Győzelemmel rekordbeállítás az ötödik hely

németh dániel fotó kiss dani cspA békéscsabaiak számára még volt tétje a találkozónak, hiszen győzelem, sőt egy döntetlen esetén is még egy hellyel előrébb rukkolhattak. Mégpedig azért, mert a konkurens Angyalföld már korábban lejátszotta az utolsó forduló mérkőzését, és 13 egységgel, azonos pontszámmal állt a Csirkefogókkal a tabellán, de az egymás elleni eredmény mérlegével megelőzte a viharsarkiakat. A Nagykanizsa viszont bármilyen eredmény is ért volna el, már se előre, se hátra nem mozdult volna a 4. helyről.

Csabai Csirkefogók VK—Kanizsa VSE 13—11 (5—1, 4—3, 3—4, 1—3)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés az 1—8. helyért, Békéscsaba, 100 néző. V.: Berki András, Pásztor Antal. Békéscsaba: Gál — Tinka 1, Szabó I. L. 3, Józsa 1, Ajtai 1, Zsilák 3, Németh D. 1. Cs.: Bodor 1, Szeles 1, Rácz 1, Péter, Sajtos, Tifrea 1. Edző: Kádár József. Nagykanizsa: Kiss Cs. — Virt, dr. Szécsi 2, Bakó 3, Cserdi 3, Kéri 1, Cseh 1. Cs.: Molnár 1. Edző: Simonka Ferenc.

Gól emberelőnyből: 4/3, ill. 5/3. Büntetők: 0/0, ill. 1/0. Az eredmény alakulása: 2—0, 7—2, 9—6, 10—8, 12—8, 12—11.

Két ismerőst, dr. Szécsi Dávidot és Cseh Attilát köszönthették a helyiek, hiszen az egykori OB I-es pólósok egy évvel korábban még Békéscsabán játszottak. Szabó I. Levente két jobbszélről leadott lövésével szerzett vezetést a hazai csapat, amely a folytatásban is irányította a játékot. A vendégek rövid kispaddal és egy kevésbé jó kapussal érkeztek, így eleinte szinte minden békéscsabai próbálkozás góllal párosult. A második negyed végére ötgólos előnyre tettek szert a házigazdák (9—4), ám ezt követően némileg feljavult a nagykanizsai együttes. Megkezdték a felzárkózást, amikor már megközelítették a csabaiakat, mindig akadt egy viharsarki, aki gólt, gólokat ért el, amivel lehűtötte a vendégek kedélyét. Bár a Zala megyeieknek volt kevés cserelehetőségük, mégis inkább a házigazdák fáradtak el a végére. A lefújás előtt egy gólra zsugorodott a békéscsabai előny, ám ekkor a fiatal Zsilák bevette az ellenfél kapuját, az utolsó három percben pedig jobbára mezőnyjáték folyt, több gól már nem esett, így a Csirkefogók három ponttal gazdagodtak, ami egyben azt jelenti, hogy egyet előreléptek a tabellán, és az ötödik helyen zárták a 2015—2016. évi bajnokságot. Ezzel megismételték a mintegy húsz esztendővel ezelőtt elért legjobb helyezésüket a hazai másodosztályban.

Mestermérleg. Kádár József: — Egy jó iramú mérkőzésen remek győzelemmel zártuk az amúgy is jól sikerült esztendőt.

További eredmények: BVSC-Zugló—Neptun VSC 9—24. Eszterházy Károly FSC, Eger—Angyalföldi Sportiskola DSE 16—16. UVSE Continental—Ybl Water Polo Club 10—7.

A felsőház végeredménye az 1-8. helyért: 1. UVSE Continental 36, 2. Neptun VSC 32, 3. Ybl Water Polo Club 30, 4. Kanizsa VSE 22, 5. Csabai Csirkefogók VK 16, 6. Angyalföldi Sportiskola DSE 13, 7. BVSC-Zugló 9, 8. Eszterházy Károly FSC, Eger 7.

Címlapképünkön a mérkőzésen remekül irányító Németh Dániel (13) keresi, kit hozzon helyzetbe – fotó: Kiss Dani

Print Friendly, PDF & Email