Legfiatalabbjaink egyre inkább méltó ellenfelei a nagy múltú, első osztályú háttérrel rendelkező csapatoknak

Mint a napokban jeleztük, a legkisebbek voltak a legfrissebbek ebben az esztendőben: az elmúlt hét végén már vízbe is csobbantak a baby korosztályosok vidékbajnokságában. A Délkeleti csoport negyedik fordulójának Szolnok adott otthont, ahol két találkozó erejéig mutatkoztak be idén Dobra Róbert legényei.

A torna jellegű forduló során előbb a házigazdákkal mérte össze tudását a tizenévesekből és fiatalabbakból álló csapatunk rögtön az első meccsen, majd némi pihenő után az ebédet követő órákban a szentesiekkel vették fel a küzdelmet.

Dobra Róbert, a fiatalok edzője így foglalta össze a napot: – A mezőny talán két legerősebb együttesével találkoztunk a negyedik fordulóban. Ha a nyári időszaktól tekintem a fejlődést, akkor óriásit léptünk előre. Kezdőcsapatunk a teljes mezőnnyel egyenértékűen felveszi a harcot, sőt, a legtöbb csapat ellen a gólokat számítva jobbak is vagyunk. Igaz, ebben a korosztályban még nem jegyzik a találatokat, de minden edző látja, melyik egylet van fölényben, így mi a szolnokiakkal és a szentesiekkel is partiban voltunk, már ami a kezdő hetest illeti. A kötelező cseresor bevetésekor viszont még látszik némi lemaradás, de esetünkben ez érthető, hiszen a korosztálynál még sokkal fiatalabbak is játéklehetőséget kapnak csapatunkban. Tény, ekkor a helyzetkihasználás még nem az igazi, a támadásokban még lassan érünk föl az ellenfél kapuja elé, lassabban jár a labda és lassúbb a gondolkodásunk is. Viszont a védekezés terén kimondottan jól muzsikál a csapat. A jövőben azon leszünk, hogy a támadásokat is hatékonyabbá tegyük. Összességében főleg az utolsó két fordulóban tapasztaltam nagyobb előrelépést, mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb a csapat, remek a fiatalok hozzáállása, és egyre komolyabban veszik a vízilabdát edzésen és meccseken is.

A szolnoki fordulóban a következők kaptak bizonyítási lehetőséget: Csapó Ákos, Tóth-Benedek Marcell (kapusok), Balogh Csanád, Bódi Bercel, Csendes Péter, Gál Benett, Korcsok Krisztián, Selypes Kristóf, Suhajda Soma, Szeidler Márton, Thúry Ákos, Tóth Zoltán, Uhrin Barna, Uhrin Zsombor.

Címlapképünkön Uhrin Zsombor (sötét sapkában) társat keres az akcióhoz