., Szeidler, Józsa. Edző: Béládi Csaba. Gól emberelőnyből: 1/1, ill. 0/0. Büntetők: 0/0, ill. 1/0. Akárcsak a gyulaiak első mérkőzésén: csabai ellenfelük eljutott a 15 gólig, ahonnan már nem számolták a tovább a találatokat.

Csabai Zoltán a békéscsabaiak edzője így foglalta össze a két szombati találkozó tapasztalatait: – A nagy hagyományokkal rendelkező szolnokiak előttünk járnak, a célunk az volt, hogy szoros meccset vívjunk velük. Ez sikerült is, annak ellenére, hogy egyik legjobbunk, Korcsok Nándi már a második negyedben a kiállítás sorsára jutott. Úgy gondolom, hogy ilyen előzmények után jó teljesítmény a négygólos különbség. A gyulaiak ellen az volt a célunk, hogy meglegyen a 15 gólos különbség a két együttes között, ami akkor lett volna fontos, ha a rivális csongrádiak legyőzték volna a szentesi lányokat. Ám az a mérkőzés a Békéscsaba–Gyula összecsapás után volt, végül nem kellett izgulnunk, mert a Kurca-partiak nyertek, így simán bejutottunk a felső házba. Tudjuk, hogy ott nehéz dolgunk lesz, hiszen a rájátszásban a Szeged, a Szolnok és a Szentes lesz az ellenfelünk, ám jobban örülök, hogy erős csapatokkal folytatjuk, hiszen a fejlődés érdekében ez a járhatóbb út, még ha kevesebb sikerélményben lehet részünk, mintha gyenge ellenfelekkel kellene meccselnünk hétről hétre.

Béládi Csaba, a gyulaiak trénerének meglátásai a szolnoki forduló kapcsán: – Mindkét ellenfelünk jóval előrébb jár, mint mi. Ráadásul meghatározó játékosunk, Nánási Hunor családi okok miatt nem tudott velünk tartani Szolnokra, ezért abból építkezhettünk, amink van. Még így is anyaklubunkból öt békéscsabai fiatal került át hozzánk erre a napra. Sajnos a pandémia és a gyulai Várfürdő 50 méteres medencéjének felújítási munkálatai miatt alaposan felborult az elmúlt hónapokban az edzésrendünk. Klubunk jóvoltából heti kétszer autóbuszt biztosítanak, hogy átjárjunk Csabára tréningezni, a többi napon, ha a szülőknek módjukban áll, hozzák-viszik a gyerekeket az Árpád fürdőbe. Ám ilyenkor sajnos nagyon alacsony létszámban tudunk készülni, márpedig ez is egy olyan csapatsportág, ahol sokat és együtt kell tréningezni a fejlődés reményében. A sok bekapott gól ellenére csapatunkból a kapus Lipták-Bíró Ábel volt a legjobb, a többieknek bizony még sok tanulni valójuk van.

További eredmények: Koelner Csongrádi VVSE–Legrand Szentes 5–12. Yordo Szentesi Leányok–Koelner Csongrádi VVSE 11–6. Legrand Szentes–Mórahalmi VSK 15–0. Szolnoki Dózsa–Szegedi Vízipóló Suli 9–9. Mórahalmi VSK–Szegedi Vízipóló Suli 1–16.

Az alapszakasz végeredménye hét forduló után: 1. Legrand Szentes 21, 2. Szolnoki Dózsa 16, 3. Szegedi Vízipóló Suli 16, 4. Csabai Csirkefogók VK 10, 5. Yordo Szentesi Leányok 9, 6. Koelner Csongrádi VVSE 7, 7. Gyulai VK 3, 8. Mórahalmi VSK 0.

Címlapképünkön a békéscsabai Puha Zalán (szemben) társat keres az akcióhoz

Print Friendly, PDF & Email