Győzelmével újra a tabella élén csapatunk

polo-szeles-akos-4-jozsa-tibor-7-01-2016-foto-kiss-dani-cspA Tisza-partiak kérésére szombat helyett már pénteken késő este sor került a 11. forduló első mérkőzésére, a Békéscsaba—Szolnok találkozóra. Csapatunk, ha nem is könnyen, de hozta a papírforma eredményt. S miután az egriek kikaptak a fővárosban, a Keleti csoportban újra élre álltak a Csirkefogók.

Csabai Csirkefogók VK—Szolnoki VSC 12—9 (4—2, 3—3, 1—2, 4—2)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, Keleti csoport, 11. forduló, Békéscsaba, 100 néző. V.: Berki András, Pásztor Antal. Békéscsaba: Gál — Tóháti 1, Szeles, Szabó Z. 2 (2), Józsa 1, Ajtai 1, Németh D. 1. Cs.: Szentesi (kapus), Rácz 2, Mucsi 1, Flajsman, Péter, Tifrea 3. Edző: Kádár József. Szolnok: Balangó — Stefanidesz 2, Kotlár, Bodoróczki 1, Monostori, Hangay 3, Soltész 1. Cs.: Menkó 1, Melkuhn, Bukta, Kovács M. 1. Edző: Kis Tamás.

Gól emberelőnyből: 3/0, ill. 11/2. Büntetők: 3/2, ill. 0/0. Kipontozódott: Tóháti, ill. Soltész. Az eredmény alakulása: 0—1, 1—1, 1—2, 5—2, 7—4, 7—6, 10—9.

Miután hétköznapra esett a találkozó, kissé tartalékosan állt ki a gárda a Tisza-partiak ellen. A gyógyszer-kémikus kutató dr. Makra Zsolt Kínában van e napokban egy konferencián, ugyancsak munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzott Bodor Csanád, az ebben a tanévben érettségiző Zsilák Lászlónak pedig pénteken volt a szalagavatója.

Kissé döcögve kezdődött a mérkőzés békéscsabai szempontból, a fiatal, tehetséges és gyors szolnokiak az első negyed közepéig vezettek. Ezt követően egy jó szériát fogott ki csapatunk és Szabó Zoltán két büntetőből esett góljával, valamint Rácz Norbert és Józsa Tibor egy-egy találatával 5—2-re alakították az eredményt. A félidőig meg is maradt a két-háromgólos előny, ám ezt követően egy találatra felzárkóztak a szolnokiak. Innen kezdve egészen az utolsó percig csupán egyetlen gól volt a Csirkefogók előnye, miután a vendégek a hazaiak minden góljára mindig tudtak válaszolni. Az utolsó percben azonban az egyik legrutinosabb, majd legfiatalabb játékosunk, Németh Dániel és Ovidiu Tifrea akcióból betalált, így magabiztosabbnak tűnő győzelemmel zárt csapatunk. Mint a mezőny szinte minden tagja, a szolnokiak is zónavédekezéssel igyekeztek operálni, így arra kényszerült csapatunk, hogy átlövésekkel próbálkozzon. Voltak a mérkőzésnek olyan szakaszai, amikor ezek nem voltak sikeresek, de ugyanakkor dicséret illeti a játékosokat azért különösen, hogy a két büntetőgólon kívül valamennyi találat akcióból esett.

Mestermérleg. Kádár József: — Kicsit nehezebben sikerült győznünk, de a lényeg, hogy megvan az újabb három pont. Ha a légiósainkkal több közös edzést tudnánk tartani, minden bizonnyal jobban mennének az átlövések is. Annak különösen örülök, hogy mindenki sok játéklehetőséget kapott és a fiatalok éltek is a lehetőséggel.

További eredmények: BVSC-Zugló—Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 10—9. Ceglédi VSE—Újpesti VSE 8—6. Hódmezővásárhelyi VSC—MAFC 110, Budapest 16—11. Ybl Waterpolo Club—Debreceni VSE 15—8.

Az alapszakasz Keleti csoportjának állása a 11. forduló után: 1. Csabai Csirkefogók VK 25, 2. Ybl Waterpolo Club 23, 3. Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 23, 4. Ceglédi VSE 20, 5. Újpesti VSE 19, 6. BVSC-Zugló 19, 7. Hódmezővásárhelyi VSC 9, 8. MAFC 110, Budapest 9, 9. Szolnoki VSC 6, 10. Debreceni VSE 4. (A sorrendben azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt).

Címlapképünkön Józsa Tibor (fehér 7) az ellenfél szorításában, Szeles Ákos (4) beavatkozásra készen – fotó: Kiss Dani

Print Friendly, PDF & Email