Szépen helyt álltak gyermek „négyeseink” a hét végén

Immár a második kört, a harmadik negyedik fordulót rendezték meg a gyermek IV. korcsoportosok vidékbajnokságában február utolsó napján. Ezúttal a felső-, illetve alsóház küzdelmeit két helyszínen, Szentesen és Békéscsabán rendezték meg, az előbbiben a Csabai Zoltán vezette csabai, az utóbbiban a Béládi Csaba irányította gyulai együttesünk volt érdekelt.

Csabai Csirkefogók VK–Legrand Szentes 7–8 (2–1, 2–2, 1–3, 2–2)

Vidékbajnokság, gyermek IV. korosztály, Délkeleti Piros csoport (felsőház), rájátszás, középszakasz, Szentes. V.: Tóth Sándor. Békéscsaba: Kabai – Korcsok N. 1, Laurinyecz, Nánási, Such, Zimbran 1, Rácz 5 (1). Cs.: Gyuricza (kapus), Földi, Orosz R., Puha. Edző: Csabai Zoltán. Gól emberelőnyből: 7/3, ill. 7/3. Büntetők: 3/1, ill. 3/2. Kiállítás cserével: Bihari. Kipontozódott: Such, ill. Kiss-Papp.

Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli 13–9 (1–0, 1–1, 7–3, 4–5)

Vidékbajnokság, gyermek IV. korosztály, Délkeleti Piros csoport (felsőház), rájátszás, középszakasz, Szentes. V.: Pölös Gábor. Békéscsaba: Gyuricza – Korcsok N. 9, Nánási, Such, Zimbran, Rácz 4 (2), Suhajda Z. Cs.: Kabai (kapus), Földi, Laurinyecz, Orosz R. Edző: Csabai Zoltán. Gól emberelőnyből: 6/4, ill. 8/3. Büntetők: 2/2, ill. 4/3. Kipontozódott: Rácz.

Csabai Zoltán edző értékelője: – Az első mérkőzésen a listavezető ellen is bőven volt keresni valónk, annál is inkább, mert kétszer is vezettünk két góllal. A legvégén a Kurca-partiak egygólos vezetésénél kaptunk egy büntető lehetőséget, ám nem tudtuk kihasználni, ezért odalett a meccs, pedig minimum a döntetlent megérdemeltük volna. Azt pedig öröm volt látni, hogy egy pillanatra sem ijedtek meg a gyerekek a feladattól. Ami pedig a szegediek elleni meccset illeti: legutóbb egy góllal kikaptunk tőlük, most viszont alaposan visszavágott a csapat, ami nagy fegyverténynek számít. Már eleve úgy álltak hozzá fiataljaink, hogy legyőzik a Tisza-partiakat. Végig volt tartása a gárdának, látszott, hogy erre az összecsapásra megrázták magukat. Ez a két mérkőzés is bizonyítja: jó hogy az erősebb csoportban folytathatjuk a rájátszást, ahol a nagyobb múlttal rendelkező egyletek ellen játszhatunk, tanulhatunk és fejlődhetünk.

A csoport további eredményei: Szolnoki Dózsa–Szegedi Vízipóló Suli 3–6. Szolnoki Dózsa–Legrand Szentesi VK 4–11. A Piros csoport állása négy forduló után: 1. Legrand Szentesi VK 12, 2. Szegedi Vízipóló Suli 6, 3. Szolnoki Dózsa 3, 4. Csabai Csirkefogók VK 3.

Gyulai VK–Csongrádi VVSE 0–15 (0–8, 0–7, 0–0, 0–0)

Vidékbajnokság, gyermek IV. korosztály, Délkeleti Zöld csoport (alsóház), rájátszás, középszakasz, Békéscsaba. V.: Szabó Xénia. Gyula: Lipták-Bíró – Restye, Szakadáti, Orosz B., Szabó B., Suhajda S., Plavecz. Cs.: Kováts H., Demkó B., Szeidler, Józsa, Szlúka, Ilyés. Edző: Béládi Csaba. Gól emberelőnyből: 3/0, ill. 0/0. Büntetők: 0/0, ill. 1/0.

Gyulai VK–Mórahalmi VSK 9–9 (2–2, 1–2, 4–2, 2–3)

Vidékbajnokság, gyermek IV. korosztály, Délkeleti Zöld csoport (alsóház), rájátszás, középszakasz, Békéscsaba. V.: Szabó Xénia. Gyula: Lipták-Bíró – Restye, Szakadáti 1, Orosz B. 3, Szabó B. 1, Suhajda S. 2, Plavecz 2. Cs.: Kováts H., Demkó B., Szlúka. Edző: Béládi Csaba. Gól emberelőnyből: 0/0, ill. 3/2. Büntetők: 0/0, ill. 1/1. Kiállítás cserével: Restye.

Béládi Csaba edző így látta a vasárnapi történéseket: – Az első mérkőzést a Csongrád ellen játszottuk, ellenfelünk minden tekintetben előttünk jár, robbanékonyabbak, gyorsabbak, ügyesebbek, erősebbek. Jellemző, hogy csak a második negyed elején jutottunk ahhoz, hogy megcélozzuk a kapujukat. A Mórahalom elleni meccsen fej fej mellett haladtak a csapatok, és felváltva vezettek. Akadt két nagyon erős versenyzőjük, Ormándi Máté és Domán Zaránd, akiket nem tudtunk igazán semlegesíteni, ők tartották velünk a lépést. Igaziból bármelyik együttes nyerhetett volna, talán a mi kezünkben volt a nagyobb lehetőség a finisben, de az utolsó kecsegtető támadásunkat nem tudtuk gólra váltani. De nagyon szépen küzdött és hajtott a csapat, minden dicséretet megérdemelnek a fiatalok, annak ellenére, hogy nem tudtuk kihasználni a hazai pálya előnyét.

A csoport további eredményei: Mórahalmi VK–Yordo Szentesi Leányok 2–17. Csongrádi VVSE–Yordo Szentesi Leányok 12–4. A Zöld csoport állása négy forduló után: 1. Csongrádi VVSE 10, 2. Csongrádi VVSE 7. 3. Gyulai VK 4, 4. Mórahalmi VK 1.

Címlapképünkön jobbra Rácz Domonkos, aki két kemény csatán jutott túl vasárnap, és a békéscsabai csapat két találkozóján összesen kilenc gólig jutott – fotó: Such Tamás

Print Friendly, PDF & Email