Hajtottak, küzdöttek, de pont nélkül maradtak

A békéscsabai első fordulóval megkezdődött a rájátszás a gyermek III. korcsoportosok vidékbajnokságának Piros csoportjában (felsőház). Mind a négy résztvevő „nulláról” indul, vagyis a korábbi eredményeik, illetve pontjaik nem számítanak bele a folytatásba. Csapatunk az első körben nem járt sikerrel, kettős vereséggel zárta a napot.

Csabai Csirkefogók VK–Szolnoki Dózsa 1–14 (0–5, 1–5, 0–1, 0–3)

Vidékbajnokság, gyermek III. korosztály, rájátszás, középszakasz, Délkeleti Piros csoport (felsőház), Békéscsaba. V.: Vörös Viktor. Békéscsaba: Krizsán – Korcsok N. 1, Szatmári L., Zimbran, Rácz, Pónya O., Pallag. Cs.: Laurinyecz, Bazsó, Szathmáry Zs., Csüllög, Such. Edző: Csabai Zoltán. Gól emberelőnyből: 3/0, ill. 3/2. Büntetők: 4/0, ill. 1/1.

Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli 3–8 (0–5, 1–3, 2–0, 0–0)

Vidékbajnokság, gyermek III. korosztály, rájátszás, középszakasz, Délkeleti Piros csoport (felsőház), Békéscsaba. V.: Vörös Viktor. Békéscsaba: Krizsán – Korcsok N., Szatmári L., Bazsó, Zimbran, Pónya O. 1 (1), Pallag 2 (1). Cs.: Suhajda, Laurinyecz, Szathmáry Zs., Rácz, Csüllög, Nagy Á., Such. Edző: Csabai Zoltán. Gól emberelőnyből: 5/0, ill. 1/0. Büntetők: 3/3, ill. 4/3.

Csabai Zoltán így foglalta össze a vasárnapi forduló tapasztalatait: – Tudtuk, hogy a felsőházba kerüléssel nehéz tavasz vár ránk, ám jobb és tanulságosabb erősebb csapatok ellen játszani, mint az alsóházban nagy gólkülönbségekkel nyerni. Az első találkozóról: a Szolnok kapusa kimagaslik a mezőnyből, más csapatoknak is meggyűlik a baja Nánai Marcellel. Az is tény, nem vagyunk hozzászokva ehhez a sebességhez, a kihagyott lövések, elrontott büntetők tovább nehezítették helyzetünket. A szegediekkel szemben hasonlóképpen nem ment, legalábbis a kezdőcsapatuk ellen, ám miután ott is jöttek a cserék, máris partiban voltunk velük. Nemcsak döntetlenre, hanem győztes negyedre is futotta a Tisza-partiak ellen. Ebben a mezőnyben elsősorban az lehet a célunk, hogy minél jobban csökkentsük a gólkülönbséget és legyenek olyan periódusok, amikor egyenlő ellenfelei lehetünk a mezőny bármely együttesének.

További eredmények: Legrand Szentes–Szegedi Vízipóló Suli 8–7. Legrand Szentes–Szolnoki Dózsa 5–15. Az állás a rájátszás első köre után: 1. Szolnoki Dózsa 6., 2. Legrand Szentes 3, 3. Szegedi Vízipóló Suli 3, 4. Csabai Csirkefogók VK 0.

Címlapképünkön Korcsok Nándor (kezén a labda) igyekszik bevenni az ellenfél kapuját, ami egy alkalommal sikerült is a szolnokiak ellen

Print Friendly, PDF & Email