Tudása alatt szerepelt a baby korosztály Kecskeméten

Kevés fiatal vízilabdázónk dicsérhető a mai napon, a kivételek közé tartozik Geszner Balázs (balra fölül), aki igyekezett, de sokszor nem talált partnert csapattársai között

Bujka János és Sipos Dávid játékvezetők közreműködésével Kecskeméten rendezték meg a baby korosztály Délkeleti területi vidékbajnokságának harmadik fordulóját.

Klubunk fiókcsapatának, a Szilvásy Attila vezette Gyulai VK legkisebbjei (ők tízen voltak), és Csabai Zoltán edző békéscsabai tanítványai (öt játékos) ezúttal is két találkozó erejéig csobbantak vízbe, először Mórahalom VSK, majd a házigazdák sportiskolásai vártak rájuk.

A találkozók lefújása után Szilvásy Attila edző így foglalta össze a látottakat: – Ez nem a mi napunk volt. Bár akadt két hiányzó alapemberünk, de nem ennek köszönhető, hogy katasztrofálisan zártuk a fordulót. Az első mérkőzés első három negyedében még úgy ahogy partiban voltunk ellenfelünkkel, a mórahalmiakkal, ám a záró negyedben a szülői számítások szerint nyolc gólt kaptunk, amire válaszolni sem tudtunk. Olyan elemi hibákat követett el a csapat, mint: nem dobták el a szabaddobást, amiből az ellenfelünk lefordult és gól lőtt. A második mérkőzésünkre több, mint három órát kellett várnunk, a gyerekek fáztak, kimerültek, mire vízbe ugrottak, ráadásul egy hazai csapat ellen, amelyik kipihenten szállt vízre, hiszen időközben hazamehettek kikapcsolódni. Ez a meccsünk még emészthetetlenebbnek bizonyult, utoljára két éve láttam hasonlóan gyenge teljesítményt a mieink részéről. Egyszóval igencsak tudása alatt szerepelt a társaság, amelyik máskor ennél jóval többre képes. Összegezve: jót keveset mondhatok, de azért akadt kivétel is, mint például az élete első bajnokiján szereplő Kálmán Milán, vagy egy „régebbi” motoros Geszner Balázs teljesítménye, akik kitettek magukért, ám ma nem találtak partnert a játékban.

A kecskeméti fordulóban a következő fiatalok kaptak játéklehetőséget: Lipták Levente, Papp Andor (kapusok), Bátorfi Ádám, Csapó Ákos, Geszner Balázs, Kálmán Milán, Köves Pál, Matei Alexander, Molnár Sándor, Mórocz Dávid, Orosz Bertalan, Restye Botond, Súr Zétény, Szaszák Milán, Számfira Kristóf.