A négy pont megvan, de lehetett volna hat is

Suhajda Zoltán (jobbra) mindkét mérkőzésen eredményes volt, a bajaiaknak egy, a mezőtúriaknak két gólt dobott – fotó: T. Petka Anita

Kecskeméten rendezték meg a serdülő korosztályosok Délkeleti területi vidékbajnokságának hatodik körét, amelynek során csapatunk a bajaiakkal és a mezőtúriakkal játszott. Az előbbiektől elorozta a három pontot, míg a második találkozó döntetlent hozott, ami egy pontot ért. Itt viszont a megítélt büntetőből és az emberelőnyös helyzetekből egyet sem tudott értékesíteni csapatunk.

Csabai Csirkefogók VK–Sugovica VSE Baja 9–5 (1–0, 2–1, 3–2, 3–2)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, serdülő korosztály, Kecskemét. V.: Mihály Máté, Orosz László. Békéscsaba: Pribojszki – Bazsó, Szathmáry Zs. 1, Sajtos, Pojendán, Freiberger 2, Lisztes. Cs.: Suhajda Z. 1, Fölker, Csüllög, Tasnádi, Such 2, Zimbran 2, Nánási 1. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 5/3, ill. 7/3. Büntetők: 0/0, ill. 0/0.

Csabai Csirkefogók VK–Invictus SC Mezőtúr 6–6 (0–1, 2–2, 2–1, 2–2)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, serdülő korosztály, Kecskemét. V.: Mihály Máté, László Gábor. Békéscsaba: Lisztes – Tasnádi, Bazsó, Szathmáry Zs., Sajtos 1, Pojendán 2, Freiberger. Cs.: Suhajda Z. 2, Fölker, Such 1, Zimbran, Nánási. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 5/0, ill. 10/4. Büntetők: 2/0, ill. 1/1. Kiállítás cserével: Gyányi.

Fodor Ádám összefoglalója a napról: – Mindkét mérkőzésre érvényes, hogy elöl meglehetősen gyámoltalan és bizonytalan volt a csapat. A rosszul végződött támadások egy idő után végleg átragadtak a többi játékosra. Az is igaz, ezúttal nem a legerősebb csapatunkkal érkeztünk Kecskemétre. A védekezésünk azonban úgy ahogy még rendben volt, amit alátámaszt a kevés kapott gól. De ez is lehetett volna kevesebb, ugyanis mindkét derbin legalább két-két találatot ajándékba adtunk, ami egyéni hibáinkból eredt, nem az ellenfél dolgozott meg érte. Ami pozitívum: jól zártunk vissza a kapunk elé. Történt egy sajnálatos sérülés is, Freiberger István egy kemény akció közepette olyan rúgást kapott az arcára, hogy az kilyukadt, kórházba kellett vinni, ahol kívül két, belül négy-öt öltéssel varrták össze. Sajnos, így holnap az országos bajnokságon nem számolhatok vele, de lehet, hogy több hétig nem játszhat bajnokit.

További eredmények: Invictus SC Mezőtúr–Kecskeméti Sportiskola 4–13. Sugovica VSE Baja–Kecskeméti Sportiskola 6–19. Az állás a hatodik kör, 12 forduló után: 1. Kecskeméti Sportiskola 33, 2. Csabai Csirkefogók VK 20, 3. Invictus SC Mezőtúr 12, 4. Sugovica VSE Baja 3.