Hatalmas hajrával hoztak három pontot az első meccsen

Bódi Bercell (fekete 6-os sapkában) elemében volt, a csapat két mérkőzésén jegyzett 12 góljából kilenc a nevéhez fűződik

Kecskemétre utazott ma délelőtt gyermek III. korcsoportos csapatunk, hogy a Délkeleti nemzetközi korosztályos vidékbajnokságon újabb két találkozón bizonyítsa rátermettségét. Fiataljaink az első mérkőzésen a hódmezővásárhelyiek 7–4-es vezetéséről, zsinórban öt gólt dobva fordították meg a mérkőzést. A nap záró találkozóján azonban fejet kellett hajtaniuk a Tisza-parti alakulat előtt, amely könnyedén bezsebelte a három pontot.

Csabai Csirkefogók VK–Hódmezővásárhelyi VSC 9–7 (1–2, 2–4, 4–1, 2–0)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek III. korosztály, Kecskemét. V.: Orosz László. Békéscsaba: Kálmán – Bódi 6, Szeidler 1, Uhrin B., Uhrin Zs., Suhajda S. 2 (1), Tóth Z. Cs.: Veszeli (kapus), Szabó M., Balogh Cs., Balogh B., Orosz-Tóth. Edző: Katona Péter. Gól emberelőnyből: 5/1, ill. 11/4. Büntetők: 1/1, ill. 0/0. Kipontozódott: Tóth Z., ill. Soós.

Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli 3–11 (0–2, 1–4, 1–2, 1–3)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek III. korosztály, Kecskemét. V.: ifj. Kádár József. Békéscsaba: Kálmán – Orosz-Tóth, Bódi 3, Szeidler, Uhrin Zs., Suhajda S., Tóth Z. Cs.: Veszeli (kapus), Szabó M., Balogh Cs., Balogh B., Uhrin B., Hegyesi Edző: Katona Péter. Gól emberelőnyből: 8/1, ill. 5/2. Büntetők: 0/0, ill. 7/5. Kipontozódott: Szeidler, Tóth Z.

Katona Péter összegzése a nap tapasztalatairól: – Felemás érzéseim vannak a két mérkőzés után, annak ellenére, hogy tudtuk: két nagyon nehéz derbi vár ránk. Az első találkozó első félidejében akadozott a gépezet, a védekezésünk még úgy ahogy összeállt, ám a támadásaink gyengék voltak, a helyzetek kihasználása szinte egyenlő volt a nullával. A térfélcsere után ritmust váltott a csapat, felzárkóztunk, majd a vezetést is átvettük a vásárhelyiekkel szemben. Ekkor már visszaköszöntek a tanult taktikai elemek, a védekezésünk még jobb lett, és a kapusaink is jól teljesítettek. A második mérkőzésen várható volt, hogy még nehezebb dolgunk lesz. Békéscsabán legyőztük a szegedieket, most a tét az volt, feljutunk-e a dobogóra. Ellenfelünk meglehetősen agresszív játékkal és szoros emberfogással rukkolt elő, ami nem ízlett fiataljainknak. Ez hamar elvette az önbizalmat. Amit tetézett az ellenünk megítélt öt büntető is. A védekezésünk még valamennyire működött, de elöl elkövetett hibáinkat büntette a Tisza-parti alakulat. Támadásainkból hiányzott az intenzitás, ezért nem is igazán alakult ki előttünk jó lövőhelyzet, ennek köszönhető a vereségünk.

További eredmények: Kecskeméti Sportiskola–Csongrádi VVSE 14–8. Szolnoki Dózsa–Legrand Szentesi VK 13–4. Csongrádi VVSE–Spartak-Patent Subotica (szerb) 5–22. Invictus SC–Szolnoki Dózsa 0–29. Spartak-Patent Subotica–Legrand Szentesi VK –. Szegedi Vízipóló Suli–Hódmezővásárhelyi VSC 12–3. Kecskeméti Sportiskola–Invictus SC 18–3.

Az állás hét kör (14 forduló) után: 1. Spartak-Patent Subotica 33, 2. Szolnoki Dózsa 36, 3. Szegedi Vízipóló Suli 30, 4. Csabai Csirkefogók VK 22, 5. Hódmezővásárhelyi VSC 19, 6. Legrand Szentesi VK 15, 7. Kecskeméti Sportiskola 15, 8. Csongrádi VVSE 12, 8. 9. Invictus SC 0. (Azonos pontszám esetén a gólkülönbség rangsorol.)