Ötnapos pezsgés Szarvason a Fodor Rajmund Kupán

Címlapképünkön a gyermek III. korosztályos csapatunk a szarvasi tornán Katona Péter edzővel és a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmunddal (hátul, fehér pólóban). Középső képünkön köpenyben a fiatalabb korosztályú együttesünk látható

Öt napon át fiatal vízilabdázókkal népesült be Szarvason a Szent Klára Gyógyfürdő fedett 25 méteres medencéje, csaknem száz 12 éves és fiatalabb pólós palánta küzdött meg a harmadik ízben kiírt Fodor Rajmund Kupáért két korcsoportban.

A torna életre keltője a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund, akinek vigyázó szemei előtt zajlott az esemény. Az első két és fél napon a fiatalabbak, a 2012-ben születettek, vagyis a gyermek IV. korosztályosok meccseltek, majd szerda délutántól újabb két és fél napon át a 2011-ben születettek (gyermek III. korosztály) viaskodtak körmérkőzéses rendszerben. Az ország távolabbi vidékéről is érkeztek csapatok, nevezetesen a Balatoni VK Balatonfűzfő, a Csabai Csirkefogók VK, a Csongrádi VVSE, a Kecskeméti Sportiskola, a Miskolci VSC, a MATE-GEAC Gödöllő, a Szegedi Vízipóló Suli állított ki harcra kész együttest.

Gyermek IV. korosztályú csapatunk öt mérkőzést játszott, és a követkető eredményeket érte el: Békéscsaba–Gödöllő 2011 8–21. Békéscsaba–Balatonfűzfő 4–21. Békéscsaba–Szeged 7–14. Békéscsaba–Kecskemét 2–14. Békéscsaba–Gödöllő 2012 10–11. A végeredmény: 1. Balatonfűzfő, 2. Szeged, 3. Gödöllő, 4. Kecskemét, 5. Békéscsaba. A torna gólkirálya: Radics-Ray László (Gödöllő). A legjobb kapus: Kovács Nimród (Balatonfűzfő).

A fiatalok teljesítményét így értékelte Katona Péter edző: – A nyári felkészülés folyamán eddig elsősorban a fizikai állapot fejlesztésére fordítottam a hangsúlyt, a taktikai elemek gyakorlására kevesebb idő maradt. Erőnlétileg sokat fejlődtek a gyerekek, de egyelőre a meccseken nem mozogtak még otthonosan. Amikor átvettem őket, egy kicsit nekem zsákbamacska volt ez a korcsoport, ezért különösen hasznos volt a torna, ahol nemcsak tovább ismerkedtem velük, hanem mód volt arra is, hogy felmérjem, ki milyen posztokon használható elsősorban, és arra is kíváncsi voltam: az alaprendszerben mire képesek? Végül képet kaptam arról is, milyen lehet a majdani játékstílusunk. Most viszont egyelőre azt tapasztaltam, hogy voltak kimondottan jó mérkőzéseink és akadtak borzalmasak is. Még sok a hiányosság, gyakoriak a rossz szokások. Az időnkénti koncentráció hiányosságai pedig talán a fáradtság rovására is írható, ami miatt jöttek a hibák.

A gyermek IV. korcsoportban bemutatkozó játékosaink: Lipták Levente (kapus), Balogh Bence, Balogh Csanád, Bereczky Balázs, Csapó Ákos, Csendes Péter, Geszner Balázs, Korcsok Krisztián, Orosz-Tóth Olivér, Popa Dániel, Puha Lara, Restye Botond, Tóth-Benedek Marcell.

Gyermek III. korosztályú csapatunk négy mérkőzést játszott (a csongrádiak elleni programváltozás miatt elmaradt), és a követkető eredményeket érte el: Békéscsaba–Gödöllő 2011 11–11. Békéscsaba–Gödöllő 2012 16–1. Békéscsaba–Szeged 7–10. Békéscsaba–Miskolc 16–17. A végeredmény: 1. Szeged, 2. Miskolc, 3. Csongrád, 4. Gödöllő 2012, 5. Békéscsaba, 6. Gödöllő 2011.

Katona Péter erről a korosztályról már jobb képet festett le: – Náluk is eddig a fizikai felkészülésen volt a hangsúly. Őket jobban ismertem már, ugyanis korábban is volt rálátásom erre a korosztályra. Tisztában voltam azzal, hogy ez a gárda már jobb játékerőt képvisel. A tornán koncentrált, fegyelmezett vízilabdát kértem tőlük, mégis csalódás volt az első mérkőzés, ahol a döntetlen után a büntetőpárbajban alulmaradtunk. Pedig uraltuk a találkozót, de a második félidőben jöttek a hibák. A szegediekkel és a miskolciakkal nagyon jó mérkőzéseket vívtunk, és mindkettő szoros csatát hozott. Azt mértem fel ezen a két és fél nap alatt, hogy jó úton járunk, de lesz még feladat velük is bőven a bajnoki rajtig.

A gyermek III. korosztályú csapatunkban a következők kaptak helyet: Kálmán Zsolt, Veszeli Péter (kapusok), Balogh Bence, Balogh Csanád, Bódi Bercel, Csendes Péter, Juhász Nándor, Korcsok Krisztián, Puha Lara, Selypes Kristóf, Suhajda Soma, Szeidler Marcell, Uhrin Barna, Uhrin Zsombor.