Szombat: mozgalmas baby-nap az Árpád fürdőben

Címlapképünkön: bevetés előtt a legkisebbek

Baby korosztályosaink nem panaszkodhatnak, ebben a bajnokságban bőven volt eddig is alkalmuk bizonyítani, milyen ütemben fejlődnek. E hétvégén már a 23–24. fordulóra került sor, és még egy kör dupla meccse vár rájuk június elején.

Fiataljaink ezúttal hazai környezetben, a békéscsabai Árpád fürdőben mutathatták meg szüleiknek, nagyszüleiknek, testvéreiknek, barátaiknak, hogy mit is tanultak meg az elmúlt egy-két évben a sportágból. Ezúttal erős ellenfelek vártak rájuk, ugyanis a nap kilenc meccséből kétszer nekik is vízbe kellett ugraniuk, mégpedig a Szegedi Vízipóló Suli első gárdájával szemben, majd a Szolnoki Dózsa csapata ellen.

Dobra Róbert edző napi összefoglalója: – Két nagyon erős ellenfél várt ma ránk. Az első találkozón, a szegediek ellen harcosan és nagy kedvvel játszottak a gyerekek, amit kértem tőlük, többé-kevésbé betartották. Bár a védekezésbe belecsúsztak kisebb hibák, ami miatt a támadásaink lassabban épültek fel, de összességében nincs miért szégyenkeznünk, végig partiban voltunk ellenfelünkkel. A folytatásban a mezőny legerősebb csapatával, a Szolnokkal találkoztunk. Úgy készültem, ez már nem lesz olyan szép, mint az előző derbi. Jó értelemben csalódtam: nagyon harcosan, szépen játszottak fiataljaink, pezsegtek a vízben, csapatként működött a gépezet, remek gólokat lőttünk, az emberelőnyeink zömét kihasználtuk. Bár ebben a korosztályban nem számolják a gólokat, én tudom: 14–9-re nyert ellenfelünk, ami azért is nagy szó szempontunkból, mert tavaly még szinte nullákra kaptunk ki tőlük. Mindenki sok játéklehetőséget kapott a brusztos mérkőzésen. Jó volt látni, hogy az év folyamán milyen sokat fejlődtek a gyerekek.

A békéscsabai csapatban a következő fiatalok kaptak ma játéklehetőséget: Lipták Levente, Köves Pál (kapusok), Balogh Bence, Balogh Csanád, Belinczky Zsombor, Csapó Ákos, Csendes Péter, Geszner Balázs, Koczka András, Korcsok Krisztián, Matei Alexander, Orosz-Tóth Olivér, Popa Dániel, Puha Lara, Restye Botond, Szabó Máté, Szaszák Milán, Tóth-Benedek Marcell.