Egész napos csapatépítő program, két meccsel fűszerezve

Címlapképünkön Tóth-Benedek Marcell igyekszik a blokkolni szándékozó ellenfél mellett helyzetbe hozni társát

A nyolcadik fordulóhoz érkeztek a legkisebb vízilabdázók, a baby korosztályosok a Délkeleti vidékbajnokság során. Fiataljaink szombaton Szegeden a mórahalmiakkal és a csongrádiakkal vívtak csatát.

Ez a nap nemcsak a mérkőzésekről szólt, ugyanis a helyi klub egy egész napos dzsemborira hívta a Délkeleti csoport kilenc csapatát. Volt itt egészségügyi felmérés, egyéb vizes játékos és más családi program, este pedig a gyerekek megtekinthették a felnőttek OB I-es vidéki rangadóját, a Szeged–Pécs összecsapást.

Dobra Róbert edző így értékelte a fiatalok mai teljesítményét: – A két mérkőzés és az egész napos eseménysorozat jó csapatépítő programnak bizonyult a gyerekek szempontjából. Nem véletlen, hogy 18 fiatallal érkeztünk a Tisza-parti városba. Olyan sokan voltunk, hogy nem is nevezhettem be mindenkit egy meccsre, ezért akadt olyan fiatalunk, aki az egyiken, a másik gyerekünk a második találkozón kapott játéklehetőséget. Ami a mórahalmiak elleni összecsapást illeti: megközelítőleg kiegyenlített volt a derbi, az első sorunk jelentős fölényben játszott, sok gólt dobtak, és a védekezésük is eredményes volt. A sorcsere után feljött az ellenfél, de ekkor is derekasan küzdöttek a gyerekek. A második találkozón már egy erősebb ellenféllel találkoztunk, úgy gondoltam, itt inkább alárendelt szerepet fogunk játszani, de nem így történt. A két csapat kezdősora megközelítőleg hasonlónak bizonyult, és a második sorok is kiegyenlített küzdelmet hoztak. Akkor billent föl a pálya, amikor az egyik gárda kezdősora a másik cseresorával játszott. Ez a szakasz nem is volt annyira értékelhető. Végül két kimondottan jó mérkőzést játszottunk, és maximálisan elégedett vagyok a látottakkal, no meg az egész napos programmal.

A békéscsabai csapatban a következő fiatalok kaptak ma szerepet: Köves Pál, Lipták Levente (kapusok), Balogh Bence, Balogh Csanád, Belinczky Zsombor, Csapó Ákos, Csendes Péter, Geszner Balázs, Koczka András, Korcsok Krisztián, Matei Alexander, Orosz-Tóth Olivér, Puha Lara, Popa Dániel, Restye Botond, Szabó Máté, Szaszák Milán, Tóth-Benedek Marcell.