Fegyelmezettek és lelkesek voltak a legkisebb korosztályt képviselő csabaiak a háromnapos szentesi tornán

Restye Botondnak (kezén a labda) már nem ismeretlen a sportág, az elmúlt esztendőben is kapott feladatot a vidékbajnokság során

A legkisebbek, a baby korosztályosok sem maradtak ki a sorból, az ősszel kezdődő vidékbajnokság előtt rájuk is várt egy megmérettetés, mégpedig Szentesen, ahol a Takarék Kupa keretében játszottak három nap alatt öt mérkőzést.

A Kurca-parti torna egyébként a három legfiatalabb korosztálynak szólt, klubunk azonban csak a babyket nevezte, ami érthető, a másik két korcsoport szinte ugyanazokban a napokban a szarvasi Fodor Rajmund Kupán viaskodott.

A Takarék Kupa háromnapos eseményén összesen harminc csapat indult, olyan nagy, „ob egyes” háttérrel rendelkező klubok is állítottak ki egységet, mint az FTC, a Pécs, a Szeged, a Szentes, a BVSC és az Eger. Egy bukaresti csapat pedig nemzetközivé emelte a torna rangját.

A Csabai Csirkefogók kilenc gyulai és hét békéscsabai kislegényből álló együttessel rajtolt el pénteken. Csabai Zoltán, Jeszenszky Ákos és Szilvásy Attila edzők tanítványai az első két napon az F csoportot alkotó Ferencvárossal, Mórahalommal, Péccsel és Székesfehérvárral körmérkőzést játszottak, majd ma, vasárnap a helyosztók következtek. Mint ismert, ebben a korcsoportban nem számlálják a gólokat, ezért eredményeket mi sem közlünk.

Ám a „kispadról” a csapatot irányító Szilvásy Attilát arra kértük, foglalja össze a három nap tapasztalatit: – Nagyon hasznos erőfelmérő volt számunkra ez a szentesi torna, amelyen több olyan, frissen kinevelt játékosunk is vízbe csobbant, aki, korából fakadóan, alig néhány valós vízilabdás edzésen vett még csak részt. Addig inkább csak úsztak, és most kezdtek el ismerkedni a sportág – számukra még leegyszerűsített – szabályaival. Persze, akadtak olyan fiataljaink is, aki már átjátszottak egy egész évet az előző bajnokságban, de ők vannak kisebbségben. Ez meg is látszott a teljesítményünkön, de fel tudtuk mérni, miben kell még előre lépnünk, mit kell még megtanulniuk a gyerekeknek a következő időszakban. Úgy láttam, főleg a játékelemekben van még pótolni valónk. Viszont csak dicsérni tudom őket lelkesedésükért, fegyelmezettségükért, pedig nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen a napi két mérkőzés között négy-öt óra is eltelt, amit a 35 fokos hőségben is türelemmel elviseltek. Viszont olyan élményben lehetett részük, hogy találkozhattak olimpiai bajnokainkkal, így a kapus Szécsi Zoltánnal, vagy a center Kis Gáborral is. Az is örömteli volt, hogy csapatunkat nagyon sok szülő elkísérte a háromnapos szentesi tornára.

A tornán a következő fiatalok kaptak lehetőséget: Lipták Levente, Számfira Kristóf (kapusok), Bereczki Balázs, Bereczki Igor, Csapó Ákos, Geszner Balázs, Köves Pál Hunor, Matei Alexander, Mórocz Dávid, Orosz Bertold, Popa Dániel, Restye Botond, Súr Zétény, Szabó Máté, Tóth Marcell, Tóth Olivér.