Egyre jobban belelendülnek a kicsik

Csapatunk egyik erőssége Szabó Máté (sötét sapkában) volt, akit ellenfele a nyakánál fogva sem tudta megakadályozni, hogy célba vegye a szegedi kaput

Reggel kilenc órakor kezdett benépesedni a Gyulai Várfürdő sátortetős uszodája apró vízilabdázókkal, összesen kilenc csapat érkezett, és a nap folyamán kilenc találkozón ugrottak vízbe (minden egylet két találkozót játszott), az utolsó pólós palánták majdhogynem sötétedéskor hagyták el a létesítményt.

A fürdővárosi komplexum adott otthont a baby korosztályosok Délkeleti területi vidékbajnoksága 5. fordulójának, amelynek során Szilvásy Attila és Csabai Zoltán tanítványai jeleskedtek. A legfiatalabb korosztály sajátos játékszabályai szerint rendezett, torna jellegű fordulóban a Gyulai VK az első és az utolsó meccsen bizonyíthatta, hogy az elmúlt időszakban sokat léptek előre. A Csabai Csirkefogók VK gyulai fiók csapatának ifjú palántái két erős, nagy hagyományokkal és OB I-es háttérrel rendelkező egylettel vette fel a harcot, nevezetesen a Szegedi Vízipóló Suli és a Szolnoki Dózsa alakulataival.

A nap végén Szilvásy Attila így foglalta össze tapasztalatait: – Nagyszerű hangulatban telt a forduló a Gyulai Várfürdőben, hálásak vagyunk azért, hogy befogadtak bennünket egy ilyen remek, sok gyereket és szülőt felvonultató eseményre. Ami pedig a meccseinket illeti, az első találkozón a szegediek ellen – ha nem is számolják hivatalosan a gólokat, az edzők, a szülők azért nyilvántartják – kikaptunk, de végig partiban voltunk ellenük. A gyerekek, amit kértünk tőlük, a legtöbb dolgot betartották, ennek is volt köszönhető, hogy szoros lett a találkozó. A szolnokiaktól korábban súlyos vereséget szenvedtünk, most viszont az elején még vezettünk is, majd a Tisza-partiak fölénk kerekedtek, de ez a meccs is szorosan alakult. A vendégek annak köszönhetik győzelmüket, hogy a kispadjuk erősebb volt a miénknél. A lényeg, hogy fegyelmezetten játszott a csapat minden tagja, de az is tény, a meccs végére kissé elfáradtak. Érdekes, hogy mindig a második derbin játszik jobban a gárda, miként most is, amit annak tulajdonítok, hogy egyre jobban belelendülnek a játékba a nap folyamán.

A gyulai fordulóban a következő játékosok kaptak szerepet a két mérkőzésen: Bátorfi Ádám, Belinczky Zsombor, Bereczki Igor, Csapó Ákos, Geszner Balázs, Kálmán Milán, Köves Pál, Lipták Levente, Matei Alexander, Molnár Sándor, Mórocz Dávid, Orosz Bertalan, Petrina Gábor, Restye Botond, Súr Zétény, Szabó Máté, Számfira Kristóf, Szaszák Milán.