Az utolsó negyedben kicsúszott kezükből a győzelem

Hajdu Áron (fekete sapkában) mindkét mérkőzésen eredményes volt, az erzsébethelyiek ellen háromszor, a Mórahalommal szemben egyszer volt eredménye

Budapest egyik külső kerületéig, Pesterzsébetig utazott gyermek I. korosztályos csapatunk, hogy a Délkeleti területi vidékbajnokság hetedik körében újabb két találkozót játsszon a Zöld csoportban. A házigazdák utáni meccset követően a mórahalmiakkal mérték össze tudásukat. Az első találkozón nagy fölényben játszottak fiataljaink, és könnyű győzelmet arattak. A nap utolsó összecsapásán is sokáig nekünk állt a zászló, már 5–2-re, majd 6–4-re is vezettünk, azonban innen az utolsó negyedben fordított a mórahalmi alakulat. Csonka volt a forduló, ugyanis az Invictus SC együttese nem érkezett meg a fővárosba. Ezért az első meccsüket a Baja javára írták 5–0-lal, az újszilvásiak elleni derbit pedig az utolsó fordulóban pótolják.

Csabai Csirkefogók VK–Erzsébeti SMTK, Budapest 12–3 (4–2, 0–1, 3–0, 5–0)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek I. korosztály, Budapest. V.: Torda Péter, Fekete Dávid. Békéscsaba: Kabai – Machlik 2 (1), Bódi, Czupper 2, Suhajda S. 1, Restye Zs., Plavecz 1. Cs.: Földi 1, Szeidler 1, Puha Z. 1, Hajdu Á. 3 (1), Szlúka, Uhrin Zs. Tóth Z. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 1/0, ill. 4/1. Büntetők: 3/2, ill. 0/0.

Csabai Csirkefogók VK–Mórahalom VSK 6–7 (3–1, 0–1, 3–2, 0–3)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek I. korosztály, Budapest. V.: Némethy Richárd, Bors Dorottya. Békéscsaba: Kabai – Machlik 2, Bódi, Hajdu Á. 1, Czupper 1, Suhajda S. 1, Plavecz. Cs.: Szeidler, Puha Z., Szlúka, Uhrin Zs. Restye Zs. 1. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 4/1, ill. 2/0. Büntetők: 0/0, ill. 0/0.

Fodor Ádám visszatekintése a mai napra: – A csoport erőviszonyait az év során alaposan megismertük. Az első ellenfelünk esetében azt tapasztalhattam, hogy sokat fejlődtek. Ezért tudtuk, hogy nem olyan találkozó vár ránk az erzsébetiek ellen, mint az év elején, amikor 18–6-ra nyertünk. Nem játszottunk igazán jól velük szemben, a védekezésünk még rendben volt, de sok hibával küzdött a csapat. Egy edző ettől a látványtól sohasem boldog, volt is egy kis fejmosás a két meccs között. Aztán az erősebb Mórahalom ellen megemberelte magát a gárda, viszontláttam a medencében a korábban megbeszélteket, és igazi csapatként küzdöttek fiataljaink. Jó lett volna nyerni, de elmondtam a gyerekeknek, hogy ma nem lehetnek szomorúak, mert jól teljesítettek, fejben ott voltak szinte végig a mérkőzés alatt, ezért csak dicsérni tudom őket.

További eredmények: Mórahalom VSK–Újszilvás KSE 19–4. Sugovica VSE, Baja–Erzsébeti SMTK, Budapest 9–26. Invictus SC–Sugovica VSE mérkőzés nélkül 0–5. Az Újszilvás KSE–Invictus SC mérkőzést május 25-én pótolják.

Az állás hét kör (14 forduló) után: 1. Mórahalom VSK 42, 2. Csabai Csirkefogók VK 31, 3. Erzsébeti SMTK, Budapest 19, 4. Invictus SC 16, 5. Újszilvás KSE 10, 6. Sugovica VSE, Baja 3.