Az első félidő egészen jól festett…

A megszokottól eltérően ezúttal mindössze egyetlen meccs erejéig ugrott vízbe felnőtt OB II-es csapatunk. A bajnokság ötödik körében szombaton, Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában a listavezető, veretlen Szegedi ÚVE gárdájával vették fel a harcot.

Békéscsaba—Szegedi ÚVTE 7–21 (4–4, 2–5, 0–6, 1–6)

OB II-es vízilabda-mérkőzés, Dél-keleti csoport, Hódmezővásárhely. V.: ifj. Kádár József. Békéscsaba: Bucsi – Lukácsi S. 1, Pónya T. 1, Dávid 2, Gellény, Ajtai 2, Csendes. Cs.: Laczó P. 1, Gyebnár, Sipaki, Miklós, Puha, dr. Szlávik, Weinhardt D. Edző: dr. Szilágyi Kristóf. Szeged: Barna 3 – Varga P. 4, dr. Donauer T. 3, Szaniszló, Major 4, Németh Z. 4, Király 2. Cs.: Szegi, Avar, dr. Donauer M., Boros 1. Edző: Varga Árpád, Rigó Szilveszter. Gól emberelőnyből: 5/1, ill. 5/3. Büntetők: 0/0, ill. 1/0. Az eredmény alakulása: 3–1, 3–3, 4–3, 4–6, 6–9, 6–19.

Meglepően jól kezdett csapatunk a listavezető, veretlen szegedi alakulat ellen. Olyannyira, hogy az első negyedet követően nagyobb reményekkel vágtak bele a folytatásba. Ám ezt követően érezhető volt, hogy ritmust váltott a Tisza-parti egylet, amit a mieink nem tudtak lekövetni, nem beszélve arról, hogy a mieinknek egyre kevésbé ízlett a szoros emberfogás, ami mind több hibára késztette csapatunkat. Ráadásul sok lefordulásos gólt kaptunk a nem mellesleg óriási rutinnal rendelkező ellenfelünktől. Ám ennek ellenére a számszerű különbség kissé túlzó. Az is kritikája lehet csapatunk második félidei teljesítményének, hogy a szükség kapussal, Barna Tamással felálló Csongrád megyeiek portása – az új szabályoknak megfelelően – többször is felúszott a mi kapunk előterébe, és háromszor gólt is szerzett.

Mestermérleg. Dr. Szilágyi Kristóf: — A mérkőzés híven tükrözte az egész őszi szezonunkat. Jól kezdtük a találkozót, a hozzáállással és az akarással nem volt gond, de azzal nem tudtunk mit kezdeni, amikor a Szeged a térfélcsere után harcmodort váltott. Furcsán hangozhat, de támadásban veszítettük el ezt a meccset ilyen arányban, sok eladott labdánkból a Tisza-partiak könnyű gólokat szereztek.

További eredmények: Kecskeméti VE–Csongrádi VVSE 8–14. Szegedi VTK–Hódmezővásárhelyi VSC 6–7. Hódmezővásárhelyi VSC–Kecskeméti VE 10–11. Csongrádi VVSE–Szegedi VTK 12–8.

Az állás az ötödik kör, kilenc forduló után: 1. Szegedi ÚVTE 24, 2. Csongrádi VVSE 21, 3. Hódmezővásárhelyi VSC 13, 4. Kecskeméti VE 10, 5. Szegedi VTK 6, 6. Békéscsaba 0.

Címlapképünkön: Puha Zoltán társat keres, akit helyzetbe hozhatna – fotó: Enyedi Beáta

Print Friendly, PDF & Email