Két szoros csata mérlege: egy győzelem, egy vereség, negyedik hely a végelszámoláskor

Címlapképünkön Uhrin Zsombor, aki a két találkozón összesen ötször volt eredményes, ebből a csongrádiaknak három gólt lőtt

A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában rendezték meg a gyermek III. korosztályos vízilabdázók Délkeleti nemzetközi vidékbajnokságának nyolcadik fordulóját. Katona Péter edző tanítványai ötvenszázalékos mérleggel zárták a napot, a két szoros csata mérlege: egy győzelem, egy vereség.

Csabai Csirkefogók VK–Szolnoki Dózsa 5–7 (1–2, 1–1, 2–0, 1–4)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek III. korosztály, Szeged. V.: László Gábor. Békéscsaba: Veszeli – Balogh Cs., Selypes, Bódi 1, Uhrin B., Uhrin Zs. 2, Tóth Z. 1. Cs.: Balogh B., Szeidler 1, Puha Lara, Suhajda S. Edző: Katona Péter. Gól emberelőnyből: 17/5, ill. 11/2. Büntetők: 0/0, ill. 2/1. Kipontozódott: Balogh Cs.

Csabai Csirkefogók VK–Csongrádi VVSE 12–11 (1–3, 4–2, 2–2, 5–4)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek III. korosztály, Szeged. V.: Mihály Máté. Békéscsaba: Kálmán – Bódi 1, Szeidler 1, Uhrin B. 1, Uhrin Zs. 3, Suhajda S. 3, Tóth Z. Cs.: Veszeli (kapus), Csendes P., Balogh Cs. 3, Balogh B., Selypes, Puha Lara. Edző: Katona Péter. Gól emberelőnyből: 8/4, ill. 5/3. Büntetők: 1/0, ill. 2/1. Kipontozódott: Horváth-Varga.

Katona Péter napi összefoglalója: – A záró forduló előtt látható volt, hogy már csak a hódmezővásárhelyiek lehetnek veszélyesek ránk abból a szempontból, hogy hol kötünk ki a végelszámoláskor. Ám előtte a szolnokiakkal játszottunk. Úgy küldtem be a gyerekeket, mutassák meg, hogy az előrébb álló Tisza-partiak ellen is lehet keresnivalónk, próbáljunk meglepetést okozni. A találkozó első három negyedében minden úgy alakult, ahogy elképzeltem, előnybe kerültünk, ekkor szépen muzsikált elöl és hátul is a csapat. A záró fordulóra azonban mentálisan és fizikálisan is holtpontra jutottunk, amit meg is büntetett a szolnoki gárda. De büszke vagyok a csapatra, ezen a találkozón szépen játszott. A vásárhelyiek ellen azt kértem, ugyanilyen hozzáállással, fegyelmezetten küzdjenek, hogy szép győzelemmel zárjuk az idei bajnokságot. Érdekes módon ekkor már nem láttam olyan jó játékot, különösen a mérkőzés elején. Ám egy jó hajrát kivágva végül mégis nyertünk. Arra nagyon büszke vagyok, hogy nagy fejlődésen ment keresztül a kis csapat az év folyamán, és most bizonyítottuk a támogatóknak és a szülőknek, hogy érdemes volt sokat dolgozni.

További eredmények: Kecskeméti Sportiskola–Szegedi Vízipóló Suli 5–16. Hódmezővásárhelyi VSC–Spartak-Patent Subotica (szerb) 5–8. Kecskeméti Sportiskola–Szolnoki Dózsa 7–14. Hódmezővásárhelyi VSC–Legrand Szentesi VK 7–7. Spartak-Patent Subotica–Invictus SC 17–2. Csongrádi VVSE–Legrand Szentesi VK 4–14. Invictus SC–Szegedi Vízipóló Suli 1–16.

A végeredmény nyolc kör (16 forduló) után: 1. Spartak-Patent Subotica 45, 2. Szolnoki Dózsa 42, 3. Szegedi Vízipóló Suli 36, 4. Csabai Csirkefogók VK 25, 5. Hódmezővásárhelyi VSC 20, 6. Legrand Szentesi VK 19, 7. Kecskeméti Sportiskola 15, 8. Csongrádi VVSE 12, 9. Invictus SC 0.