A remek teljesítmény után várják fiataljaink a sütemény hegyeket

Lekisebbjeinkre, a baby korcsoportosokra az év első jelentős feladata várt szombaton, amikor Cegléden a vidékbajnokság keretében két találkozó erejéig beugrottak a Pest megyei város sátortetős medencéjébe. Először a Csongrádi VVSE, majd a Kecskeméti Sportiskola hasonló korosztályú együtteseivel vették fel a harcot Piti László bíráskodása mellett.

Tavaly ősz óta a ceglédi fordulóval együtt immár a tizedik fordulón vannak túl tízéveseink. Fiatal mesterek, Dobra Róbert így számolt be a forduló tapasztalatairól: – Egy nemrégiben felújított, sátortetős, 33 egyharmad méteres medencében voltak a mérkőzések, jó körülmények között játszhattunk, talán egy-két fokkal melegebb lehetett volna a víz, de az is tény, nagyon hideg napokat élünk. Az első találkozón egy olyan egylet ellen mértük össze tudásunkat, amely előttünk jár. A csongrádiak gyorsabbak, erősebbek, ennek ellenére a csapat próbálta megvalósítani azt, amit kértem tőlük. Jó látni, hogy egyre jobban jönnek elő tízéveseinknél a vízilabdás elemek, talán a passz pontosság lehetett volna jobb, de ellenfelünk hatékonyabb játéka nem mindig engedte, hogy valóban minden sikerüljön. Ám az is kitűnt, hogy ha nem is mindig tudják alkalmazni a tanultakat, azért már fejben rögzült, mit is kellene tenniük. A második meccsen, a kecskemétiek ellen már minden flottabbul ment, de ez érthető, hiszen a Bács megyeiek alakulata gyengébb, mint első ellenfelünk volt, sőt, ezúttal mi játszottunk fölényben és jóval több gólt dobtunk, mint ellenfelünk. Ekkor már pontosabbak voltak a passzok, megvalósították azokat is, ami az első derbin még nem mindig sikerült. Egyre inkább kezd vízilabda kinézete lenni a teljesítménynek, az pedig nagyon szembetűnő, hogy nyár óta mekkorát léptek előre fiataljaink. Nagy motivációs erővel bírt, hogy az egyik anyuka és az egyik gyerek nővére beígérte, ha nyernek sok süteményt kapnak. Mit mondjak? A gyerekek most nagyon várják, hogy teljesüljön az ígéret, amit valóban ki is érdemeltek szombati teljesítményük alapján.

A két mérkőzésen a következő fiatalok kaptak bizonyítási lehetőséget: Lipták-Bíró (kapus), Bacsa Dávid, Bódi Bercel, Hajdu Áron, Józsa Zalán, Korcsok Krisztián, Machlik Máté, Nánási Hunor, Párzsa Leon, Restye Zsombor, Suhajda Soma, Szeidler Márton, Uhrin Barna, Uhrin Zsombor,

Címlapképünkön: lendületben a békéscsabai fiatalok

Print Friendly, PDF & Email